17-19 augustus 2018

ADAC GT Masters

Introductie

Een spectaculair autosportweekend met volop autosport. Zo is er een hoofdrol voor een sterk startveld vol stoere GT3 supercars van de ADAC GT Masters en zorgen de spectaculaire toerwagens van de ADAC TCR Germany voor volop vuurwerk!

[for English, click HERE]

 

Blijf op de hoogte via de volgende kanalen:

Tijdschema

Het tijdschema voor het ADAC GT Masters-weekend is vanaf nu te vinden op deze pagina.

 

Blijf op de hoogte via de volgende kanalen:

Line-up

Een aantal boeiende raceseries komt in actie bij het ADAC GT Masters-weekend. Bereid je voor op spannende races van:

  • ADAC GT Masters
  • ADAC TCR
  • Clio Cup Central Europe
  • Porsche Carrera Cup Deutschland

 

De line-up is onder voorbehoud van wijzigingen.

Blijf op de hoogte en volg ons via:

Ticket informatie

Koop uw tickets voor het ADAC GT Masters-weekend binnenkort met gemak in de online voorverkoop via deze website. Niet alleen heeft u dan de tickets direct als printbaar PDF document in huis, ook profiteert u van een voorverkoopkorting. Toegangsbewijzen aan de dagkassa's zullen duurder zijn.

 

Duinkaarten

Voor het ADAC GT Masters Weekend is toegang tot de duinen gratis met een special te downloaden ticket. Dit ticket is te downloaden via het tabblad Gratis Tickets.

 

Paddock & Tribune-kaarten

Bezoekers die plaats willen nemen op een van de tribunes langs het circuit of een kijkje willen nemen in de paddocks, kunnen in de online voorverkoop een DAGKAART (€25) of een WEEKENDKAART (€35) kopen. Beide toegangsbewijzen geven toegang tot alle paddock-zones en hier zijn de voorbereiding van de teams en de laatste montageacties aan de racebolides van dichtbij te zien. Ook is de paddock dé plaats om bekende coureurs tegen het lijf te lopen en met hen op de foto te gaan of een handtekening te scoren. Vanaf de tribunes geniet u comfortabel van het autosportspektakel Tot slot heeft u ook toegang tot de speciale PITWALK, voorafgaand aan de ADAC GT Masters wedstrijd. Klik op het tabblad KOOP TICKETS om nu uw toegangsbewijzen veilig te stellen.

 

Kinderen

Kinderen tot 12 jaar ontvangen gratis entree tot het gehele evenemententerrein (incl. paddocks en tribunes), mits onder begeleiding van een volwassene.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via:

 

Gratis entree

[ 🇬🇧 For English, click HERE]

Speciaal voor het ADAC GT Masters weekend bieden Circuit Zandvoort en de ADAC GT Masters-organisatie gratis toegangskaarten ter download aan op deze website.

DOWNLOAD HIER UW GRATIS TICKET ALS PDF (neem het ticket geprint mee of bewaar op je mobiel)     of

DOWNLOAD HIER HET GRATIS TICKET ALS AFBEELDING (JPG afbeelding, te tonen vanaf mobiele telefoon, mits de barcode duidelijk zichtbaar is).

De GRATIS toegangskaarten geven toegang tot het duinterrein aan de buitenring van Circuit Zandvoort. Bij deze buitenring zitten de volgende locaties inbegrepen:

  • duingebied buitenzijde Tarzanbocht
  • duinheuvels nabij de Gerlachbocht
  • uitzicht over het spectaculaire Scheivlak
  • duinheuvel nabij de Hans Ernst Bocht (tegenover Paddock Hill Grandstand)

 

Het ticket geeft alleen toegang tot de duinen (buitenring). Let op! Tribunes, paddocks, pitsdak en de duinen in de binnenring zijn niet toegankelijk met het gratis download-ticket. Wilt u deze zones ook bezoeken? Koop dan een (dagkaart of weekendkaart) via het tabblad Tickets.

Het gratis ticket heeft een universele barcode (meerdere malen te gebruiken). Er worden geen gratis tickets verstrekt met unieke barcodes.

ADAC GT Masters

De ADAC GT Masters is dit jaar alweer voor de zesde keer in zijn bestaan te gast op Circuit Zandvoort. De serie is bedoeld voor auto’s volgens het internationaal geldende GT3-reglement, waarbij er dit jaar tal van indrukwekkende auto’s aan de start staan: Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R GT3, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracán GT3 en Porsche 911 GT3. Deze auto’s nemen het op tegen de Ferrari 488 GT3 en de nieuwe Honda NSX GT3. Startvelden van ruim boven 30 auto's zijn dit seizoen de norm in de serie. Per raceweekeinde zijn er twee wedstrijden van elk een uur, inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Voor elke race is er een aparte kwalificatie, waarin de startplaatsen worden verdeeld.

Een impressie van de actie binnen de ADAC GT Masters? Bekijk de video hieronder.

 

ADAC TCR Germany

Na het succesvolle optreden van het FIA WTCR op Circuit Zandvoort, medio mei tijdens de Jumbo Racedagen, komen er in het kader van het ADAC GT Masters Weekend opnieuw TCR-auto’s naar ons land. Het TCR-concept is inmiddels bekend: op seriemodellen gebaseerde toerwagens met voorwielaandrijving en tweeliter turbomotoren, die goed zijn voor een vermogen van rond de 330 pk. Met de Honda Civic TCR, de Opel Astra TCR, de Cupra TCR, Audi RS3 LMS, Renault Mégane TCR, Peugeot 308 TCR en de Volkswagen Golf TCR is er behoorlijk wat afwisseling in het deelnemersveld.

Clio Cup Central Europe

De Renault Clio Cup behoeft als merkenraceklasse nauwelijks nog introductie, want al sinds de vroege jaren negentig wordt er met de compacte telg uit de Renault-familie in cupverband geracet. De traditie van de merkenracerij bij Renault gaat natuurlijk nog veel verder terug. De Renault Clio R.S. IV in Cup-versie is gebaseerd op de sportieve Clio uit de serieproductie en wordt aangedreven door een 220 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor. Gedurende het weekeinde staan er twee races op het programma. Speciale aandacht zal er zijn voor de Nederlanders in het veld, waaronder Sebastiaan en Michael Bleekemolen. Kunnen zij schitteren voor eigen publiek?

 

Porsche Carrera Cup Deutschland

Ook de snelste merkencup uit Duitsland zal niet ontbreken: de Porsche Carrera Cup Deutschland. De gelijkwaardige Cup-Porsches hebben twee wedstrijden op het programma staan. Zandvoort is daarbij een echte uitdaging voor de coureurs. Immers zal het remsysteem van de Porsche racebolides beproefd worden bij de legendarische Tarzanbocht, terwijl het vermogen volledig tot uiting komt tussen de Hugenholtzbocht en het Scheivlak. Voor de wedstrijd op Zandvoort staan ook een aantal Nederlandse coureurs ingeschreven. Wie van hen schittert tijdens deze thuisrace?

De wedstrijden in de Porsche Carrera Cup staan bekend om hun felheid. Immers is er maar een beperkt aantal ronden waarin gestreden kan worden om de zege. Dat betekent vaak actie van start tot finish. Een serie die je als autosportliefhebber niet mag missen!

Hieronder een impressie van een race eerder dit seizoen.

 

Bezoekers informatie

Terrein geopend voor publiek: vanaf 7.30
Terrein gesloten: voor publiek om 20.00
Publiekscatering: geopend op Paddock 1, Paddock 2 en bij de hoofdtribune. Bezoek ook Bernies Bar & Kitchen!
Toiletten: geopend (gratis)
Minder validen:  faciliteiten geopend en aanwezig.
Aanvang programma: zie tijdschema
Parkeren - Parking A: alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerinvitatie verplicht.
Parkeren - Parking B: zie parking C.
Parkeren - Parking C: beschikbaar voor bezoekers - € 15,00 per dagparking, per auto. (tip: bestel deze online via deze site). Indien de parkeerplaatsen van Circuit Zandvoort volzet zijn, dienen bezoekers gebruik te maken van de parkeerplaatsen van de Gemeente Zandvoort (betaald parkeren).
Circuit Zandvoort Jaarkaart: De jaarkaart 2018 is dit evenement geldig., incl. toegang tot de overdekte hoofdtribune.
(Huis)dieren: Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het circuit (in verband met overlast en schrikreacties van de dieren). Geleidehonden zijn wel toegestaan, mits dit vooraf is aangemeld via info@circuitzandvoort.nl.
Drones: het vliegen met drones (zowel particulier als commercieel) is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Circuit Zandvoort.
Pinnen: Er zijn helaas geen PIN/ATM faciliteiten aanwezig dit evenement. Wel kunt u bij geselecteerde horecalocaties (incl. Heineken Paddock Bar, Mickey's Bar en Bernies) met pinpas betalen.
Hoofdtribune: De hoofdtribune is toegankelijk voor alle bezoekers, mits in het bezit van een geldige dag- of weekendkaart. Plaatsen beschikbaar op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Gratis duinkaarten bieden helaas geen toegang.
Paddock Hill Grandstand: De Paddock Hill Grandstand is toegankelijk voor alle bezoekers, mits in het bezit van een geldige dag- of weekendkaart. Plaatsen beschikbaar op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Gratis duinkaarten bieden helaas geen toegang. Ook tickets via de TopGear actie geven geen toegang tot de paddock.
Videoscherm(en): Tegenover de overdekte hoofdtribune staat een videoscherm opgesteld met beelden van de actie elders op het circuit.