15 - 17 juli

DTM

Introductie

Europa's meest indrukwekkende toerwagenkampioenschap is terug op Zandvoort. Ook dit jaar met 2 races!

[For English, click HERE]

Lees de voorbeschouwing op DEZE PAGINA.

 

Line-up

De line-up voor het DTM evenement is in 2016 weer ijzersterk. Geniet van wedstrijden van:

  • DTM (2 races)
  • FIA Formula 3 European Championship (3 races)
  • Porsche Carrera Cup Deutschland
  • Audi Sport TT Cup
  • TCR Benelux (5 races)

 

Lees de voorbeschouwing op DEZE PAGINA.

Tickets

Tickets voor het DTM weekend op Circuit Park Zandvoort zijn in de online voorverkoop verkrijgbaar via de DTM WEBSITE Toegangskaarten in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de dagkassa's van het evenement.

Benieuwd welk ticket het beste bij jou past? Check dan de optie Platzauswahl in de ticketmodule.

UPDATE: er zijn geen Tribunekaarten meer verkrijgbaar (ook niet aan de circuitkassa's). Wel zijn er nog duin- en paddockkaarten aan de kassa's te koop.

Let op! Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis entree tot het evenement, maar hebben geen recht op een tribune zitplaats. Voor kinderen tot en met 6 jaar zal, indien zij op de tribune plaats nemen, een kinderticket aangeschaft moeten worden.

 

Overzicht

Bestellen

Tickets kunnen vanaf heden besteld worden  via de website van de DTM. Deze ticketmodule is het best zichtbaar op een computer. Niet alle mobiele telefoons en tablets bieden ondersteuning voor de ticket module.

Online bestellingen via de DTM website zijn "print@home"-tickets. U print dan thuis het door u gekochte toegangsbewijs (PDF). Om het ticket te kunnen printen, heeft u ook een Adobe Reader nodig. Deze is gratis te downloaden via de website van Adobe.

Ook kunt u ervoor kiezen de tickets als Mobile Ticket te ontvangen. U kunt dan het toegangsbewijs tonen vanaf uw mobile telefoon (bijv. via Apple Passbook op de iPhone of Wallet API voor Android).

Wenst u liever echte tickets met hologram/echtheidskenmerk te ontvangen, bestel dan u kaarten via de DTM website en kies voor de optie "Postversand Deutschland". Uw tickets worden dan tegen een meerprijs van € 3,50 per bestelling vanuit Duitsland per post naar uw thuisadres gestuurd. Bestel deze tickets met echtheidskenmerkt tijdig, zodat u de kaarten op tijd thuis ontvangt. Houd rekening met de levertijd van minimaal een week.

UPDATE: er zijn geen Tribunekaarten meer verkrijgbaar (ook niet aan de circuitkassa's). Wel zijn er nog duin- en paddockkaarten aan de kassa's verkrijgbaar.

VIP-arrangement

Met een spectaculair uitzicht op de pitstraat, volle tribunes en de kenmerkende duinen is een VIP arrangement de ideale manier om van DTM Zandvoort te genieten.
In een sportieve atmosfeer wordt u in alle luxe de gehele dag verzorgd en verwend. 

 

Inhoud arrangement


- Entreeticket tot VIP galerij
- Parkeerticket (1 per 2 personen)
- Ontvangst in VIP Room met hostess
- Koffie/thee ontvangst
- Lunch
- Snacks in namiddag
- Gehele dag hollands drankassortiment

 

Bestellen

 

Na het bestellen van dit VIP arrangement ontvangt u een e-ticket van Paylogic, dit is echter nog niet uw toegangsbewijs. U ontvangt in de week voorafgaand aan het evenement een email met verdere informatie, als u nu al vragen heeft kunt u zich richten tot annemarie@cpz.nl.

Reisdavies

Naar verwachting zullen veel racefans en families naar het DTM weekend komen. De organisatie houd dan ook rekening met drukte rondom de toegangswegen richting Zandvoort. Speciaal voor de bezoekers is dan ook een reisadvies ontwikkelt, om de verkeersdoorstroming optimaal te laten verlopen. Overweegt u met de trein te reizen? Lees dan goed alle informatie door, in verband met werkzaamheden.

 

Met de auto naar Circuit Park Zandvoort

Reist u met de auto naar DTM Zandvoort, houd er dan rekening mee dat het druk kan zijn op de wegen richting Zandvoort aan Zee. Begin tijdig aan uw reis en houd rekening met eventuele vertraging rondom Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Bezoekers parkeren
Heeft u geen parkeerkaart voorafgaand aan het evenement ontvangen? Dan kun u tegen betaling parkeren op de terreinen van de Gemeente Zandvoort (bijv. Boulevard Barnaart, Louis Davids Carre-centrum, Parking De Zuid). Parkeerplaatsen zijn niet te reserveren. Beschikbaarheid op basis van 'first come, first serve' en vol=vol. Er zijn helaas op locatie verder geen parkeerplaatsen meer beschikbaar op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort bij DTM Zandvoort. Kijk voor een overzicht van alle parkeerfaciliteiten en tarieven op: http://www.vvvzandvoort.nl/info-zandvoort/parkeren-in-zandvoort-aan-zee/. Ook de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn op loopafstand van Circuit Park Zandvoort. Naast de terreinen Bloemendaal aan Zee en Parnassia, kan ook geparkeerd worden bij het Koevlak. (Alle locaties betaald parkeren).

Met openbaar vervoer naar Zandvoort

Trein
Zandvoort is mede door een directe treinverbinding vanuit Amsterdam, Haarlem en Den Haag uitstekend bereikbaar met de trein. Circuit Park Zandvoort ligt op 10 minuten loopafstand vanaf het NS Station. Op het stationsplein gaat men naar rechts, richting de Van Speijkstraat. Aan het einde van de weg steekt men schuin over, langs het tankstation en vervolgt de route over de Burgemeester van Alphenstraat. Na 500 m zie je aan de rechterkant de ingang van het Circuit Park Zandvoort.

Let op! Werkzaamheden aan het spoor
In het weekend van 16 en 17 juli voert ProRail spoorvernieuwingen uit, onder andere rondom Utrecht (zie ook www.ns.nl/treinverkeerutrecht ) en op het traject Amsterdam Centraal - Haarlem. Tussen Amsterdam Centraal en Haarlem is er geen treinverkeer mogelijk en rijden er NS-bussen. Houdt u rekening met een wachttijd bij de bussen en een extra reistijd van 30 tot 45 minuten.

In de Reisplanner op ns.nl of in de Reisplanner Xtra app ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

 

Bus (lijnen 80 en 81)

Liever met de bus naar Zandvoort? Dat kan ook! Niet alleen vertrekken regelmatig Connexxion bussen vanuit het centrum van Zandvoort richting het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort, ook zijn er directe verbindingen met Amsterdam en NS Station Heemstede Aerdenhout met buslijn 80. Buslijn 81 (o.a. met een halte bij NS Station Haarlem en de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee, inclusief het Koevlak) stopt zelfs direct in de buurt van de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort.

 

Of kom met de fiets

Woont u in de buurt van Zandvoort? Overweeg dan om met de fiets naar Circuit Park Zandvoort te reizen.

Feest voor de Fans: Veel Fan-activiteiten tijdens de DTM weekend

 

Naast het rijkelijk gevuld autosportprogramma is er ook naast het circuit veel te zien en te beleven voor de bezoekers. Op zowel zaterdag als zondag bieden de fabrikanten Aud, BMW en Mercedes-Benz een heel mooi kijkje van dichtbij op het bijzondere wagenpark van de merken. Bij de Brands World kun je met jouw favoriete auto op de foto. Ook komen soms de DTM-coureurs naar deze locaties voor handtekeningen-sessies. Een ideale kans om jouw idool om een handtekening te vragen.

Wil je de DTM-auto's van dichtbij zien? Bezoek dan de PITWALK. Inderdaad, als bezoeker krijg je voor een bepaalde tijd de kans om door de pitstraat te lopen en bij de pitboxen te kijken hoe de professionele teams hun machtige DTM bolides prepareren voor de wedstrijden.

Het volledige Paddock Programma staat in een handige Event-guide die vanaf zaterdag 16 juli gratis is af te halen bij de Informatiestand van Circuit Park Zandvoort.

Publieks informatie

Terrein geopend voor publiek :   vanaf 7.30
Terrein gesloten :   voor publiek om 20.00
Publiekscatering :   geopend op diverse plaatsen
Toiletten :   geopend (gratis)
Minder validen :   faciliteiten geopend en aanwezig. In verband met grote toeloop, is het niet mogelijk om met uw blauwe invaliden-kaart te parkeren op de terreinen van Circuit Park Zandvoort. U dient hiervoor van te voren te reserveren. Raadpleeg ook deze pagina. Er is een maximum aantal mindervaliden parkeerplaatsen (op=op).
Aanvang programma :  zie tijdschema
Parkeren - Parking A :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerinvitatie verplicht.
Parkeren - Parking B :   zie parking C.
Parkeren - Parking C :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerticket is verplicht (alleen voorafgaand aan het evenement te organiseren).
Parkeren bezoekers :   bezoekers dienen gebruik te maken van de parkeerplaatsen van de Gemeente Zandvoort  en/of de gemeente Bloemendaal aan Zee (betaald parkeren).
Reisadvies :   Er is voor dit evenement een speciaal reisadvies. Raadpleeg dit voor vertrek naar Circuit Park Zandvoort en vertrek tijdig.
Circuit Park Zandvoort Jaarkaart :   De jaarkaart 2016 is dit evenement niet geldig.
(Huis)dieren :   Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het circuit (in verband met overlast en schrikreacties van de dieren). Geleide-honden zijn wel toegestaan, mits dit vooraf is aangemeld via info@cpz.nl.
Drones :   het vliegen met drones (zowel particulier als commercieel) is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Circuit Park Zandvoort.
Pinnen :   meer informatie over pin-mogelijkheden wordt op een later moment bekend gemaakt.
Hoofdtribune :   de hoofdtribune is alleen toegankelijk voor bezoekers met een geldig Hoofdtribuneticket (Gold ticket). Dit betreffen gereserveerde tribuneplaatsen.
Overige tribunes :   Voor de overge tribunes dienen speciale kaarten gekocht te worden (Silver). Alle tribuneplaatsen zijn op zaterdag en zondag gereserveerd. Op vrijdag is er vrije plaatskeuze.
Videoscherm(en) :   Op diverse locaties zijn videoschermen geinstalleerd met live-racebeelden van DTM TV. Ook alle races uit het bijprogramma worden hierop getoond.

Tijdschema

Het tijdschema voor het DTM weekend is vanaf nu beschikbaar. Dat wordt drie dagen volop genieten! Lees de voorbeschouwing op DEZE PAGINA.

 

Download tijdschema DTM Zandvoort - v2 (PDF)

Over DTM: Gedonder in de duinen

In het weekend van 15, 16 en 17 juli komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Een recordaantal van 24 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komt in actie op het Zandvoortse asfalt. Het evenement belooft nog spectaculairder te worden, nu het weekend twee races telt.

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden op Circuit Park Zandvoort zijn al vijftien jaar populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Om de fans tijdens dezesiende DTM-verjaardag op Zandvoort nog meer entertainment te bieden, verschijnen de donderende DTM kanonnen dit jaar nog vaker op het circuit. Ook het succes ingrediënt van vorig jaar is terug: met ook op zaterdag een volwaardige kampioenschapsrace. Het populaire format zorgt daarmee voor dubbel zoveel spektakel, nu er op beide weekenddagen een race op het programma staat.

Over Formule 3: Jonge talenten op weg naar de top

Naast de spectaculaire DTM-serie vormt het FIA EK Formule 3 het tweede hoofdnummer tijdens het DTM-weekend van 15 t/m 17 juli op Circuit Park Zandvoort. Meer dan 20 jonge coureurs (m/v) uit erschillende landen nemen het tegen elkaar op in wat volgens kenners als de sterkste junior-formulewagenklasse ter wereld mag worden beschouwd. Met Van Amersfoort Racing komt er een Nederlands team in actie.

 

Natuurlijk zijn alle deelnemers in het FIA EK Formule 3 erop gebrand, in de voetsporen te treden van Max Verstappen. Onze landgenoot maakte immers in 2014 nog furore in de Formule 3, waarmee hij de basis legde voor zijn snelle doorgroei naar de Formule 1. Die directe route van F3 naar F1 werd inmiddels door de mondiale autosportfederatie FIA geblokkeerd, maar feit is wel dat wie het in de Formule 3 goed doet, prima papieren heeft om naar andere autosportklassen door te stromen. Naast de Formule 1 kan bijvoorbeeld ook de DTM een uitstekend volgend station voor succesvolle F3-rijders zijn, zoals wel blijkt uit de recente voorbeelden Pascal Wehrlein (vorig seizoen DTM-coureur en nu actief in de F1) en Marco Wittmann (in zijn tweede DTM-jaar kampioen). Ook rijders als Daniel Juncadella, Edoardo Mortara, Jamie Green, Tom Blomqvist en Lucas Auer groeiden vanuit de Formule 3 door naar hun huidige status als fabrieksrijder in de DTM.

Over Porsche Carrera Cup Deutschland: Vuurwerk verwacht!

Ook de snelste merkencup uit Duitsland zal niet ontbreken: de Porsche Carrera Cup Deutschland. De gelijkwaardige Cup-Porsches hebben twee wedstrijden op het programma staan. Zandvoort is daarbij een echte uitdaging voor de coureurs. Immers zal het remsysteem van de Porsche 991 bolides beproefd worden bij de legendarische Tarzanbocht, terwijl het vermogen volledig tot uiting komt tussen de Hugenholtzbocht en het Scheivlak. Voor de wedstrijd op Zandvoort staan ook een aantal Nederlandse coureurs ingeschreven. Wie van hen schittert tijdens deze thuisrace?

De wedstrijden in de Porsche Carrera Cup staan bekend om hun felheid. Immers is er maar een beperkt aantal ronden waarin gestreden kan worden om de zege. Dat betekent vaak actie van start tot finish. Een serie die je als autosportliefhebber niet mag missen!

Over Audi Sport TT Cup: de eerste stappen

De Audi Sport TT Cup is volgens velen de perfecte startserie om de eerste stappen op de autosportladder te zetten. En hoe kun je die beter zetten dan in een stoere racebolide van het merk met de vier ringen? Het internationale veld puilt uit van het jonge talent. Alle coureurs willen graag schitteren in de Audi Sport TT Cup, die veelal in het voorprogrogramma van de DTM-weekenden in actie komt. Wie goed presteert in de cup, kan immers zomaar worden opgepikt door een van de grote DTM- of GT-team van Audi. De strijdwapens zijn voor iedereen gelijk: de 310 pk sterke Audi TT Cup bolide. En coureurs mogen een aantal maal per race gebruik maken van Push to Pass, een knop die voor korte tijd 20 pk extra levert en inhalen makkelijker maakt.

 

 

Over TCR Benelux: Toerwagenstrijd op Zandvoort

Ongeveer vijftien ontzettend spectaculaire bolides (waaronder de Volkswagen Golf GTI TCR, SEAT León Cup Racer, Honda Civic TCR en Opel Astra TCR), elk zo een 330 pk sterk, worden op de startgrid verwacht, voor een weekend dat niet minder dan vijf wedstrijden omvat: een Qualifying Long Race van 60 minuten op vrijdag, gevolgd door twee sprintraces op zaterdagochtend en tot slot nog eens twee sprintraces op zondagmiddag (van elk 20 minuten). Er worden duels op het scherp van de snee verwacht en het spektakel zal zeker van de partij zijn.

 

Het debuut van de TCR Benelux op Spa-Francorchamps leverde veel vuurwerk en close-racing op. Dat belooft dus veel voor de toerwagenstrijd in de Zandvoortse duinen!