-
Circuit Zandvoort Track Insights 15 – Pitlane

Niet alleen een aantal bochten zijn afgelopen winter aangepast. Ook bij de ingang van de pitlane zijn een aantal vernieuwingen te zien.

 

© Archief Hans Hugenholtz

▲ In 1969 werd de entree van de pitlane gemarkeerd met enkele verfstrepen op het asfalt. Pas enkele meters voor de toenmalige starttoren werden pitlane en het rechte stuk van elkaar gesplitst door een vangrail. Aan de linkerkant is de oude hoofdtribune te zien, terwijl aan de horizon de grote reclameborden in de Tarzanbocht te zien zijn. Het pitcomplex in 1969 bestond uit simpele garages, zonder deuren en zonder bovenetage. Aan beide zijden bestond de circuitafzetting uit houten palen met gaas.

 

▼ Anno 2020 zijn er flink wat zaken veranderd bij de pit entry. Zo is er een extra asfaltstrook beschikbaar, zodat coureurs op een veilige manier de pitstraat in kunnen rijden, terwijl zij ruimte maken voor de deelnemers die vol gas richting de finishlijn gaan. Aan beide zijden van het rechte stuk zijn nieuwe FIA veiligheidshekken geïnstalleerd. Op de punt van de nieuwe pitmuur is een afscherming van Tecpro barriers geplaatst. De Pit Entry strook is daarbij ook breder geworden, zodat een eventueel stilgevallen deelnemer bij de entree van de pitstraat, veilig voorbij gereden kan worden.

© Essay Produkties

Op naar de volgende Track Insights!

Ook interessant

Contact