Essay Produkties

Winter Endurance Kampioenschap

Strijd om de wintertitel
Informatie

Na de afsluitende races van de nationale autosportseries, de DNRT, ACNN, DRDO en internationale kampioenschappen, komt er nog geen einde aan het autosportplezier. Immers organiseren Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT in de wintermaanden het Winter Endurance Kampioenschap. Veel en plezierig racen, voor weinig geld. Het kampioenschap start traditioneel met de Zandvoort 500, maar vanwege de Covid-19 situatie zal de Nieuwjaarsrace in 2021 het startpunt van het Winter Endurance Kampioenschap vormen.

 

Waar coureurs in de jaren ’90 hun raceoverall nog voor een aantal maanden op mochten bergen, is het Winter Endurance Kampioenschap, met races in november, januari en maart, inmiddels een “must” geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, zoals TCR en GT4, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Kalender

Het Winter Endurance Kampioenschap kent (normaal gesproken) een kalender die bestaat uit drie wedstrijden. Na de Zandvoort 500 (lengte 500 km), volgt de knallende Nieuwjaarsrace, die deels in het donker wordt verreden. Het WEK sluit het winterseizoen af met de Final 4. Vanwege de Covid-19 situatie zullen vooralsnog alleen de Nieuwjaarsrace en Final 4 in 2021 verreden worden.

  • 9 januari 2021 – Nieuwjaarsrace
  • 6 maart 2021 – Final 4

N.B. De gehele kalender is onder voorbehoud van wijzigingen, mede vanwege de situatie rondom het Covid-19 virus.

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Inschrijven

Inschrijven voor het Winter Endurance Kampioenschap 2020-2021 is mogelijk (vanaf 16 november) via onderstaande knop.

Documenten

Downloaden van documenten kan via onderstaande links.

Contact