Terug naar overzicht

Italia a Zandvoort met hoofdrol voor merkenclubs

Nieuws

Italia a Zandvoort verwelkomt op zondag 3 juli circa 30 merkenclubs, die samen een breed overzicht van tientallen jaren Italiaanse autogeschiedenis bieden. Klein, groot, oud, nieuw, compact, familieauto, supersportsportwagen, coupé en cabriolet: Italia a Zandvoort laat het allemaal zien. De merkenclubs komen de hele dag door in actie op het circuit en tonen hun auto’s in het voor iedere toeschouwer toegankelijke rennerskwartier.

De Ferrari Club Nederland stond aan de wieg van het evenement Italia a Zandvoort. De club rond de wereldberoemde sportauto’s pakt elk jaar weer groot uit op Circuit Park Zandvoort. De clubleden tonen hun bijzondere auto’s in het rennerskwartier, dus vergeet uw camera niet. Op het circuit zijn er twee ‘Ferrari only’ sessies van elk 45 minuten. Zorg dus dat u om elf uur en om kwart voor twee langs de baan staat. Er staan ook twee demo’s voor ‘Specials’ op het programma. Hier zullen enkele eigenaren van Ferrari raceversies en van de meest exclusieve modellen hun bolide de sporen geven. Dan komen ook de DTM-winnende Alfa 155 en een Lancia 032 Rally Evo2 Groep B in actie.

Lamborghini Club Nederland

Voor de Lamborghini Club Nederland wordt Italia a Zandvoort een bijzonder evenement. Valentino Balboni, decennialang de belangrijkste testrijder van het sportwagenmerk en bekend van artikelen in automagazines en tv-optredens, komt naar Italia a Zandvoort. ‘Mister Lamborghini’ werd in 2009 geëerd met de introductie van de Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni. Dat zegt genoeg over zijn rol bij het illustere merk. De Lamborghini-ambassadeur wordt tijdens Italia a Zandvoort in het zonnetje gezet, datzelfde geldt voor de legendarische Lamborghini Miura die dit jaar 50 jaar bestaat.

Ook familieauto’s

De meeste merkenclubs komen naar Circuit Park Zandvoort met auto’s die deel uitmaakten, of nog steeds deel uitmaken, van het dagelijkse verkeersbeeld. Denk bijvoorbeeld aan clubs rond de Fiat 500, 600, Uno, Stilo en Bravo. Er komen clubs met een voorliefde voor coupés, zoals de Fiat 850 Coupé Club Holland. De liefhebbers van merken als Innocenti, Abarth en Autobianchi laten hun gekoesterde auto’s zien, hetzelfde geldt uiteraard voor clubs rond de merken Alfa Romeo en Lancia. De SCARB, de grootste merkenclub van Alfa Romeo, is bijvoorbeeld van de partij.

De leden van al deze clubs zijn ook welkom tijdens de vrijrijden sessies op het circuit.

Bent u geen lid van een merkenclub, maar wel de trotse bezitter van een Italiaanse auto? Schrijf u dan in voor 20 minuten vrij rijden op het circuit, inclusief toegang voor twee personen, voor € 40,-.

Alfa Romeo Historisch Racing Team

Het Alfa Romeo Historisch Racing Team komt met een mooie selectie race-uitvoeringen van modellen van Alfa Romeo en Abarth naar Circuit Park Zandvoort. Reken op circa 20 Alfa Romeo’s en acht tot tien Abarths 850 TC en 1000 TC.

Het team toont enkele decennia Alfa-racegeschiedenis. Denk aan de meer dan 50 jaar oude Giulietta Sprint en Spider. Wereldberoemde racemodellen zoals de Giulia Super en GTA ontbreken niet. Dat geldt ook voor de Alfa 75 Turbo ‘youngtimer’.

Toegang vanaf € 12,50

Een dagkaart, inclusief toegang tot het rennerskwartier en de hoofdtribune, kost slechts € 12,50 in de voorverkoop. Kinderen van 5 tot 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.

MEER INFORMATIE

 

Sponsors