Terug naar overzicht

Internationaal veld voor de 25e Masters of Formula 3

Nieuws

De ‘Masters of Formula 3’, de internationale invitatierace voor Formule 3-coureurs, vormt komend weekeinde een van de hoogtepunten van het ‘Zandvoort Masters’-evenement op Circuit Park Zandvoort. Het is de 25e editie van de jaarlijkse Formule 3-wedstrijd en opnieuw maakt de race  zijn internationale reputatie weer volledig waar. Iets meer dan twee maanden na het bezoek aan het circuit levert het FIA EK Formule 3 het merendeel van de deelnemers aan de Masters of Formula 3, maar er zijn ook enkele gastrijders uit andere klassen. Klik hier voor de deelnemerslijst.

Het Duitse team Motopark scoorde met de overwinning van Max Verstappen in de Masters of Formula 3 vorig jaar een van de grootste racesuccessen in de historie van het team. Dit jaar komt het team van Timo Rumpfkeil op volle kracht terug met maar liefst vijf rijders: de Duitser Markus Pommer, de Braziliaan Sérgio Sette Câmara, de Brit Sam McLeod, de Maleisiër Nabil Jeffri en de Indiër Mahaveer Raghunathan. Jeffri werd vorig jaar derde bij de Masters, terwijl MacLeod ongetwijfeld de schade van vorig jaar wil inhalen, want toen viel hij uit na een aanrijding in de eerste ronde.

Jagonya Ayam with Carlin-rijder Antonio Giovinazzi is dit seizoen een van de toppers in het EK en behaalde tijdens het EK-weekeinde op Zandvoort in juli een overwinning en twee tweede paatsen. Ook de Amerikaan Ryan Tveter rijdt onder de vlag van Jagonya Ayam with Carlin, terwijl zusterteam Carlin nog eens twee auto’s aan de start brengt voor de Britten George Russell en Calum Ilott.

Er staat dit jaar geen Nederlander aan de start, maar Van Amersfoort Racing houdt de eer voor de Nederlandse Formule 3-fans hoog met rijders Alessio Lorandi uit Italië en Arjun Maini uit India, beide in hun eerste jaar in de serie.

 

Het Britse team Fortec startte ook al vaak bij de Masters en brengt ditmaal auto’s voor de Chinees Li Zhi Cong en de Braziliaan Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van de tweevoudig F1-wereldkampioen, aan de start. Het Team West-Tec F3 komt met zijn reguliere EK-coureur Raoul Hyman uit, die ditmaal de Israëliër Yarin Stern als teamgenoot heeft. ThreeBond with T-Sport heeft Dennis Olsen uit Noorwegen en Julio Moreno uit Ecuador ingeschreven. Last but not least is er Double R Racing, dat twee auto’s op Circuit Park Zandvoort inzet. Ook het Zwitserse team Jo Zeller Racing heeft een inschrijving afgegeven, waarbij de Formule 3 bolide bestuurd zal worden door Felix Serralles uit Puerto Rico.

 

Zoals al vele jaren lang gebruikelijk rijden alle deelnemers met een chassis van de Italiaanse fabrikant Dallara. Meer variatie is er bij de motoren, want met Mercedes-Benz, Volkswagen, Neil Brown Engineering en Tomei zijn er dit jaar maar liefst vier Formule 3-motorenleveranciers tijdens de Masters vertegenwoordigd. Kumho is de officiële bandenleverancier voor het evenement.

Nieuw: kwalificatierace

Een nieuw element dit jaar is dat er na de twee vrije trainingen op vrijdag en de kwalificatie op zaterdagochtend op zaterdag in de middag een kwalificatierace van twaalf ronden verreden wordt. De uitslag van deze race is bepalend voor de startopstelling van de Formule 3-hoofdrace over de traditionele afstand van 25 ronden, die op zondag als altijd om 15.00 uur van start gaat.

 

Gratis entree

Het Zandvoort Masters Weekend biedt niet alleen een aantrekkelijk raceprogramma, ook de toegangsprijzen zijn zeer aantrekkelijk. Zo kunnen fans en gezinnen vanaf nu via DEZE LINK gratis duinkaarten downloaden, die het hele weekend geldig zijn en toegang geven tot het duingebied van Circuit Park Zandvoort. Vanaf deze ‘natuurlijke tribunes’ is de actie op zeer bijzondere wijze van dichtbij te volgen. Bezoekers die ook een kijkje willen nemen in de paddocks om daar de racebolides van dichtbij te aanschouwen, of die plaats willen nemen op de overdekte hoofdtribune, kunnen een dagkaart aanschaffen vanaf € 20,00 (kinderen van 4 tot 12 krijgen gratis entree). Weekendkaarten zijn verkrijgbaar voor slechts € 30,00, inclusief toegang tot de speciale PIT-walk van de ADAC GT Masters. Toegangsbewijzen voor het Zandvoort Masters Weekend kunnen vanaf heden gekocht worden via DEZE LINK.

 

Deelnemerslijst

No.

Driver

Nat.

Team

Car/Engine

1

Markus Pommer

GER

Motopark

Dallara F315 Volkswagen

2

Sérgio Câmara

BRA

Motopark

Dallara F314 Volkswagen

3

Sam Macleod

GBR

Motopark

Dallara F315 Volkswagen

4

Nabil Jeffri

MYS

Motopark

Dallara F314 Volkswagen

5

Mahaveer Raghunathan

IND

Motopark

Dallara F315 Volkswagen

7

Antonio Giovinazzi

ITA

Jagonya Ayam with Carlin

Dallara F315 Volkswagen

8

George Russell

GBR

Carlin

Dallara F312 Volkswagen

9

Callum Ilott

GBR

Carlin

Dallara F312 Volkswagen

11

Ryan Tveter

USA

Jagonya Ayam with Carlin

Dallara F312 Volkswagen

15

Alessio Lorandi

ITA

Van Amersfoort Racing

Dallara F312 Volkswagen

16

Arjun Maini

IND

Van Amersfoort Racing

Dallara F312 Volkswagen

17

Felix Serralles

PRI

Jo Zeller Racing

Dallara F312 Mercedes

21

Li Zhi Cong

CHN

Fortec Motorsport

Dallara F312 Mercedes

22

Pietro Fittipaldi

BRA

Fortec Motorsport

Dallara F312 Mercedes

24

Raoul Hyman

ZAG

Team West-Tec F3

Dallara 314 Mercedes

25

Yarin Stern

ISR

Team West-Tec F3

Dallara F314 Mercedes

26

Dennis Olsen

NOR

Three Bond with T-Sport

Dallara F312 Tomei

27

Julio Moreno

ECU

Three Bond with T-Sport

Dallara F312 Neil Brown

28

To be advised

 

Double R Racing

Dallara F 313 Mercedes

29

To be advised

 

Double R Racing

Dallara F312 Mercedes

Sponsors