Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 4

De werkzaamheden op Circuit Zandvoort zijn nog steeds in volle gang. Een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden en veranderingen in week 4.

Essay Produkties

Foto ▲: Op een aantal locaties zijn de zandverplaatsingswerkzaamheden afgerond en is de volgende fase aangebroken: het plaatsen van helmgras. Op de achtergrond ligt de Rob Slotemakerbocht.

 

Foto ▼: Het plaatsen van de curbstones aan de binnenzijde van de Hugenholtzbocht is nagenoeg afgerond. De vernieuwde versie van deze derde bocht van Circuit Zandvoort gaat voor veel vuurwerk zorgen, dankzij de spectaculaire kombocht.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: Ook op andere locaties zijn er nieuwe curbstones geplaatst. Bij het uitkomen van de Mastersbocht (bocht 8) is de reeks curbstones vernieuwd en verlengd. In de achtergrond ligt de basis voor een uitloopstrook, die rijders bij een stuurfout gelegenheid geeft om via een asfaltpad de auto onder controle te krijgen en bij Bocht 9 weer veilig in te voegen.

 

Foto ▼: Ook naast het circuit zijn er volop werkzaamheden. Het Limburgse bedrijf GEO Hazards draagt zorg voor het plaatsen van nieuwe FIA veiligheidshekken. Hierdoor kunnen de wedstrijden veilig verlopen voor zowel coureurs als publiek.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: De wals zorgt voor het verstevigen van de ondergrond van de banking van de vernieuwde Arie Luyendykbocht (bocht 14). Op de voorgrond wordt verder gewerkt aan de nieuwe voetgangerstunnels, die de buitenkant van het circuit verbinden met de paddock.

 

Foto ▼: Er wordt ook al geasfalteerd. De eerste locatie is de uitloopstrook bij de Tarzanbocht (bocht 1). Coureurs die te laat remmen, kunnen verder afremmen op deze asfaltstrook en aan de buitenzijde van de bocht weer veilig invoegen. Het tweede deel van de uitloopzone blijft een grindbak.

Essay Produkties

Foto ▼: Het resultaat wordt al goed zichtbaar, met op de achtergrond het rechte stuk gehuld in mist. Op een later moment zal ook de uitloopszone bij de Hans Ernstbocht van een soortgelijke asfaltstrook worden voorzien door de medewerkers van Gebr. Van Kessel, wat onderdeel is van het internationaal opererend bouwconcern Koninklijke VolkerWessels (Official Supporter en partner van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix).

Essay Produkties

Binnenkort volgt een nieuwe update!

Contact