-
Essay Produkties

Winter Endurance Kampioenschap

Strijd om de wintertitel
Informatie

Na de afsluitende races van de nationale en internationale kampioenschappen, komt er nog geen einde aan het autosportplezier. Immers organiseren CM.com Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT in de wintermaanden de Winter Endurance Series. Veel en plezierig racen, voor weinig geld. Het kampioenschap start traditioneel met de Zandvoort 500, gevolgd door de Nieuwjaarsrace en wordt afgesloten met de Final 4.

Waar coureurs in de jaren ’90 hun raceoverall nog voor een aantal maanden op mochten bergen, zijn de Winter Endurance Series met races in november, januari en maart, inmiddels een absolute must geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, zoals TCR en GT4, grijpen de Winter Endurance Series dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Uiteraard is onze horecalocatie Bernie’s Bar & Kitchen geopend tijdens de WES, evenals het simrace centrum Racesquare Circuit Zandvoort. Kortom: een heel toegankelijk, fijn dagje circuit met volop autosport en meer.

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Toegang

Dit evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Parkeerkosten zijn €12,50 – betalen is mogelijk bij aankomst (pin-only).

Kalender

De Winter Endurance Series kent een kalender die bestaat uit drie wedstrijden. Na de Zandvoort 500 (lengte 500 km), volgt de knallende Nieuwjaarsrace, die deels in het donker wordt verreden. De WES sluit het winterseizoen af met de Final 4.

  • Zaterdag 20 november 2021 – Zandvoort 500
  • Zaterdag 29 januari 2022 – Nieuwjaarsrace
  • Zaterdag 5 maart 2022 – Final 4

N.B. De gehele kalender is onder voorbehoud van wijzigingen

Essay Produkties Winter Endurance Kampioenschap - Circuit Zandvoort
Inschrijven

Inschrijven voor de Winter Endurance Series 2021-2022 is mogelijk via onderstaande knop.

Contact