7 & 8 oktober 2017

Finaleraces 2017

Introductie

Beleef de spannende finale van het raceseizoen, waar de kampioenen gekroond zullen worden en volop gestreden wordt om de laatste punten. Bereid je voor op een mooie seizoensafsluiting met formulewagens, toerwagens en racetrucks!

 

Meer informatie over de kaartverkoop en het programma volgt op een later moment en zal worden aangekondigd op de volgende kanalen:

[For English, Click Here]

Line-up

Tijdens dit evenement komen de volgende series in actie:

  • Historic Monoposto Racing
  • ProtoChamp Series
  • Dutch Truck Racing
  • STWC
  • Interstate HARC 82-90

Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via:

Tijdschema

Bekijk het tijdschema van de Finaleraces op hieronder of download het in PDF via DEZE LINK.

Blijf op de hoogte en volg ons via:

Ticket informatie

Voor de Finaleracesraces kunnen kaarten in de voorverkoop besteld worden. Ook zijn er kaarten ter plekke beschikbaar.

 

Prijslijst

  Voorverkoop
Duinen zaterdag gratis
Duinen zondag gratis
Kinderen tot 12 jaar (incl. paddock & tribunes) 50% korting
Parkeerkaart Parking B-C (per dag) € 10,00
Parkeerkaart Parking B-C (weekend) € 17,00
Dagkaart zaterdag € 15,00
Dagkaart zondag € 15,00
Weekendkaart € 25,00

Let op! Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis entree tot de duinen. Zij hebben daarvoor geen ticket nodig.

Duinen gratis

Tijdens de Finaleraces is het duingebied aan de buitenzijde van het circuit gratis toegankelijk. Er is geen toegangsbewijs nodig.

 

Dag- en weekendkaarten

Met de dag- en weekendkaart heeft u toegang tot alle duingebieden (ook aan de binnenzijde van het circuit), de overdekte hoofdtribune, de paddocks, het pitsdak, de Pre-grid nabij de Kumhobocht en de Paddock Hill tribune. Op beide tribunes zijn geen gereserveerde plaatsen (wie het eerst komt, wie het eerst maalt)

 

Parkeerkaarten

Voor de Finaleraces is een beperkt aantal parkeerkaarten in de online voorverkoop verkrijgbaar. Met deze parkeerkaart kunt u zonder problemen parkeren op Parking B & C (ingang via Parking C / Paddock Office gebruiken).

 

Blijf op de hoogte en volg ons via:

Eten & Drinken

Op Circuit Zandvoort zorgt het bijzondere circuittraject niet alleen voor een geweldige ervaring, ook het eten en drinken prikkelt alle zintuigen!

Kom eens proeven bij Bernie's Bar & Kitchen (dagelijks open voor ontbijt, lunch en diner - 1e etage pitsgebouw - nabij pitbox/garage 25)

 

Dutch Truck Racing Championship

Een opvallende verschijning bij de Finaleraces is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens even plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet geschuwd en het blijft een meer dan indrukwekkend beeld wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk richting de Tarzanbocht dendert. Heinz-Werner Lenz (Mercedes-Benz) hoopt tijdens de Finaleraces zijn laatste slag te slaan op weg naar de kampioenstitel, terwijl zijn zoon Sasha Lenz als officieel EK-racer ook op Zandvoort komt meestrijden. Geduchte tegenstanders zijn Cees Zandbergen (Scania T124), Erwin Kleinnagelvoort (Scania R124) en Marco Donk (Volvo). Op de voorlopige deelnemerslijst staan inmiddels al dertien racetrucks, met kans op uitbreiding naar maar liefst zestien racetrucks!


Foto: Essay Produkties

STWC.eu

Ook de Nederlandse serie genaamd STWC is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met een interessant startveld naar Circuit Zandvoort. De serie biedt een platform voor coureurs die strijden op competitief niveau, met sportiviteit hoog in het vaandel. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor deze raceklasse.


Foto: Essay Produkties

Historic Monoposto Racing

Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto’s is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het grote veld vol formulewagens. Op zondag krijgen de bezoekers met een Paddockkaart ook de kans om deze auto's van dichtbij te zien, tijdens de Grid Walk.


Foto: Essay Produkties

ProtoChamp Series

Een serie die nog niet eerder in actie kwam in het programma van de Finaleraces is de internationale ProtoChamp Series. Aan de start verschijnen verschillende sportwagens en prototypes, variërend van snelle racers als de Ferrari F430 en Chevron B16, tot uitdagende klassiekers als Mercedes-Benz E190 Evolution, Porsche 911 Turbo en Shelby Cobra 427 Special.


Foto: PR

Interstate NK HARC 82-90

De Finaleraces vormen het toneel van de seizoensafsluiting van het Interstate HARC ’82-’90 kampioenschap. Het startveld vormt een terugblik op de periode van de Groep A en N toerwagens zoals de BMW M3 en 325i en Ford Sierra, maar ook merkencup-racers, zoals de Toyota Starlet, Mazda MX-5 en Volvo 360. In totaal drie wedstrijden staan er op het racemenu van deze leuke raceklasse.


Foto: Eddy Spitteler