Terug naar overzicht

Geen DTM in 2019

Nieuws

Circuit Zandvoort heeft besloten om, na 18 edities, voor volgend jaar niet in zee te gaan met de DTM. Zandvoort stond sinds 2001 elk jaar op de DTM-kalender en was daarmee de race buiten Duitsland met verreweg de langste traditie.

 

Erik Weijers, C.O.O. Circuit Zandvoort: “De afgelopen periode hebben wij met DTM-organisator ITR onderhandeld over een nieuw contract. Immers wilde DTM graag weer op Zandvoort rijden. De financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan. Uit het feit dat ook Red Bull Ring en Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen.”

 

“Uiteraard kijken we met veel plezier terug op 18 jaar DTM op Circuit Zandvoort, met de overwinning van Christijan Albers voor eigen publiek in 2003 als een van de hoogtepunten uit die periode. Vrijwel alle DTM-coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit. We sluiten een terugkeer van de serie naar Zandvoort in de toekomst dan ook zeker niet uit.”

 

Tot nu toe gebruikte de DTM drie van de slechts twaalf UBO-dagen die Circuit Zandvoort jaarlijks ter beschikking staan. “Deze zullen we nu zeker voor een ander mooi internationaal evenement gaan gebruiken.”

Sponsors