Terug naar overzicht

Kalender 2017 is bekend

Nieuws

CIRCUIT ZANDVOORT BIEDT AUTOLIEFHEBBERS IN 2017 EEN TOPJAAR VOLOP SPEKTAKEL EN ENTERTAINMENT VOOR HET HELE GEZIN

 

Circuit Zandvoort presenteert vol trots een jaarprogramma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. Tal van evenementen zullen zijn voorzien van meer spektakel en entertainment dan voorheen.

 


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Formule 1 in Nederland

Uiteraard zijn de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ (20 & 21 mei) nu al legendarisch. Ook dit jaar zal deze ultieme Formule 1-belevenis in Zandvoort worden georganiseerd. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide tijdens meerdere demoruns in actie, waarbij hij laat zien (en horen) hoe snel en stoer F1 in de Zandvoortse duinen is.

 

Maar er is meer voor de F1-fans, want tijdens datzelfde evenement komt de BOSS GP serie in actie en kan worden genoten van geweldige “oude” Formule 1 auto’s. Het programma omvat verder allerlei verschillende demonstraties en stunts. Ook drie andere raceseries met indrukwekkende startvelden komen in actie.


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Circuit Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere stukje Nederland. Bij de Historic Grand Prix (1 – 3 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend.


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Lifestyle

Voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en van al het goede dat Italië te bieden heeft, zijn de twee weekenddagen van Italia a Zandvoort (24 & 25 juni) een must. De Italiaanse ontwerpers hebben auto’s geschapen die in de hele wereld worden erkend als de top op designgebied. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige motoren…

 

Italia a Zandvoort biedt de mogelijkheid om een weekend lang volop te genieten. Natuurlijk zijn de Lamborghini’s, Ferrari’s en andere Italiaanse auto’s de grote trekkers van dit evenement. Maar bezoekers zullen zeker ook uitkijken naar de lekkerste wijnen, de chique kleding en de heerlijke delicatessen die speciaal uit Italië naar Zandvoort komen om zich te presenteren.


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Sporten

Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Zandvoort ook in 2017 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (26 maart) en Cycling Zandvoort (17 & 18 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Hoogtepunten

Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2017. Hoogtepunten zijn:

•           20 – 21 mei: De tweede editie van de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen volop in actie

•           24 & 25 juni: Italia a Zandvoort

•           8 & 9 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort

•           21 – 23 juli: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 30 stoere GT3-bolides

•           18 – 20 augustus: de 17e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen!

•           1 -3 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

 

Meer informatie over de evenementen is te vinden op DEZE PAGINA.

 

Kalender Circuit Zandvoort 2017

4 maart

Final 4

19 maart

Automaxx Streetpower

26 maart

Runnersworld Zandvoort Circuit Run

8 & 9 april

DNRT Openingsraces

15 & 16 april

Paasraces

23 april

Bimmerworld

29 & 30 april

Historische Zandvoort Trophy + Auto Motor Klassiek Festival

7 mei

Japfest

20 & 21 mei

Jumbo Familie Racedagen, 'driven by Max Verstappen'

27 & 28 mei

Benelux Open Races

3 & 4 juni

Pinksterraces

9 - 11 juni

DNRT Racing Days

17 & 18 juni

Cycling Zandvoort

24 & 25 juni

Italia a Zandvoort

1 & 2 juli

Porsche Racing Days

8 & 9 juli

British Race Festival

16 juli

DNRT 12H Race

21 - 23 juli

ADAC GT Masters

30 juli

Nationaal Oldtimer Festival

4 -6 augustus

DNRT Super Race Weekend

12 & 13 augustus

ACNN Races

18 - 20 augustus

DTM Zandvoort

1 - 3 september

Historic Grand Prix

8 - 10 september

ADAC Noordzee Cup

17 september

Vredestein Supercar Sunday

23 & 24 september

DNRT Racing Days II

7 & 8 oktober

Finaleraces

14 & 15 oktober

DNRT Finales

18 november

Zandvoort 500

 

Vetgedrukt: evenementen waarvoor t.z.t. tickets in de voorverkoop te bestellen zijn via de website van Circuit Zandvoort. Van deze evenementen zal verdere invulling van het programma op een later moment bekend worden gemaakt


Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Sponsors