18 & 19 juni

Cycling Zandvoort

Introductie

Medio juni staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van Cycling Zandvoort, een bijzonder fietsevenement. Voor zowel recreatieve-wielrenners, maar ook voor families, mountainbikers en andere fietsliefhebbers is er veel te zien en veel te beleven.

24-uursrace

De datum is 18 & 19 juni 2016.

Het sportieve hoogtepunt van het weekend.

En ook, de wedstrijd waar heldendom en drama elkaar afwisselen en triomf en nederlaag dicht bij elkaar liggen. Stel u voor: 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een racefiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort! Overdag en in het holst van de nacht. Bij droog en nat weer of bij harde wind. Het heeft een zekere romantiek. Hard werken is het echter ook.  Elke ronde opperste concentratie om de 13 bochten optimaal te nemen. Elke ronde op de pedalen staan om de 15 m hoge ‘Hunserug’ en het oplopende baangedeelte tussen de ‘Slotemakerbocht’ en het ‘Scheivlak’ te bedwingen. Elke ronde rekening houden met het heel houden van de techniek en verdelen van je krachten. Om met ‘24h van Le Mans’-winnaar Jan Lammers te spreken: “Een 24 uursrace kun je niet alleen winnen, maar wel alleen verliezen.”

Er zijn vijf officiële categorieën voor de 24 uurs wedstrijd namelijk:

 • Solisten: racefiets of fixie
 • Sportklasse: team van maximaal 4 personen, race fietsverplicht
 • Toerklasse: team van maximaal 8 personen, vrije fiets keuze
 • Damesteam: team van 3 – 8 dames, vrije fiets keuze
 • Bedrijfsteam: team van maximaal 8 personen, vrije fiets keuze

 

24 uur met je fietsgekke collega’s onafgebroken fietsen  

Bedrijven kunnen tot acht collega’s met ‘goeie benen’ inschrijven voor de 24-uursrace van Cycling Zandvoort. De race gaat op zaterdagmiddag om 12:00 uur van start en finisht 24 uur later op zondagmiddag eveneens om 12:00 uur. Het is de bedoeling dat elk team onafgebroken 24 uur lang fietst, waarbij de teamleden elkaar naar eigen inzicht en zo vaak zij willen kunnen afwisselen.

Deelname aan de 24-uursrace is het gedroomde teambuilding event waarbij binnen een eigen bedrijfsklassement wordt gestreden. Collega’s kunnen hun bedrijfsteam komen aanmoedigen en de sfeer van dit brede en unieke sportevenement meebeleven: Iedereen gaat er voor de volle 100% voor! Tussendoor kan men genieten van de sportieve atmosfeer, de gezelligheid en nog veel meer.

De bedrijfsteams hebben deelnemersaantallen van minimaal drie en mogen maximaal uit acht fietsers bestaan. Het team draagt de naam van het bedrijf dat zich inschrijft. Per teamlid betaalt het bedrijf € 150,- p.p. of € 1.000,- voor een volledige ploeg. Prijzen gelden exclusief BTW. Deelnemende  bedrijfsteamsteams kunnen rekenen op:

 • Ontvangst op zaterdagochtend,
 • 24 uur catering in de VIP Ruimte (tarzan Corner)
 • 4-uurtje op zaterdagnamiddag,
 • Buffet op zaterdagavond,
 • Versnaperingen tijdens de nacht,
 • Ontbijt op zondagmorgen.
 • Drankje na afloop van 24 uurs race

 

LET OP: Inschrijven van een bedrijfsteam is alleen mogelijk via de organisator van het evenement, Circuit Park Zandvoort. U kunt uw bedrijf inschrijven door te mailen aan  info@cyclingzandvoort.nl. Als u hier aangeeft deel te willen nemen als bedrijfsteams aan de 24uursrace ontvangt u een aanmeldformulier en vervolgens een factuur. Na betaling is uw inschrijving voltooid.

Met plezier een sportieve en actieve middag beleven? Kom dan op 2 mei naar Circuit Park Zandvoort voor de gratis fietsmiddag. Deze middag (17.00 tot 21.00) geeft alvast een voorproefje op Cycling Zandvoort 2016 (18 en 19 juni).
► Deelname is gratis
► Alle type fietsen zijn welkom
► Fietshelm is verplicht. Ook dient men vanaf schemering met fietsverlichting te rijden.