18 - 20 augustus

DTM Zandvoort

Introductie

Europa's meest indrukwekkende toerwagenkampioenschap is terug op Zandvoort. Dat belooft weer spectaculaire autosport!

 

Meer informatie over het programma en de series is te vinden via de tabbladen en zal ook worden aangekondigd op de volgende kanalen:

 

[For English, click HERE]

 

 

Tijdschema

Het tijdschema voor het DTM weekend is nu beschikbaar en is hieronder te vinden.

Line-up

De eerste voorlopige line-up van het DTM evenement in 2017 bevat:

  • DTM
  • FIA Formula 3 European Championship (3 races)
  • GT4 European Series Northern Cup
  • Audi Sport TT Cup

Tickets

Tickets voor het DTM weekend op Circuit Zandvoort zijn in de online voorverkoop verkrijgbaar via de DTM WEBSITE Toegangskaarten in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de dagkassa's van het evenement.

Benieuwd welk ticket het beste bij jou past? Check dan de optie Platzauswahl in de ticketmodule.

Let op! Kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis entree tot het evenement, maar hebben geen recht op een tribune zitplaats. Voor kinderen tot en met 6 jaar zal, indien zij op de tribune plaats nemen, een kinderticket aangeschaft moeten worden.

 

Overzicht

 

Engelse ticketpagina

Gebruikt u liever een Engelse versie van de DTM Ticket module? KLIK HIER.

Bestellen

Tickets kunnen vanaf heden besteld worden  via de website van de DTM. Deze ticketmodule is het best zichtbaar op een computer. Niet alle mobiele telefoons en tablets bieden ondersteuning voor de ticket module.

Online bestellingen via de DTM website zijn "print@home"-tickets. U print dan thuis het door u gekochte toegangsbewijs (PDF). Om het ticket te kunnen printen, heeft u ook een Adobe Reader nodig. Deze is gratis te downloaden via de website van Adobe.

Ook kunt u ervoor kiezen de tickets als Mobile Ticket te ontvangen. U kunt dan het toegangsbewijs tonen vanaf uw mobile telefoon (bijv. via Apple Passbook op de iPhone of Wallet API voor Android).

Wenst u liever echte tickets met hologram/echtheidskenmerk te ontvangen, bestel dan u kaarten via de DTM website en kies voor de optie "Postversand Deutschland". Uw tickets worden dan tegen een meerprijs van € 3,50 per bestelling vanuit Duitsland per post naar uw thuisadres gestuurd. Bestel deze tickets met echtheidskenmerkt tijdig, zodat u de kaarten op tijd thuis ontvangt. Houd rekening met de levertijd van minimaal een week.

 

Engelse ticketpagina

Gebruikt u liever een Engelse versie van de DTM Ticket module? KLIK HIER.

VIP-arrangement

Met een spectaculair uitzicht op de pitstraat, volle tribunes en de kenmerkende duinen is een VIP arrangement de ideale manier om van DTM Zandvoort te genieten. In een sportieve atmosfeer wordt u in alle luxe de gehele dag verzorgd en verwend. Een fantastische beleving.

► De VIP-arrangementen kunnen vanaf nu besteld worden via DEZE LINK en selecteer het DTM evenement in de module.

 

Inhoud arrangement


- Entreeticket tot VIP galerij
- Parkeerticket (1 per 2 personen)
- Ontvangst in VIP Room met hostess
- Koffie/thee ontvangst
- Lunch
- Snacks in namiddag
- Gehele dag hollands drankassortiment
- Toegang tot de PIT-walk

Max Verstappen aanwezig op 20 augustus

De zondag van het DTM-weekend wordt extra bijzonder met de komst van niemand minder dan Max Verstappen! Hij zal als speciale gast aanwezig zijn en zal bijvoorbeeld de bokalen uitreiking na afloop van de DTM race. Ook zal hij een interview voor DTM-tv geven op de startopstelling (te volgen via de videoschermen langs het circuit) en zal hij op diezelfde grid de voorbereidingen van Red Bull-coureurs Mattias Ekström (Audi) en Marco Wittmann (BMW) bijwonen en hen van de laatste tips voorzien.

 

Max Verstappen zal niet aanwezig zijn op 18 en 19 augustus.

Reisadvies

Naar verwachting zullen veel racefans en families naar DTM Zandvoort komen. De organisatie houdt dan ook rekening met drukte rondom de toegangswegen richting Zandvoort. Speciaal voor de bezoekers is dan ook een routebeschrijving en reisadvies ontwikkelt, om de verkeersdoorstroming optimaal te laten verlopen.

 

Met de auto naar Circuit Zandvoort

Reist u met de auto naar de DTM Zandvoort, houd er dan rekening mee dat het druk kan zijn op de wegen richting Zandvoort aan Zee. Begin tijdig aan uw reis en houd rekening met eventuele vertraging rondom Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Bezoekers parkeren
Heeft u geen parkeerkaart voorafgaand aan het evenement ontvangen? Dan kun u tegen betaling parkeren op de terreinen van de Gemeente Zandvoort (bijv. Boulevard Barnaart, Louis Davids Carre-centrum, Parking De Zuid). Parkeerplaatsen zijn niet te reserveren. Beschikbaarheid op basis van 'first come, first serve' en vol=vol. Er zijn helaas tijdens de eventdagen op locatie verder geen parkeerplaatsen meer beschikbaar op het evenemententerrein van Circuit Zandvoort tijdens DTM Zandvoort. Parkeertickets zijn uitsluitend op invitatiebasis verkrijgbaar. Kijk voor een overzicht van alle parkeerfaciliteiten en tarieven in de Gemeente Zandvoort op: http://www.vvvzandvoort.nl/info-zandvoort/parkeren-in-zandvoort-aan-zee/. Parkeert u op Parking De Zuid in Zandvoort? Dan kunt u gebruik maken van de gratis pendelbussen die naar het circuit rijden (en natuurlijk ook weer terug). Ook de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn op loopafstand van Circuit Zandvoort. Naast de terreinen Bloemendaal aan Zee en Parnassia, kan ook geparkeerd worden bij het Koevlak. (Alle locaties betaald parkeren).

 

Met openbaar vervoer naar Zandvoort

U kunt ook met de trein naar Zandvoort aan Zee reizen. Vanaf het NS station loopt u in noordelijke richting via de Van Speijkstraat naar de Burgemeester van Alphenstraat. Daar treft u na enkele minuten lopen de hoofdingang van Circuit Zandvoort. Ook is het mogelijk om het laatste deel per trein te rijden. Zo kunt u parkeren nabij verschillende P&R locaties op de route, waaronder P&R NS Station Amsterdam Sloterdijk. De NS zet voldoende treinen in, maar houd rekening met drukke treinen of dat u eventueel moet wachten op een volgende trein. Houd daarnaast ook rekening met de beperkte capaciteit van een aantal P&R locaties. Plan uw reis vooraf in de NS Reisplanner op ns.nl of Reisplanner Xtra app voor het meest actuele reisadvies.

Buslijnen

Liever met de bus naar Zandvoort? Dat kan ook! Niet alleen vertrekken regelmatig Connexxion bussen vanuit het centrum van Zandvoort richting het evenemententerrein van Circuit Zandvoort, ook zijn er directe verbindingen met Amsterdam met buslijn 80 (eveneens met een halte bij NS Station Heemstede-Aerdenhout). Buslijn 81 (o.a. met een halte bij NS Station Haarlem en de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee, inclusief het Koevlak) stopt zelfs direct in de buurt van de hoofdingang van Circuit Zandvoort.

Woont u in de buurt van Zandvoort? Overweeg dan om met de fiets naar Circuit Zandvoort te reizen.

 

Terugreis

Ook bij de terugreis kan op het sommige piekmomenten druk zijn op de weg en in het openbaar vervoer. Bezoek daarom na afloop van het programma ook eens het gezellige centrum van Zandvoort of de horecalocaties op het strand, voordat u begint met uw terugreis.

 

Meer informatie over tickets, en het programma is te vinden via de tabbladen op deze site. Blijf ook op de hoogte via de volgende kanalen:

 

Over DTM: Gedonder in de duinen

In het weekend van 18, 19 en 20 augustus komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Zandvoort. Een sterk veld van 18 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komt in actie op het Zandvoortse asfalt. Het evenement belooft nog spectaculairder te worden, nu het weekend twee races telt.

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden op Circuit Zandvoort zijn al vijftien jaar populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Om de fans tijdens de zeventiende DTM-verjaardag op Zandvoort nog meer entertainment te bieden, verschijnen de donderende DTM kanonnen dit jaar nog vaker op het circuit. Ook het succes ingrediënt van vorig jaar is terug: met ook op zaterdag een volwaardige kampioenschapsrace. Het populaire format zorgt daarmee voor dubbel zoveel spektakel, nu er op beide weekenddagen een race op het programma staat.

Over Formule 3: Jonge talenten op weg naar de top

Naast de spectaculaire DTM-serie vormt het FIA EK Formule 3 het tweede hoofdnummer tijdens het DTM-weekend van 18 - 20 augustus op Circuit Zandvoort. Minimaal 18 jonge coureurs (m/v) uit verschillende landen nemen het tegen elkaar op in wat volgens kenners als de sterkste junior-formulewagenklasse ter wereld mag worden beschouwd. Met Van Amersfoort Racing komt er een Nederlands team in actie.

 

Natuurlijk zijn alle deelnemers in het FIA EK Formule 3 erop gebrand, in de voetsporen te treden van Max Verstappen. Onze landgenoot maakte immers in 2014 nog furore in de Formule 3, waarmee hij de basis legde voor zijn snelle doorgroei naar de Formule 1. Die directe route van F3 naar F1 werd inmiddels door de mondiale autosportfederatie FIA geblokkeerd, maar feit is wel dat wie het in de Formule 3 goed doet, prima papieren heeft om naar andere autosportklassen door te stromen. Naast de Formule 1 kan bijvoorbeeld ook de DTM een uitstekend volgend station voor succesvolle F3-rijders zijn, zoals wel blijkt uit de recente voorbeelden Pascal Wehrlein (in 2015 DTM-coureur en nu actief in de F1) en Marco Wittmann (in zijn tweede DTM-jaar kampioen). Ook rijders als Daniel Juncadella, Edoardo Mortara, Jamie Green, Tom Blomqvist en Lucas Auer groeiden vanuit de Formule 3 door naar hun huidige status als fabrieksrijder in de DTM.

Over Audi Sport TT Cup: de eerste stappen

De Audi Sport TT Cup is volgens velen de perfecte startserie om de eerste stappen op de autosportladder te zetten. En hoe kun je die beter zetten dan in een stoere racebolide van het merk met de vier ringen? Het internationale veld puilt uit van het jonge talent. Alle coureurs willen graag schitteren in de Audi Sport TT Cup, die veelal in het voorprogrogramma van de DTM-weekenden in actie komt. Wie goed presteert in de cup, kan immers zomaar worden opgepikt door een van de grote DTM- of GT-team van Audi. De strijdwapens zijn voor iedereen gelijk: de 310 pk sterke Audi TT Cup bolide. En coureurs mogen een aantal maal per race gebruik maken van Push to Pass, een knop die voor korte tijd 20 pk extra levert en inhalen makkelijker maakt.

Feest voor de Fans: Veel Fan-activiteiten tijdens de DTM weekend

 

Naast het rijkelijk gevulde autosportprogramma is er ook naast het circuit veel te zien en te beleven voor de bezoekers. Op zowel zaterdag als zondag bieden de fabrikanten Aud, BMW en Mercedes-Benz een heel mooi kijkje van dichtbij op het bijzondere wagenpark van de merken. Bij de Brands World kun je met jouw favoriete auto op de foto. Ook komen soms de DTM-coureurs naar deze locaties voor handtekeningen-sessies. Een ideale kans om jouw idool om een handtekening te vragen.

Wil je de DTM-auto's van dichtbij zien? Bezoek dan de PITWALK. Inderdaad, als bezoeker krijg je voor een bepaalde tijd de kans om door de pitstraat te lopen en bij de pitboxen te kijken hoe de professionele teams hun machtige DTM bolides prepareren voor de wedstrijden.

Het volledige Paddock Programma staat in een handige Event-guide die vanaf zaterdag 16 juli gratis is af te halen bij de Informatiestand van Circuit Zandvoort.

Publieks informatie

Terrein geopend voor publiek :   vanaf 7.30
Terrein gesloten :   voor publiek om 20.00
Publiekscatering :   geopend op diverse plaatsen. Ook Bernies Bar & Kitchen is open!
Toiletten :   geopend (gratis)
Minder validen :   faciliteiten geopend en aanwezig. In verband met grote toeloop, is het niet mogelijk om met uw blauwe invaliden-kaart te parkeren op de terreinen van Circuit Zandvoort. U dient hiervoor van te voren te reserveren. Neem tijdig contact op via info@circuitzandvoort.nl. Er is een maximum aantal mindervaliden parkeerplaatsen (op=op).
Aanvang programma :  zie tijdschema
Parkeren - Parking A :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerinvitatie verplicht.
Parkeren - Parking B :   zie parking C.
Parkeren - Parking C :   alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerticket is verplicht (alleen voorafgaand aan het evenement te organiseren).
Parkeren bezoekers :   bezoekers dienen gebruik te maken van de parkeerplaatsen van de Gemeente Zandvoort  en/of de gemeente Bloemendaal aan Zee (betaald parkeren).
Reisadvies :   Er is voor dit evenement een speciaal reisadvies. Raadpleeg dit vanaf dinsdag 15 augustus voor vertrek naar Circuit Zandvoort en vertrek tijdig.
Circuit Zandvoort Jaarkaart :   De jaarkaart 2017 is dit evenement niet geldig.
(Huis)dieren :   Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het circuit (in verband met overlast en schrikreacties van de dieren). Geleide-honden zijn wel toegestaan, mits dit vooraf is aangemeld via info@circuitzandvoort.nl.
Drones :   het vliegen met drones (zowel particulier als commercieel) is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Circuit Zandvoort.
Pinnen :   meer informatie over pin-mogelijkheden wordt op een later moment bekend gemaakt.
Hoofdtribune :   de hoofdtribune is alleen toegankelijk voor bezoekers met een geldig Hoofdtribuneticket (Gold ticket). Dit betreffen gereserveerde tribuneplaatsen.
Overige tribunes :   Voor de overge tribunes dienen speciale kaarten gekocht te worden (Silver). Alle tribuneplaatsen zijn op zaterdag en zondag gereserveerd. Op vrijdag is er vrije plaatskeuze.
Videoscherm(en) :   Op diverse locaties zijn videoschermen geinstalleerd met live-racebeelden van DTM TV. Ook alle races uit het bijprogramma worden hierop getoond.