Mindervaliden

Circuit Zandvoort wil graag dat alle racefans zich welkom voelen en net zo van het racespektakel kunnen genieten als elke andere bezoeker. Op deze pagina treft u aanvullende informatie aan voor mindervaliden, waarbij Circuit Zandvoort haar verantwoordelijkheid omtrent faciliteiten voor mindervaliden erg serieus neemt. Mocht u dan ook vragen hebben omtrent faciliteiten voor mindervaliden, of opmerkingen ter verbetering, dan kunt u deze richten aan info@circuitzandvoort.nl of u maakt gebruik van onderstaand contactformulier. 

 

Zichtlocaties voor rolstoelhouders

Rolstoelhouders hebben (indien voorzien van de juiste toegangsbewijzen) toegang tot het gehele paddockterrein waar de raceteams staan opgesteld. Ook zijn er speciale zichtlocaties waar mindervaliden bovenop de actie zitten en niets meer missen van het spektakel op de baan. Op Circuit Zandvoort betreft dit de volgende locaties:

  • Naast de hoofdtribune is een platform gevormd, met speciaal gereserveerde plaatsen voor rolstoelhouders.
  • Op de Paddock 1, nabij de Gerlachbocht, bevindt zich een verhoogde staanplaats voor rolstoelhouders. Ook hier treft u in de directe omgeving een aangepast toilet aan, te bereiken via de receptie van het circuitkantoor. Dit kantoor bevindt zich aan het begin van het pitcomplex.
  • Bij de receptie van Circuit Zandvoort bevindt zich ook een lift naar de VIP-gallerij en het dak van het pitcomplex. Ook vanaf deze twee locaties krijgen mindervaliden een mooi kijkje in de keuken van de autosport.

 

Parkeerplaatsen

Achter de hoofdtribune (op Parking A) is een beperkt aantal gereserveerde parkeerplaatsen op verharde ondergrond beschikbaar. Om hier te parkeren dient uw mindervalidenparkeerkaart zichtbaar te zijn (uitgezonderd DTM en de Familie Racedagen driven by Max Verstappen). Reserveer voor de DTM-races én de Familie Racedagen driven by Max Verstappen ruim voorafgaand aan het evenement een parkeerplaats via info@circuitzandvoort.nl. Voor kleinere evenementen is het  eventueel mogelijk om te parkeren op Paddock 2 of Paddock 1. Dit is mede afhankelijk van de parkeerindeling die huurders van het evenemententerrein hanteren.

 

Bestellen van kaarten voor rolstoelhouders

U dient uw toegangskaart(en) voor rolstolhouders te kopen in de voorverkoop. Dit kan via de online ticketmodule of bij een van de 400 Primera winkels. Mocht de rolstoelhouder speciale medische assistentie nodig hebben, dan kan dit worden gemeld aan Circuit Zandvoort via info@circuitzandvoort.nl. Indien er medische bijzonderheden zijn, dan verzoeken wij u dit uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het evenement te melden.

Sponsors