-
Foto: Motorsport.com - Essay
Circuit Zandvoort Track Insights 17 – Shell Station

Niet alleen een aantal bochten zijn afgelopen winter aangepast. Ook werd op Circuit Zandvoort een speciaal Shell V-Power Only station gerealiseerd.

 

Foto: Motorsport.com | Motorsport Images - Rainer W Schlegelmilch

▲ In 1970 was de Shell Racing Service een vaste waarde binnen de autosportpaddock. Ook tijdens de Dutch Grand Prix van dat jaar stond een team van Shell medewerkers stand-by om teams te helpen met hun benzine en smeermiddelen. Rainer W. Schlegelmilch van Motorsport Images legde mooi vast hoe het Shell Racing Service bivak er dat jaar uit zag. In de latere jaren zou Circuit Zandvoort een vast pompstation krijgen op een locatie op Paddock 1.

 

▼ Vanwege de aanpassingen aan Paddock 1, als onderdeel van de grote upgrade van Circuit Zandvoort, kreeg het pompstation een nieuwe locatie bij de toegangsweg van Circuit Zandvoort. Daarbij heeft ook Shell niet stil gezeten, want zij hebben de ombouwperiode benut voor de realisatie van een Shell V-Power Only station. Het pompstation is daarmee het enige in Europa van dit speciale type pompstation. Meer lezen over de samenwerking tussen Circuit Zandvoort en Shell kan op deze pagina.

Foto: Essay Produkties

Op naar de volgende Track Insights!

Ook interessant

Contact