19 - 21 augustus

Zandvoort Masters Weekend

Introductie

Een weekend waar de beste Formule 3 coureurs in actie komen, maar ook volop supercar en GT-spektakel te beleven valt met de ADAC GT Masters

Kijk voor de voorbeschouwing op deze pagina.

[For the English version of this page, please click HERE]

 

 

Tijdschema

Het tijdschema voor het Zandvoort Masters Weekend is bekend. Dat worden drie dagen om volop te genieten van prachtige en spannende autosport.

Download Tijdschema Zandvoort Masters Weekend - v2 (PDF)

Line-up

Een aantal boeiende raceseries komt in actie bij het Zandvoort Masters Weekend. Bereid je voor op spannende races van:

 • ADAC GT Masters
 • Masters of Formula 3
 • ADAC TCR
 • ADAC Formula 4
 • Clio Cup Central Europe
 • Clio Cup Benelux
 • Spezial Tourenwagen Trophy

Tickets

Koop uw voor het Zandvoort Masters Weekend met gemak in de online voorverkoop via deze website. Niet alleen heeft u dan de tickets direct als printbaar PDF document in huis, ook profiteert u van een voorverkoopkorting. Toegangsbewijzen aan de dagkassa's zullen duurder zijn.

 

Duinkaarten

Voor het Zandvoort Masters Weekend zijn duinkaarten te downloaden via deze website. Zie ook het tabblad Gratis tickets..

 

Paddock & Tribune-kaarten

Bezoekers die plaats willen nemen op een van de tribunes langs het circuit of een kijkje willen nemen in de paddocks, kunnen in de online voorverkoop een DAGKAART (€20) of een WEEKENDKAART (€30) kopen. Beide toegangsbewijzen geven toegang tot alle paddock-zones en hier zijn de voorbereiding van de teams en de laatste montageacties aan de racebolides van dichtbij te zien. Ook is de paddock dé plaats om bekende coureurs tegen het lijf te lopen en met hen op de foto te gaan of een handtekening te scoren. Vanaf de tribunes geniet u comfortabel van het autosportspektakel Tot slot heeft u ook toegang tot de speciale PITWALK, voorafgaand aan de ADAC GT Masters wedstrijd. Klik op het tabblad KOOP TICKETS om nu uw toegangsbewijzen veilig te stellen.

 

Kinderen

Kinderen tot 12 jaar ontvangen gratis entree tot het gehele evenemententerrein (incl. paddocks en tribunes), mits onder begeleiding van een volwassene.

Check ook de andere pagina's:

 

TopGear-kaarten

Meer informatie over de kaarten van TopGear Magazine treft u aan op deze pagina.

Gratis entree

Speciaal voor het Zandvoort Masters Weekend bieden Circuit Park Zandvoort, de ADAC GT Masters-organisatie en Masters of F3-bandenleverancier KUMHO gratis toegangskaarten ter download aan op deze website.

DOWNLOAD HIER UW GRATIS TICKET (neem het ticket geprint mee)

De GRATIS toegangskaarten geven toegang tot het duinterrein aan de buitenring van Circuit Park Zandvoort. Bij deze buitenring zitten de volgende locaties inbegrepen:

 • duingebied buitenzijde Tarzanbocht
 • duinheuvels nabij de Gerlachbocht
 • uitzicht over het spectaculaire Scheivlak
 • duinheuvel nabij de Hans Ernst Bocht (tegenover Paddock Hill Grandstand)

 

Het ticket geeft alleen toegang tot de duinen (buitenring). Let op! Tribunes, paddocks, pitsdak en de duinen in de binnenring zijn niet toegankelijk met het gratis download-ticket. Wilt u deze zones ook bezoeken? Koop dan een (dagkaart of weekendkaart) via het tabblad Koop tickets.

TopGear-kaarten

Meer informatie over de kaarten van TopGear Magazine treft u aan op deze pagina.

Publieksinformatie

Terrein geopend voor publiek: vanaf 7.00
Terrein gesloten: voor publiek om 19.30
Publiekscatering: geopend op diverse plaatsen
Toiletten: geopend (gratis)
Minder validen: faciliteiten geopend en aanwezig.
Aanvang programma: omstreeks 8.00
Parkeren - Parking A: alleen mogelijk voor genodigden. Parkeerinvitatie verplicht.
Parkeren - Parking B: parkeren niet mogelijk - paddock van de Spezial Tourenwagen Trophy.
Parkeren - Parking C: zie parking A. Bekijk ook het reisadvies!
Circuit Park Zandvoort Jaarkaart: De jaarkaart 2016 is het gehele weekend geldig. Ook hebben jaarkaarthouders toegang tot de tribunes (geen gereserveerde plaatsen, beschikbaarheid op basis van 'wie eerst komt, die eerst maalt' en vol=vol. De CPZ Parkeer Jaarkaart is niet geldig.
(Huis)dieren: Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het circuit (in verband met mogelijke overlast en schrikreacties van de dieren). Geleide-honden zijn wel toegestaan, mits dit vooraf is aangemeld via info@cpz.nl.
Pinnen: Er is dit evenement geen PIN-automaat (geldmachine) aanwezig. Wel kunt u op diverse horecapunten met pin-pas betalen.
Hoofdtribune: de hoofdtribune is toegankelijk voor alle bezoekers met een Dagkaart (of Weekendkaart) die geldig is voor Paddocks en Tribunes. Er zijn geen gereserveerde plaatsen. Plaatsen beschikbaar op basis van "wie het eerst komt, die het eerst maalt". Gratis duinkaarten geven geen toegang tot de hoofdtribune.
Paddock Hill Grandstand: de tribune op de heuvel bij de binnenzijde van Club's Corner, is toegankelijk voor alle bezoekers met een Dagkaart (of Weekendkaart) die geldig is voor Paddocks en Tribunes.. Er zijn geen gereserveerde plaatsen. Plaatsen beschikbaar op basis van "wie het eerst komt, die het eerst maalt". Gratis duinkaarten geven geen toegang tot de Paddock Hill Grandstand.
TopGear-kaarten: Meer informatie over de kaarten van TopGear Magazine treft u aan op deze pagina.

LIVE

Er zijn diverse LIVE-timing en LIVE streaming links voor dit evenement.

ADAC GT Masters

Live-timing
Live-stream
Results

Masters of Formula 3

Live-timing
Live-stream
Results

ADAC F4

Live-timing
Live-stream
Results

ADAC TCR Germany

Live-timing
Live-stream
Results

Clio Cup Central Europe & Clio Cup Benelux

Live-timing
Live-stream
Results

Spezial Tourenwagen Trophy (STT)

Live-timing
Live-stream (not available)
Results

Reisadvies

Naar verwachting zullen de nodige racefans en families naar het Zandvoort Masters Weekend komen. De organisatie houd dan ook rekening met drukte rondom de toegangswegen richting Zandvoort, mede omdat er een Zomermarkt in het centrum van Zandvoort is. Speciaal voor de bezoekers is dan ook een routebeschrijving en reisadvies ontwikkelt, om de verkeersdoorstroming optimaal te laten verlopen.

 

Met de auto naar Circuit Park Zandvoort

Reist u met de auto naar het Zandvoort Masters Weekend, houd er dan rekening mee dat het druk kan zijn op de wegen richting Zandvoort aan Zee. Begin tijdig aan uw reis en houd rekening met eventuele vertraging rondom Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Bezoekers parkeren
Heeft u geen parkeerkaart voorafgaand aan het evenement ontvangen? Dan kun u tegen betaling parkeren op de terreinen van de Gemeente Zandvoort (bijv. Boulevard Barnaart, Louis Davids Carre-centrum, Parking De Zuid). Parkeerplaatsen zijn niet te reserveren. Beschikbaarheid op basis van 'first come, first serve' en vol=vol. Er zijn helaas op locatie verder geen parkeerplaatsen meer beschikbaar op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort bij het Zandvoort Masters Weekend. Kijk voor een overzicht van alle parkeerfaciliteiten en tarieven op: http://www.vvvzandvoort.nl/info-zandvoort/parkeren-in-zandvoort-aan-zee/. Ook de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn op loopafstand van Circuit Park Zandvoort. Naast de terreinen Bloemendaal aan Zee en Parnassia, kan ook geparkeerd worden bij het Koevlak. (Alle locaties betaald parkeren).

 

Met openbaar vervoer naar Zandvoort

Trein

U kunt ook met de trein naar Zandvoort aan Zee reizen. Vanaf het NS station loopt u in noordelijke richting via de Van Speijkstraat naar de Burgemeester van Alphenstraat. Daar treft u na enkele minuten lopen de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort. Ook is het handig om het laatste deel per trein te rijden. Zo kunt u parkeren nabij NS Station Haarlem-Spaarnwoude en NS Station Amsterdam Sloterdijk.

 

Bus

Liever met de bus naar Zandvoort? Dat kan ook! Niet alleen vertrekken regelmatig Connexxion bussen vanuit het centrum van Zandvoort richting het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort, ook zijn er directe verbindingen met Amsterdam en NS Station Haarlem Spaarnwoude met buslijn 80 (eveneens met een halte bij NS Station Heemstede-Aerdenhout. Buslijn 81 (o.a. met een halte bij NS Station Haarlem en de parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee, inclusief het Koevlak) stopt zelfs direct in de buurt van de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort.

 

Goed voorbereid op reis

Vooral in het weekend zijn er op diverse trajecten in het land werkzaamheden aan het spoor en/of busroutes. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de reis. Daarom adviseren we om goed voorbereid op pad te gaan en de reis te plannen met behulp van de NS Reisplanner via www.ns.nl (ook als NS Reisplanner Xtra App gratis te downloaden). De NS Reisplanner geeft een compleet reisadvies met de exacte vertrek- en aankomsttijden. Onderweg kan via de NS Reisplanner Xtra App deze actuele informatie opnieuw worden opgevraagd. Ook de website van 9292ov.nl biedt veel reisinformatie. 
 

Woont u in de buurt van Zandvoort? Overweeg dan om met de fiets naar Circuit Park Zandvoort te reizen.

 

Around the Track

Tijdens het Zandvoort Masters Weekend is er voor bezoekers met een dag- of weekendkaart veel te zien en te beleven in de paddocks. Dit maakt een bezoek aan het evenement nog meer de moeite waard.

 

ADAC GT Masters Pitwalk

Neem een kijkje bij de stoere GT3 bolides die in de pitboxen worden voorbereid op hun wedstrijden. Toegang via het hek nabij de Mickey’s Bar.

Zaterdag: 11.10 | Zondag: 11.50

 

F3 Signature Session

Scoor een handtekening van de F3 talenten die dit jaar strijden om de titel bij de Masters of Formula 3. Een uniek aandenken! Posters worden ter plekke uitgedeeld.

Zaterdag: 12.30 | Zondag: 11.30

 

Kumho F3 Pre-Grid

Neem een kijkje bij de speciale Kumho Pre-Grid en zie hoe de coureurs de laatste voorbereidingen treffen voordat de motoren van de F3 bolides gestart worden. Proef de spanning!

Zaterdag: 14.20 | Zondag: 14.00

 

Meet the ADAC GT Masters drivers

Een aantal coureurs van de ADAC GT Masters verruilen hun cockpits even voor het terras van de Mickey's Bar. Daar zullen zij namelijk handtekeningen uitdelen en met fans op de foto gaan. Ook leuk voor de jongste fans!

Zaterdag: 15.45

 

Natuurlijk kun je met de dag- of weekendkaart een kijkje nemen bij de verschillende raceteams uit bijvoorbeeld de ADAC F4, Masters of F3 en ADAC TCR. Het blijft geweldig om de sleutelwerkzaamheden aan de stoere racebolides van dichtbij te zien!

Voorbeschouwing

Van 19 tot en met 21 augustus vindt het Zandvoort Masters Weekend plaats. Krachtige GT’s en supersnelle Formule 3’s zijn de hoofdmoot van het programma tijdens dit evenement. Tijdens het Zandvoort Masters Weekend vindt namelijk de 26e editie van de prestigieuze Zandvoort Masters of Formula 3 plaats, terwijl ook de ADAC GT Masters in zijn tiende seizoen opnieuw naar Zandvoort komt. In combinatie met tal van series in het voorprogramma belooft dat drie dagen lang spektakel. Toegang tot de duinen is gratis voor wie in het bezit is van een kaart, te downloaden via de website www.cpz.nl. Wie nog meer wil, kan via de website ook kaarten voor een tribuneplaats en/of toegang tot de paddock bestellen. Kaarten zijn in de voorverkoop voordeliger en kosten € 30 voor een weekendkaart en € 20 voor een dagkaart.

 

De Zandvoort Masters of Formula 3 behoort tot de belangrijkste Formule 3-races van het jaar. De beste Formule 3-coureurs van over de hele wereld komen tijdens deze race aan de start en zullen een poging doen om in de voetsporen te treden van illustere eerdere winnaars als Lewis Hamilton en Max en Jos Verstappen. De meeste rijders kwamen eerder deze maand al op Zandvoort in actie in het kader van het FIA EK Formule 3, maar de uitgangspositie is nu geheel anders: zonder de noodzaak om punten te scoren voor het kampioenschap kunnen ze nu voluit strijden om de hoogste eer. Bovendien vormen de speciaal voor de Masters geproduceerde Formule 3-banden van de exclusieve leverancier Kumho voor alle deelnemers een onbekende factor.

 

De ADAC GT Masters is dit jaar alweer voor de vierde keer in zijn bestaan te gast op Circuit Park Zandvoort. De serie is bedoeld voor auto’s volgens het internationaal geldende GT3-reglement, waarbij er dit jaar tal van nieuwe auto’s aan de start staan: Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R GT3, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracán GT3 en Porsche 911 GT3. Deze auto’s nemen het op tegen de de Bentley Continental GT3 en de Nissan GT-R NISMO GT3, die er ook vorig jaar al bij waren. Startvelden van ruim boven de 30 auto’s zijn dit seizoen de norm in de serie. Per raceweekeinde zijn er twee wedstrijden van elk een uur, inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Voor elke race is er een aparte kwalificatie, waarin de startplaatsen worden verdeeld.

 

Naast de Formule 3’s en de GT’s komen ook de dit jaar nieuwe toerwagenklasse ADAC TCR Germany, de ADAC Formule 4, de STT Spezial Tourenwagen Trophy en een combinatie van de Renault Clio Cup Benelux en de Renault Clio Cup Central Europe tijdens het Zandvoort Masters Weekend in actie. Dat belooft een programma met volop variatie en spannende competitie met GT’s, formulewagens en ‘tin tops’, dat na download van een duinkaart via www.cpz.nl bovendien gratis toegankelijk is.  

Master of Formula 3

[For the English version of this page, please click HERE]

Enkele weken nadat het FIA EK Formule 3 op Circuit Park Zandvoort in actie kwam, keert het merendeel van de teams en rijders terug naar het circuit aan de kust voor de 26e editie van de Zandvoort Masters of Formula 3. De uitgangspositie is echter voor allen nieuw, want tijdens de Masters kunnen alle coureurs vrij rijden zonder tactische overwegingen met het oog op punten. Bovendien is de speciaal voor de Masters gefabriceerde Formule 3-band van evenementpartner Kumho voor iedereen een onbekende grootheid. Enkele rijders beleven bovendien hun debuut op Zandvoort, terwijl anderen na een tijd van afwezigheid tijdens de Masters in de F3 terugkeren.

Deelnemerslijst Zandvoort Masters of Formula 3 - v5 (PDF)

 

GT strijd in de duinen

De ADAC GT Masters is dit jaar alweer voor de vierde keer in zijn bestaan te gast op Circuit Park Zandvoort. De serie is bedoeld voor auto’s volgens het internationaal geldende GT3-reglement, waarbij er dit jaar tal van nieuwe auto’s aan de start staan: Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R GT3, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracán GT3 en Porsche 911 GT3. Deze auto’s nemen het op tegen de de Bentley Continental GT3 en de Nissan GT-R NISMO GT3, die er ook vorig jaar al bij waren. Startvelden van ruim boven de 30 auto’s zijn dit seizoen de norm in de serie. Per raceweekeinde zijn er twee wedstrijden van elk een uur, inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Voor elke race is er een aparte kwalificatie, waarin de startplaatsen worden verdeeld.

 

Website ADAC GT Masters

ADAC TCR Germany

Na het succesvolle optreden van de TCR Benelux tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort, medio juli, komen er in het kader van het Zandvoort Masters Weekend opnieuw TCR-auto’s naar ons land. Met de introductie van de ADAC TCR Germany heeft de ADAC als op één na grootste automobielclub ter wereld dit jaar een nieuwe impuls gegeven aan de autorensport met productie-toerwagens bij onze oosterburen. Het TCR-concept is inmiddels bekend: op seriemodellen gebaseerde toerwagens met voorwielaandrijving en tweeliter turbomotoren, die goed zijn voor een vermogen van rond de 330 pk. De klasse is bewust niet bedoeld voor fabrieksteams, maar is in het leven geroepen om privéteams en -rijders een relatief betaalbaar speelveld in de toerwagensport te bieden. Met de Honda Civic TCR, de Opel Astra TCR, de SEAT Leon Cup Racer en de Volkswagen Golf TCR is er behoorlijk wat afwisseling in het deelnemersveld. Na zijn meest recente successen op de Nürburgring komt de Britse Honda-rijder Josh Files als leider in de tussenstand naar Zandvoort, waar zoals altijd twee races worden afgewerkt.

ADAC F4 Deutschland

Terwijl tijdens het Zandvoort Masters Weekend de coureurs in de Formule 3 strijden om in de voetsporen te mogen treden van illustere oud-winnaars als David Coulthard, Lewis Hamilton of Jos en Max Verstappen, komen de jongere eenzitter-talenten aan de start in de ADAC Formule 4. Deze serie beleeft zijn tweede seizoen en maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting in Nederland. Er wordt gereden met identieke Tatuus-chassis, aangedreven door een 160 pk sterke 1,4-liter-turbomotor van het merk Abarth. De strijd om de titel gaat tussen de Australiër Joey Mawson, uitkomend voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing, en de Duitser Mick Schumacher, zoon van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen, die voor het Italiaanse Prema Powerteam in actie komt. In totaal wisten al 28 rijders dit seizoen tot nu toe punten te scoren. De ADAC Formule 4 heeft tijdens elk raceweekeinde drie wedstrijden.

 

 

STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup

De STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup vormt al drie decennia lang een vaste waarde in de Duitse autosport. Auto’s met enorme achtervleugels, brede wielkasten en een fascinerend geluid zijn het uithangbord van de serie. Daarbij wordt al jarenlang op succesvolle wijze een brug geslagen tussen moderne auto’s en wat ouder materiaal, want actuele GT3-auto’s zijn in de serie net zozeer welkom als auto’s die eerder in de DTM werden gebruikt, of door deelnemers zelf gebouwde constructies met motoren van soms wel 5,5 liter. Om de verschillende auto’s gezamenlijk in één race te kunnen laten rijden, zijn er drie klassen met een indeling die is gebaseerd op de cilinderinhoud van de motoren. Ook in deze klasse zijn er twee wedstrijden, beide op zondag.

 

Clio Cup Benelux & Clio Cup Central Europe

De Renault Clio Cup behoeft als merkenraceklasse nauwelijks nog introductie, want al sinds de vroege jaren negentig wordt er met de compacte telg uit de Renault-familie in cupverband geracet. De traditie van de merkenracerij bij Renault gaat natuurlijk nog veel verder terug. Tijdens het Zandvoort Masters Weekend is er sprake van een internationale ontmoeting, want rijders uit de Renault Clio Cup Benelux nemen het op tegen de deelnemers uit de Renault Clio Cup Central Europe, die er tijdens de ADAC GT Masters-evenementen regelmatig bij is. De Renault Clio R.S. IV in Cup-versie is gebaseerd op de sportieve Clio uit de serieproductie en wordt aangedreven door een 220 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor. Gedurende het weekeinde staan er twee races op het programma.

 

InMotion demonstraties

Automotive Technology InMotion: studentenraceteam met een missie

Tijdens het Zandvoort Masters Weekend zal studentenraceteam InMotion een demo verzorgen met de door henzelf ontwikkelde, volledig elektrische formule raceauto; de KP&T IM/e. De auto zal bestuurd worden door twee ambassadeurs van het team, Jan Lammers en Xavier Maassen, die beide hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de racewereld.


 
De ambitie is deel te nemen aan de meest prestigieuze autorace ter wereld; de 24 uur van Le Mans. De ‘Garage 56’ klasse biedt daarin de mogelijkheid een unieke, uiterst innovatieve auto te ontwikkelen, vrij van technische reglementen (uitgezonderd het veiligheidsreglement). De eerste stap daar naartoe is de volledig elektrische formule raceauto, de KP&T IM/e. Deze auto is een ontwikkelingsplatform waarop technieken en innovaties getest worden die op grotere schaal in de toekomstige Le Mans-auto terugkomen. Daarnaast is de KP&T IM/e de snelste elektrische formule raceauto ter wereld. Dit wil het team gaan bewijzen door in de nabije toekomst verschillende ronde records van elektrische voertuigen te verbreken op o.a. Circuit Park Zandvoort en de Nürburgring Nordschleife.


Tijdens het weekend is er ook de mogelijkheid via de InMotion-app real-time data in te zien van de KP&T IM/e. Via deze app kan het publiek zo live de ontwikkelingen in de auto meekrijgen zoals de engineers van het team dat zelf ook binnen krijgen. Ook kan men meer te weten komen over het team, hun missie, en de auto. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Automotive Technology InMotion is een studentenraceteam van de Technische Universiteit Eindhoven en de Fontys Hogescholen, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Het team bestaat uit ruim 50 studenten van uiteenlopende opleidingen, en heeft drie ervaren en bekende Nederlandse coureurs als ambassadeurs: Jan Lammers, Nick Catsburg, en Xavier Maassen.
Bezoek voor meer informatie de website ( inmotion.tue.nl), en like de Facebookpagina ( facebook.com/tueinmotion) om op de hoogte te blijven van het project.
 

Tickets via TopGear Magazine

Heeft u kaarten bij TopGear Magazine ontvangen?

Dan heeft u toegang tot de duinen en de overdekte hoofdtribune.
Toegang tot de paddocks en Pitwalk zit hier niet bij inbegrepen.

U kunt de TopGear tickets op beide dagen gebruiken. U kunt ermee op zaterdag naar Circuit Park Zandvoort, maar ook nogmaals op zondag.