Essay Produkties

Winter Endurance Kampioenschap

Strijd om de wintertitel
Informatie

Na de afsluitende races van de nationale autosportseries, de DNRT, ACNN, DRDO en internationale kampioenschappen, komt er nog geen einde aan het autosportplezier. Immers organiseren Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT in de wintermaanden het Winter Endurance Kampioenschap. Veel en plezierig racen, voor weinig geld. Het kampioenschap start traditioneel met de Zandvoort 500.

 

Waar coureurs in de jaren ’90 hun raceoverall nog voor een aantal maanden op mochten bergen, is het Winter Endurance Kampioenschap, met races in november, januari en maart, inmiddels een “must” geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, zoals TCR en GT4, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Kalender

Het Winter Endurance Kampioenschap kent een kalender die bestaat uit drie wedstrijden. Na de Zandvoort 500 (lengte 500 km), volgt een gast-race in Dubai, die een lengte van zes uur heeft en deels in het donker wordt verreden. Het WEK sluit het winterseizoen af met de Final 4.

  • 3 november 2019 – Zandvoort 500, One Last Time
  • 7 januari 2020 – WEK 6H Dubai (non-championship)
  • 7 maart 2020 – Final 4, Zandvoort Reborn

N.B. De gehele kalender is onder voorbehoud van wijzigingen.

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Inschrijven

Documenten

Downloaden van documenten kan via onderstaande links.

Contact