DROMO
Update werkzaamheden – week 8

Benieuwd wat er allemaal in week 8 gebeurde op Circuit Zandvoort? Neem dan een kijkje achter de schermen met Update Friday.

Essay Produkties

Foto ▲: Week 8 kende een speciale mijlpaal: het circuit werd op diverse locaties voorzien van een nieuwe toplaag, speciaal samengesteld door VolkerWessels en Dromo Circuit Design onder de naam FlyingDutch.

 

Foto ▼: Ook de pitstraat heeft een metamorfose ondergaan. De ‘working lane’ is daarbij voorzien van een gemengde toplaag, waarbij asfalt en beton met elkaar zijn vermengd. Aan de horizon is ook een deel van de nieuwe muur te zien, die deelnemers uit de pitstraat richting ‘Pit Exit’ dirigeren.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: Ook aan het begin van de pitstraat werd nog volop gewerkt. De ‘pitwall’, wordt hierbij teruggeplaatst.

Foto ▼: Tussen al die werkzaamheden in de pitlane door, stonden de vrachtwagens met het FlyingDutch asfalt netjes te wachten in de Tarzanbocht op hun inzet. Op de voorgrond is te zien dat ook de asfalteringswerkzaamheden op Paddock 1 richting de eindfase gaan.

Essay Produkties
Essay Produkties

Foto ▲: De uitbreiding van de pitboxen verloopt voorspoedig. Het complex begint steeds meer vorm te krijgen.

 

Foto ▼: En ook in de Tarzanbocht (Bocht 1) is nog volop gewerkt. De nieuwe bandenstapels zijn daar inmiddels voorzien van een rubberen matstructuur. Dit voorkomt bij een impact dat de bandenstapel zijn energie-absorberende structuur verliest. Inmiddels is de ‘run-off escape road’ aangesloten op het circuittraject en zijn ook de werkzaamheden aan de ‘Double Kerb’ bijna voltooid. De witte markeringen zijn ter voorbereiding op het aanbrengen van de toplaag geplaatst.

 

Essay Produkties
DROMO

Foto ▲: Maar we sluiten de Update Friday af met een mooie blik op de vernieuwde Hugenholtzbocht (Bocht 3). Het circuittraject is hier niet alleen voorzien van een uitdagende kombocht met speciale asfalt toplaag, ook is het circuit hier flink breder dan de vorige Hugenholtzbocht. Dat belooft veel mooie duels!

 

Deze luchtfoto is gemaakt met schriftelijke toestemming en een licentie van Circuit Zandvoort. Alle gestelde veiligheidsvoorschriften zijn hierbij nageleefd. Zonder schriftelijke toestemming (en een licentie) is vliegen (incl. het maken van video of foto-opnames) boven Circuit Zandvoort niet toegestaan.

 

Op naar de volgende update!

Contact