Terug naar overzicht

2 DTM races bij DTM weekend

Nieuws

In het weekend van 10, 11 en 12 juli komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Een recordaantal van 24 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komt in actie op het Zandvoortse asfalt. Het evenement belooft nog spectaculairder te worden, nu het weekend twee races telt.

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden op Circuit Park Zandvoort zijn al veertien jaar populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Om de fans tijdens de vijftiende DTM-verjaardag op Zandvoort nog meer entertainment te bieden, verschijnen de donderende DTM kanonnen dit jaar nog vaker op het circuit. De belangrijkste verandering is dat ook op zaterdag een volwaardige kampioenschapsrace verreden zal worden. Het nieuwe format zorgt daarmee voor dubbel zoveel spektakel, nu er op beide weekenddagen een race op het programma staat.

Het weekend op Circuit Park Zandvoort kent ook een andere noviteit. Nog niet eerder kwamen er 24 gelijkwaardige DTM bolides aan de start. Waar Audi acht exemplaren van de verbeterde Audi RS 5 DTM inzet, opteert BMW Motorsport voor even zoveel bolides, maar dan van de compleet nieuwe BMW M4 DTM. Ook Mercedes-Benz blijft niet achter en zet een gelijk aantal Mercedes-AMG C63 DTM’s in. Daarnaast mag het DRS-systeem, waarbij de DTM bolides voor korte tijd minder luchtweerstand ervaren – en daarmee hogere snelheden kunnen bereiken, dit seizoen drie maal per ronde gebruikt worden. Het aantal inhaalacties zal hierdoor verder toenemen.

Toegangsbewijzen

Kaarten voor het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort zijn te bestellen via DEZE LINK of via de website van de DTM ( www.dtm.com). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Ticketprijzen voor duinkaarten beginnen vanaf € 12,00, waarbij kinderen tussen 6 en 12 jaar slechts € 6,00 betalen. Ook zijn er Gold- en Silver-tickets verkrijgbaar, met gereserveerde tribuneplaatsen en toegang tot de paddocks. Tevens kunnen liefhebbers via DEZE LINK exclusieve VIP-arrangementen boeken, waardoor op luxe wijze in een VIP-lounge met hapjes en drankjes genoten kan worden van het DTM spektakel.

Sponsors