-
Essay Produkties

Testdagen

Test jouw racebolide op Circuit Zandvoort
Update

Op dit moment zijn er nog geen data bekend waarop Circuit Zandvoort in 2020 testdagen zal organiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Circuit Zandvoort geeft raceteams en coureurs de mogelijkheid om te testen op de nr. 1 autosport locatie van Nederland. Om extra te testen voor grote evenementen of om nieuwe dingen uit te proberen kun je je inschrijven voor een Circuit Zandvoort testdag.

Inschrijving
Gebruik onderstaand formulier om in te schrijven voor een van de testdagen. Geef svp duidelijk aan met welke auto’s (merk en type) wordt deelgenomen i.v.m. het berekenen van de geluidsproductie.

Afmelding
Indien vanwege omstandigheden niet aan de sessies deelgenomen kan worden, dient dit uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de eerste sessie kenbaar te worden gemaakt aan  Menno Weeda. Indien de afmelding later binnenkomt, zal 25% van de totaalkosten in rekening worden gebracht.

Geluid

Beperkte geluidruimte
Omdat we te maken hebben met strenge geluidseisen is er op de testdagen beperkte geluidsruimte en is het mogelijk dat aanmeldingen worden afgewezen.

Geluidslimiet
Houd u aan de geluidslimiet die van toepassing is op uw raceklassen. Indien uw auto niet is ingeschreven bij een officieel NK, bedenk dan dat uw auto maximaal 92 dBa mag maken. Voor Formulewagens gelden andere waarden. Mail hiervoor naar  menno@circuitzandvoort.nl.  Auto’s die tijdens de testdag teveel geluid produceren, om wat voor reden dan ook, zullen van de baan worden gehaald en zullen pas weer toegang tot het circuit hebben nadat de geluidsproductie is aangepast. Er zal geen restitutie worden verleend.

Logistiek

Pitboxen
Pitboxen (5×22 meter) zijn te huur voor 150 Euro per dag (er is een beperkt aantal boxen beschikbaar). Schade aan een pitbox zal aan de huurder worden doorberekend. Geef op het formulier aan hoeveel pitboxen u wenst te reserveren. In de bevestingsmail staat het uiteindelijke aantal pitboxen vermeld. Deelnemers wordt geadviseerd om vooraf een pitbox te reserveren.

Circuit toegang
Vrachtwagens hoger dan 3.30 meter kunnen elke dag het circuit over tussen 7.00 en 9.00 uur ’s ochtends. Daarna is het circuit verhuurd en kunnen wij niet toezeggen dat het mogelijk is om met een vrachtwagen het circuit op te komen. Informeer tijdig naar de openingstijden van het circuit voor vrachtwagens. U kunt dit doen via  menno@circuitzandvoort.nl.

Voorwaarden

Veiligheidseisen
Voertuigen moeten voldoen aan de veiligheidseisen zoals deze staan omschreven in het KNAF Auto Sport Jaarboek. Tevens dienen coureurs een volledige rijdersuitrusting te dragen. Instructieritten (met passagier) dienen vooraf te zijn aangemeld op het contactformulier (of via  e-mail), met gegevens van de instructeur (licentienr en persoongegevens). Ook dient deze instructeur volledige racekleding te dragen.

Racelicentie
Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige racelicentie. Voorafgaand aan de testdag zal deze worden gecontroleerd en ontvangt de coureur een polsbandje die toegang geeft tot het circuit. Tevens dient er een vrijwaringsclausule te worden ondertekend. Coureurs zonder licentie, dienen contact op te nemen via  menno@circuitzandvoort.nl om de mogelijkheden rondom dispensatie te bespreken. Ook kan dit vermeld worden op onderstaand aanmeldformulier. Ook rijders met een zgn. KNAF Testlicentie Autorensport zijn welkom op de testdagen van Circuit Zandvoort, mits zij deze Testlicentie kunnen tonen.

Aanmeldformulier
Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Menno Weeda via menno@circuitzandvoort.nl.

Contact