Essay Produkties

Toegankelijkheid

voor mindervalide bezoekers
Informatie

Circuit Zandvoort wil graag dat alle racefans zich welkom voelen en net zo van het racespektakel kunnen genieten als elke andere bezoeker. Op deze pagina treft u aanvullende informatie aan voor mindervaliden, waarbij Circuit Zandvoort haar verantwoordelijkheid omtrent faciliteiten voor mindervaliden erg serieus neemt. Mocht u dan ook vragen hebben omtrent faciliteiten voor mindervaliden, of opmerkingen ter verbetering, dan kunt u deze richten aan info@circuitzandvoort.nl of u maakt gebruik van onderstaand contactformulier. 
Zichtlocaties voor rolstoelhouders

Rolstoelhouders hebben (indien voorzien van de juiste toegangsbewijzen) toegang tot het gehele paddockterrein waar de raceteams staan opgesteld. Ook zijn er speciale zichtlocaties waar mindervaliden bovenop de actie zitten en niets meer missen van het spektakel op de baan. Op Circuit Zandvoort betreft dit de volgende locaties:

  • Naast de hoofdtribune is een platform gevormd, met speciaal gereserveerde plaatsen voor rolstoelhouders. Bij drukke events geldt: maximaal 1 begeleider per mindervalide-bezoeker.
  • Op de Paddock 1, nabij de Gerlachbocht, bevindt zich een verhoogde staanplaats voor rolstoelhouders. Ook hier treft u in de directe omgeving een aangepast toilet aan, te bereiken via de receptie van het circuitkantoor. Dit kantoor bevindt zich aan het begin van het pitcomplex.
  • Bij de receptie van Circuit Zandvoort bevindt zich ook een lift naar de VIP-gallerij en het dak van het pitcomplex. Ook vanaf deze twee locaties krijgen mindervaliden een mooi kijkje in de keuken van de autosport.

 

Parkeerplaatsen
Achter de hoofdtribune (op Parking A) is een beperkt aantal gereserveerde parkeerplaatsen op verharde ondergrond beschikbaar. Om hier te parkeren dient bij uw auto een geldige mindervalidenparkeerkaart zichtbaar te zijn. Om te kunnen parkeren dient u rekening te houden met het type evenement wat u wenst te bezoeken.

  • bij de Jumbo Racedagen, Blancpain GT World Challenge Europe, ADAC GT Masters en Historic Grand Prix dient u voorafgaand aan het evenement tijdig (minimaal 2 weken van tevoren) een aanvraag voor een parkeerplaats in te dienen via het online formulier (onderaan deze pagina).
  • bij de Pinksterraces, het British Race Festival en Finaleraces kunt u zich met uw Europese mindervalidenparkeerkaart melden bij de hoofdingang. Medewerkers verwijzen u naar de juiste parkeerzone (zolang er plaatsen beschikbaar zijn).
  • bij breedtesport-races (o.a. WEK en DNRT) kunt u doorgaans parkeren op Paddock. Dit is mede afhankelijk van de parkeerindeling die organisatoren/huurders op het evenemententerrein hanteren.

 

Twijfelt u? Neem dan liefst 2 weken vooraf contact op via info@circuitzandvoort.nl.
N.B. Heeft u geen geldigde Europese mindervalidenparkeerkaart/gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u helaas geen gebruik maken van de speciale parkeerplaatsen op Parking A. Wel kunt u bij Jumbo Racedagen, Blancpain GT World Challenge Europe, ADAC GT Masters, Historic Grand Prix, Trophy of the Dunes, British Race Festival en Finaleraces gebruik maken van de gratis Kiss & Ride locatie bij Paddock Office (Parking C) om personen dichtbij het evenemententerrein af te zetten.

Bestellen van kaarten voor rolstoelhouders
U dient uw persoonlijke toegangskaart(en) te kopen in de voorverkoop. Bestellen van reguliere entreekaarten kan via de online ticketmodule of bij een van de 400 Primera winkels. Mocht de rolstoelhouder speciale medische assistentie nodig hebben, dan kan dit worden gemeld aan Circuit Zandvoort via info@circuitzandvoort.nl. Indien er medische bijzonderheden zijn, dan verzoeken wij u dit uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het evenement te melden.

Aanvraag-formulier
Aanvraagformulier reservering mindervaliden-parkeerplaats
vul hier uw telefoonnummer in, zonder spaties of koppeltekens
Indien u voor een tweede dag een aanvraag wenst in te dienen, dan zal hiervoor een nieuwe formulier gebruikt moeten worden
Maximaal 10 MB | Indien uploaden niet lukt, dient u de digitale kopie van de Europese gehandicaptenparkeerkaart z.s.m. na te sturen naar info@circuitzandvoort.nl.
Contact