Terug naar overzicht

Extra F1 demo bij Italia a Zandvoort

Nieuws

Arie Luyendijk en Jan Lammers geven Formule 1-demo tijdens Italia a Zandvoort

 

Arie Luyendijk en Jan Lammers verzorgen op zondag 28 juni Formule 1-demo’s tijdens Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen. De autosportgrootheden besturen beiden een Coloni Formule 1-bolide. Samen met de Formule 1-optredens van Scuderia Toro Rosso-coureur Max Verstappen en zijn vader Jos is spektakel gegarandeerd.

Met Jan Lammers en Arie Luyendijk verwelkomt Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen twee van de meest succesvolle Nederlandse coureurs van de afgelopen decennia. Luyendijk won 25 jaar geleden (1990) en in 1997 de Indy 500. Circuit Park Zandvoort eert de coureur voor deze bijzondere prestatie met de Arie Luyendijk bocht, de bocht voor het rechte stuk. Jan Lammers reed jarenlang Formule 1 en won in 1988 de 24 uren van Le Mans.      

Lammers en Luyendijk besturen de Coloni Formule 1-auto’s op uitnodiging van Henk Janus. Hij is de eigenaar van een Coloni C3 en C4. De C3 is de auto waarmee Roberto Moreno in 1989 in actie kwam. De Coloni C4 is de laatste auto van het Formule 1-team, deze werd in 1991 bestuurd door Pedro Chaves en Naoki Hattori.

Enthousiast

Arie Luyendijk kijkt uit naar Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen. “Ik vind het bijzonder om weer van de partij te zijn tijdens een evenement op Circuit Park Zandvoort. Het is vooral speciaal om samen met Jan Lammers een demo te doen in de Coloni Formule 1-auto’s. Daarnaast zijn mijn favoriete Italiaanse auto's te bewonderen tijdens Italia a Zandvoort.”

Luyendijk kijkt er ook naar uit om zowel Max als Jos Verstappen aan het werk te zien. “Ik spreek voor legioenen mensen wanneer ik zeg dat ik trots ben op Max en bewondering heb voor wat hij presteert. Ik heb ook bewondering voor de wijze waarop Jos Max van kinds af aan heeft begeleid en gesteund. Max is niet alleen een toptalent, maar ook een leuke en intelligente jongen die met beide benen op de grond staat.”

 


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Prima stemming

Jan Lammers heeft goede herinneringen aan een eerdere demo met een Coloni. “De auto past mij letterlijk en figuurlijk prima. Ik rijd straks weer met veel enthousiasme.”     

Met de komst van de beide Coloni’s is het aantal Italiaanse Formule 1-auto’s tijdens Italia a Zandvoort gegroeid tot vijf.  Naast Max en Jos Verstappen bestuurt ook Frits van Eerd een Formule 1-auto. De stemming zit er straks al snel in, voorspelt Lammers. “Ik gebruik elk excuus om met deze mannen de baan op te gaan en tijd met elkaar door te brengen. Wij hebben het straks ontzettend naar onze zin. Voor het publiek zal dat niet anders zijn.” 

 

Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen is voor fans de uitgelezen kans om hun idolen te ontmoeten. Er vinden diverse ‘meet & greets’ met Max en Jos Verstappen plaats, evenals handtekeningsessies met Arie Luyendijk en Jan Lammers. Op het circuit is de officiële merchandise van Max Verstappen en Scuderia Toro Rosso verkrijgbaar.  

 

Italiaanse enclave

Op zondag 28 juni is Circuit Park Zandvoort een Italiaanse enclave. Het evenement staat traditioneel in het teken van een zeer diverse mix van Italiaanse auto’s. De merkenclubs tonen hun auto’s zowel op het circuitterrein als tijdens demo’s. De Italiaanse keuken en lifestyle zullen uiteraard niet ontbreken.

Toegangskaarten kosten slechts € 12,50 in de voorverkoop. Bestel uw kaarten via DEZE LINK of www.verstappen.nl.    

Sponsors