13 - 15 juli 2018

DTM Zandvoort

Introductie

Europa's meest indrukwekkende toerwagenkampioenschap is op 13, 14 en 15 juli 2018 terug op Zandvoort. Dat belooft weer spectaculaire autosport! Het weekend wordt extra speciaal met deelname van de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns. Kan hij winnen voor eigen publiek? Maak de 18e editie zelf mee op Circuit Zandvoort!

 

For English, click HERE

 

 

Meer informatie over het programma en de series is binnenkort te vinden via de tabbladen en zal ook worden aangekondigd op de volgende kanalen:

 

 

Tijdschema

Het tijdschema voor het DTM weekend is te vinden op deze pagina en te downloaden als PDF via DEZE LINK.

 

Het tijdschema zal ook worden aangekondigd op de volgende kanalen:

Line-up

De line-up van het DTM evenement in 2018 bevat:

 • DTM (2 races)
 • FIA Formula 3 European Championship (3 races)
 • Supercar Challenge powered by Hankook
 • GT & Protoype Challenge powered by Hankook
 • demonstrations

 

Meer informatie wordt ook bekend gemaakt via de volgende kanalen:

Tickets

Update: hoewel het online ticket systeem van DTM aangeeft dat er geen tickets meer online te bestellen zijn, zijn er nog wel voldoende kaarten aan de dagkassa's verkrijgbaar.

Tickets voor het DTM weekend 2018 op Circuit Zandvoort zijn in de online voorverkoop verkrijgbaar via de DTM WEBSITE Toegangskaarten in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de dagkassa's van het evenement.

Benieuwd welk ticket het beste bij jou past? Check dan de optie Sitzplatz in de ticketmodule en selecteer je eigen zitplaats.

Let op! Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis entree tot het evenement, maar hebben geen recht op een tribune zitplaats. Voor kinderen tot en met 6 jaar zal, indien zij op de tribune plaats nemen, een kinderticket aangeschaft moeten worden.

 

Overzicht

 

Engelse ticketpagina

Gebruikt u liever een Engelse versie van de DTM Ticket module? KLIK HIER.

 

 

Meer informatie over de ticketverkoop zal ook bekend worden gemaakt via:

Bestellen

Update: hoewel het online ticket systeem van DTM aangeeft dat er geen tickets meer online te bestellen zijn, zijn er nog wel voldoende kaarten aan de dagkassa's verkrijgbaar.

Tickets voor DTM Zandvoort 2018 kunnen besteld worden via de website van de DTM. De DTM-ticketmodule is het best zichtbaar op een computer. Niet alle mobiele telefoons en tablets bieden ondersteuning voor de ticket module.

 

Online bestellingen via de DTM website zijn "print@home"-tickets. U print dan thuis het door u gekochte toegangsbewijs (PDF). Om het ticket te kunnen printen, heeft u ook een Adobe Reader nodig. Deze is gratis te downloaden via de website van Adobe.

Ook kunt u ervoor kiezen de tickets als Mobile Ticket te ontvangen. U kunt dan het toegangsbewijs tonen vanaf uw mobile telefoon (bijv. via Apple Passbook op de iPhone of Wallet API voor Android).

Wenst u liever echte tickets met hologram/echtheidskenmerk te ontvangen, bestel dan u kaarten via de DTM website en kies voor de optie "Versand per Post". Uw tickets worden dan tegen een meerprijs van € 3,50 per bestelling vanuit Duitsland per post naar uw thuisadres gestuurd. Bestel deze tickets met echtheidskenmerkt tijdig, zodat u de kaarten op tijd thuis ontvangt. Houd rekening met de levertijd van minimaal een week.

 

Engelse ticketpagina

Gebruikt u liever een Engelse versie van de DTM Ticket module? KLIK HIER.

 

Meer informatie over de ticketverkoop zal ook bekend worden gemaakt via:

VIP-arrangementen

[English version of this page - click here]

Met een DTM VIP-arrangement beleeft u het spectaculaire DTM weekend in luxe en comfort. Zo geniet u, vanuit een exclusieve VIP-lounge, van een uniek uitzicht op de pitstraat. Hier worden tijdens de DTM-races bliksemsnelle pitstops uitgevoerd, die het verschil tussen winst en verlies kunnen maken. VIP-gasten worden daarnaast de gehele dag verzorgd met een meer dan smakelijk catering assortiment, inclusief dranken. Bij het VIP-arrangement zit een parkeerkaart inbegrepen, evenals een shuttle-service en toegang tot de ‘Pitwalk’.

Inhoud VIP arrangement

 • Gebruik van VIP lounge met hostess
 • VIP-ticket tot de lounge
 • Parkeerticket (max. 1 per 2 personen)
 • Transfer vanaf parkeerplaats naar VIP lounge
 • Gehele dag verzorgde catering
 • Toegang tot paddocks en duinterrein
 • Toegang tot VIP-deck

 

 

 


Prijs

 

€ 240,- per dag incl. BTW

 

Wanneer
Zaterdag 14 en/of zondag 15 juli 2018

Bezoek de Biergarten!

[View in English]

Breng tijdens het DTM weekend een bezoek aan de Paddock Club (op Paddock 1) die tijdens DTM wordt omgetoverd tot Biergarten. Bekijk de actie in de Tarzanbocht vanaf het speciale terras, of geniet binnen van typische Biergarten Drinks & Bites! Ook zijn er schermen, waarmee je ook de actie elders op het circuit kunt volgen.

 

De Paddock Club Biergarten is gratis toegankelijk voor alle bezoekers met paddock-toegang. Ook toeschouwers met een paddock-toeslag, of Zilver-ticket zijn welkom om de Biergarten te bezoeken.

⚽ Op zaterdag en zondag mis je niets van de WK-wedstrijden!

Bezoekers met uitsluitend een Bronze-ticket (zonder Paddock-toeslag), kunnen helaas niet de Biergarten bezoeken.

Bezoekers informatie

Terrein geopend voor publiek :   vanaf 7.30
Terrein gesloten :   voor publiek om 20.00
Publiekscatering :   geopend op diverse plaatsen. Ook Bernies Bar & Kitchen is open!
Eigen consumpties : Het is niet toegestaan om eigen alcoholische consumpties mee te nemen naar het evenemententerrein van Circuit Zandvoort. Hier wordt op gecontroleerd.
Toiletten :   geopend (gratis)
Minder validen :   faciliteiten geopend en aanwezig. In verband met grote toeloop, is het niet mogelijk om met uw blauwe invaliden-kaart te parkeren op de terreinen van Circuit Zandvoort. U dient hiervoor van te voren te reserveren. Neem tijdig contact op via het formulier. Er is een maximum aantal mindervaliden parkeerplaatsen (op=op).
Aanvang programma :  zie tijdschema
Parkeren - Parking A :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerinvitatie verplicht.
Parkeren - Parking B :   zie parking C.
Parkeren - Parking C :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerticket is verplicht (alleen voorafgaand aan het evenement te organiseren).
Parkeren bezoekers :   bezoekers dienen gebruik te maken van de parkeerplaatsen van de Gemeente Zandvoort  en/of de gemeente Bloemendaal aan Zee (betaald parkeren).
Reisadvies :   Er is voor dit evenement een speciaal reisadvies. Raadpleeg dit vanaf dinsdag 3 juli voor vertrek naar Circuit Zandvoort en vertrek tijdig.
Circuit Zandvoort Jaarkaart :   De jaarkaart 2018 is dit evenement niet geldig.
(Huis)dieren :   Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het circuit (in verband met overlast en schrikreacties van de dieren). Geleide-honden zijn wel toegestaan, mits dit vooraf is aangemeld via info@circuitzandvoort.nl.
Drones :   het vliegen met drones (zowel particulier als commercieel) is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Circuit Zandvoort.
Pinnen :   meer informatie over pin-mogelijkheden wordt op een later moment bekend gemaakt.
Hoofdtribune :   de hoofdtribune is alleen toegankelijk voor bezoekers met een geldig Hoofdtribuneticket (Gold ticket). Dit betreffen gereserveerde tribuneplaatsen.
Overige tribunes :   Voor de overge tribunes dienen speciale kaarten gekocht te worden (Silver). Alle tribuneplaatsen zijn op zaterdag en zondag gereserveerd. Op vrijdag is er vrije plaatskeuze.
Pitsdak: Het pitsdak is deels gereserveerd (en niet toegankelijk voor publiek). Een ander deel is open voor bezoekers met een Paddock-kaart als Fan Terrace (uitgezonderd tijdens de DTM sessies).
Videoscherm(en) :   Op diverse locaties zijn videoschermen geinstalleerd met live-racebeelden van DTM TV. Ook alle races uit het bijprogramma worden hierop getoond.

Reisadvies

[View in English]

Naar verwachting zullen veel racefans en families naar DTM Zandvoort komen. De organisatie houdt dan ook rekening met drukte rondom de toegangswegen richting Zandvoort, mede vanwege de zomerse weersvoorspelling. Speciaal voor de bezoekers is dan ook een routebeschrijving en reisadvies ontwikkelt, om de verkeersdoorstroming optimaal te laten verlopen.

 

Met de auto naar Circuit Zandvoort

Reist u met de auto naar DTM Zandvoort, houd er dan rekening mee dat het druk kan zijn op de wegen richting Zandvoort aan Zee. Begin tijdig aan uw reis en houd rekening met eventuele vertraging rondom Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Overweeg daarnaast om met het openbaar vervoer te reizen.

Bezoekers parkeren
Heeft u geen parkeerkaart voorafgaand aan het evenement ontvangen? Dan kun u tegen betaling parkeren op de terreinen van de Gemeente Zandvoort (bijv. Boulevard Barnaart, Louis Davids Carre-centrum, Parking De Zuid). Parkeerplaatsen zijn niet te reserveren. Beschikbaarheid op basis van 'first come, first serve' en vol=vol. Er zijn helaas tijdens de eventdagen op locatie verder geen parkeerplaatsen meer beschikbaar op het evenemententerrein van Circuit Zandvoort (tijdens DTM Zandvoort).  Kijk voor een overzicht van alle parkeerfaciliteiten en tarieven in de Gemeente Zandvoort op: http://www.vvvzandvoort.nl/info-zandvoort/parkeren-in-zandvoort-aan-zee/. Ook de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn op loopafstand van Circuit Zandvoort. Naast de terreinen Bloemendaal aan Zee en Parnassia, kan ook geparkeerd worden bij het Koevlak. (Alle locaties betaald parkeren).

 

Tip! Met openbaar vervoer naar Zandvoort

U kunt ook met de trein naar Zandvoort aan Zee reizen. Vanaf het NS station loopt u in noordelijke richting via de Van Speijkstraat naar de Burgemeester van Alphenstraat. Daar treft u na enkele minuten lopen de hoofdingang van Circuit Zandvoort. Ook is het mogelijk om het laatste deel per trein te rijden. Zo kunt u parkeren nabij verschillende P&R locaties op de route, waaronder P&R NS Station Amsterdam Sloterdijk. De NS zet langere treinen in, maar houd rekening met drukke treinen of dat u eventueel moet wachten op een volgende trein. Houd daarnaast ook rekening met de beperkte capaciteit van een aantal P&R locaties. Plan uw reis vooraf in de NS Reisplanner op ns.nl of Reisplanner Xtra app voor het meest actuele reisadvies. Overweeg om gebruik te maken van het speciale NS Zomertour aanbod. Je kunt dan samen met iemand anders voor een erg aantrekkelijk bedrag een retourticket kopen.

Buslijnen

Liever met de bus naar Zandvoort? Dat kan ook! Niet alleen vertrekken regelmatig Connexxion bussen vanuit het centrum van Zandvoort richting het evenemententerrein van Circuit Zandvoort, ook zijn er directe verbindingen met Amsterdam met buslijn 80 (eveneens met een halte bij NS Station Heemstede-Aerdenhout). Buslijn 81 (o.a. met een halte bij NS Station Haarlem en de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee, inclusief het Koevlak) stopt zelfs direct in de buurt van de hoofdingang van Circuit Zandvoort.

Woont u in de buurt van Zandvoort? Overweeg dan om met de fiets naar Circuit Zandvoort te reizen.

 

Terugreis

Ook bij de terugreis kan op het sommige piekmomenten druk zijn op de weg en in het openbaar vervoer. Geniet daarom ook vooral van de wedstrijden die nog na de DTM races verreden worden. En bezoek na afloop van het programma ook eens het gezellige centrum van Zandvoort of de horecalocaties op het strand, voordat u begint met uw terugreis.

 

Meer informatie over tickets en het programma is te vinden via de tabbladen op deze site. Blijf ook op de hoogte via de volgende kanalen:

NS Zomertoer: een mooie trein-deal!

[View in English]

Circuit Zandvoort is goed te bereiken met de trein. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken om een parkeerplaats in Zandvoort en vanaf het station is het slechts 10 a 15 minuten lopen richting Circuit Zandvoort. Het bezoek aan de DTM met de trein wordt nóg aantrekkelijker dankzij de NS Zomertoer. Zo reis je ontspannen en goedkoop.

Koop je kaartje vooraf via NS.nl en reis met een speciale korting naar Zandvoort vanaf elk station in Nederland.

Over DTM: Gedonder in de duinen

In het weekend van 13, 14 en 15 juli komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Zandvoort. Een sterk veld van 18 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komt in actie op het Zandvoortse asfalt. Het evenement belooft wederom spectaculair te worden, nu het weekend wederom twee races telt.

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden op Circuit Zandvoort zijn al zestien jaar populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Om de fans tijdens deze editie van DTM Zandvoort nog meer entertainment te bieden, verschijnen de donderende DTM kanonnen dit jaar met een ander aerodynamica pakket op het circuit. Ook het succes ingrediënt van vorig jaar is terug: met ook op zaterdag een volwaardige kampioenschapsrace. Het populaire format zorgt daarmee voor dubbel zoveel spektakel, nu er op beide weekenddagen een race op het programma staat.

 

Over Formule 3: Jonge talenten op weg naar de top

Naast de spectaculaire DTM-serie vormt het FIA EK Formule 3 het tweede hoofdnummer tijdens het DTM-weekend op Circuit Zandvoort. Minimaal 18 jonge coureurs (m/v) uit verschillende landen nemen het tegen elkaar op in wat volgens kenners als de sterkste junior-formulewagenklasse ter wereld mag worden beschouwd. Met Van Amersfoort Racing komt er een Nederlands team in actie.

 

Natuurlijk zijn alle deelnemers in het FIA EK Formule 3 erop gebrand, in de voetsporen te treden van Max Verstappen. Onze landgenoot maakte immers in 2014 nog furore in de Formule 3, waarmee hij de basis legde voor zijn snelle doorgroei naar de Formule 1. Die directe route van F3 naar F1 werd inmiddels door de mondiale autosportfederatie FIA geblokkeerd, maar feit is wel dat wie het in de Formule 3 goed doet, prima papieren heeft om naar andere autosportklassen door te stromen. Naast de Formule 1 kan bijvoorbeeld ook de DTM een uitstekend volgend station voor succesvolle F3-rijders zijn, zoals wel blijkt uit de recente voorbeelden Pascal Wehrlein (groeide vanuit DTM door naar F1) en Marco Wittmann (in zijn tweede DTM-jaar kampioen). Ook rijders als Edoardo Mortara, Jamie Green, Joel Eriksson en Lucas Auer groeiden vanuit de Formule 3 door naar hun huidige status als fabrieksrijder in de DTM.

Over de Supercar Challenge

De Supercar Challenge powered by Hankook is sinds zijn oprichting in 2001 uitgegroeid tot een volwaardig en professioneel kampioenschap van GT- en toerwagens. Ook dit seizoen starten de vier divisies van de Supercar Challenge weer in één groot startveld, te weten; GT, Supersport 1, Supersport 2 en Sport. Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen. De laatste keer dat er werd gereden tijdens het DTM event was in 2015 en dit jaar zijn ze terug! Vanaf de eerste meters wordt het vechten voor de rijders om hun positie te behouden of juist te verbeteren. Ook het circuit van Zandvoort zal alles vergen van rijders, maar ook zeker van de auto’s. Het wordt gegarandeerd genieten voor de bezoekers die naar dit evenement komen.

Onderstaande video geeft alvast een indruk.

 

Over de GT & Prototype Challenge

De GT&Prototype Challenge is opgericht in 2017 en is speciaal voor auto’s bedoeld die vallen in de categorie Super GT en open/ gesloten Prototypes. Ook in deze raceklasse zien we vier divisies, te weten: Super GT, LMP, CN en SR3 auto’s. Naar verwacht doen er meer dan 20 auto’s mee dit weekend en wordt het gegarandeerd genieten voor de bezoekers van DTM. Het wordt het derde raceweekend van deze klasse en belangrijke punten worden er dan verdeeld voor het kampioenschap.

Onderstaande video geeft alvast een indruk.

This page will be updated with new information soon. Please check back soon!