Essay Produkties
Update werkzaamheden – week 7

Ook in week 7 gebeurde er veel op Circuit Zandvoort. Een kijkje achter de schermen bij de verbouwingswerkzaamheden.

Essay Produkties

Foto ▲: Op verschillende locaties worden de vangrails vervangen en op nieuwe posities geplaatst. Zo ook bij het insturen van de Mastersbocht (Bocht 8).

 

Foto ▼: Aan de binnenzijde van diezelfde bocht is de voormalige metalen Ludwig-teller vervangen door een ander soort kerbstone. Racen op de grens blijft hierdoor spannend, maar onsportief afsnijden van de bochten wordt afgestraft.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: In het Scheivlak (Bocht 7), worden bandenstapels aan de buitenzijde van de bocht geplaatst. In totaal komen er zo’n 1500 six-pack bandenstapels rondom het circuittraject te staan.

 

Foto ▼: Ondertussen wordt er ook naast het circuit nog volop gewerkt. Het terrein van Parking B wordt uitgebreid en door De Jong Zuurmond van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix komen hier de Formule 2 en Formule 3 teams te staan.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: Ook de werkzaamheden aan de uitbreiding van de pitboxen zijn bij de volgende fase aangekomen. In de achtergrond wordt de vangrail aan de binnenzijde van de Tarzanbocht (Bocht 1) geplaatst.

 

Foto ▼: Op diezelfde paddock is er aanzienlijk meer ruimte bijgekomen aan de achterzijde van de pitboxen.

 

Een nieuwe update volgt binnenkort!

Essay Produkties
Contact