Terug naar overzicht

DTM klaar voor drie dagen Zandvoort

Nieuws

DTM Zandvoort: klaar voor drie dagen actie!

 

De grote, indrukwekkende racetrailers met trucks ervoor staan opgesteld in het rennerskwartier achter de pits. Het binnenterrein is gevuld met de minstens zo indrukwekkende hospitality-units van de deelnemende merken en betrokken sponsoren. De eerste coureurs zijn al gesignaleerd. Het is duidelijk: de DTM is in Zandvoort! Dit weekeinde, van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli, staat Circuit Park Zandvoort weer volledig in het teken van het DTM-weekeinde. Natuurlijk met de Duitse toerwagens van Audi, BMW en Mercedes-Benz, maar ook met het FIA EK Formule 3, de Porsche Carrera Cup Deutschland en de Supercar Challenge. Een niet te missen spektakel!


Foto: Hoch-Zwei.net

De belangstelling voor het DTM-weekeinde is groot. Zelfs zodanig, dat er langs het rechte stuk van start en finish eergisteren nog een extra tribune is gebouwd om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar kaarten. In de duinen is er natuurlijk volop ruimte, een van de vele unieke aspecten van Circuit Park Zandvoort. Ook toegangskaarten voor het rennerskwartier zijn nog te koop. Hier krijgen bezoekers heel wat geboden, inclusief handtekeningsessies met de deelnemers van vrijwel alle series, pitstop-competities, een pitwalk met een unieke blik op de DTM-bolides en nog veel meer.


Foto: Hoch-Zwei.net

Drie dagen DTM, twee races, twee kwalificaties

Natuurlijk komt de DTM op alledrie de dagen van het evenement in actie. Op vrijdag is er de zogeheten ‘roll-out’ als eerste functietest van 11.45 tot 12.20 uur, gevolgt door de vrije training inclusief oefenstarts van 15.45 tot 16.35 uur. Op zaterdag is er opnieuw een vrije training met oefenstarts van 11.30 tot 12.20 uur. De startplaatsen voor de eerste DTM-race van het weekeinde worden op zaterdag verdeeld tijdens de kwalificatie van 14.55 tot 15.15 uur. Voor het eerst in de 15-jarige historie van de DTM op Zandvoort is er dan ook op zaterdag al een race, en wel van 18.03 tot 18.43 uur. Op zondag is er dan de ‘warm-up’ van 9.45 tot 10.00 uur, de tweede kwalificatie van 11.35 tot 11.55 uur en de tweede race van 14.13 tot 15.13 uur. In deze tweede race moeten alle coureurs ook een pitstop met bandenwissel uitvoeren.


Foto: Hoch-Zwei.net

Ook het FIA EK Formule 3 rijdt op alledrie de dagen, met twee wedstrijden op zaterdag (10.35-11.10 uur en 15.40-16.15 uur) en een race op zondag (10.30-11.05 uur). Veel Nederlandse bezoekers zullen uiteraard met speciale belangstelling de verrichtingen van het Nederlandse team Van Amersfoort Racing volgen, dat met de Monegask Charles Leclerc de leider in het kampioenschap in zijn gelederen heeft. Voor de Porsche Carrera Cup Deutschland staan er twee races op het programma, een op zaterdag (14.10-14.35 uur) en een op zondag (8.50-9.25 uur). Hier komt met Wolf Nathan een Nederlandse coureur in actie. Op Circuit Park Zandvoort is ook de Supercar Challenge te gast bij de DTM. In de klassen SuperGT en GTB mogen de nodige spectaculaire bolides aan de start worden verwacht.


Foto: Hoch-Zwei.net

Kaarten te koop

Komend weekend start de DTM voor de vijftiende maal in de Zandvoortse duinen. Kaarten voor het DTM-weekeinde zijn te bestellen via de website van de DTM ( directe link). Toegangsbewijzen die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Het volledige tijdschema is te raadplegen via DEZE LINK.

Sponsors