Terug naar overzicht

Kalender 2018 is compleet!

Nieuws

Met trots presenteert Circuit Zandvoort de evenementenkalender voor 2018, waarbij liefhebbers van stoere autosport weer een jaar volop kunnen genieten. Daarnaast zal er bij tal van evenementen weer aandacht zijn voor entertainment en lifestyle.

 

 


Foto: Essay Produkties

F1 blijft één van de publieksfavorieten

Na een geweldige tweede editie van de Jumbo Racedagen in 2017, keert het succesvolle evenement met nog meer spektakel terug op het jaarprogramma van Circuit Zandvoort in 2018. De derde editie van de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ staat geprogrammeerd in het Pinksterweekend van 20 & 21 mei. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide in actie, waarbij hij nogmaals laat zien (en horen) hoe snel en indrukwekkend F1 in de Zandvoortse duinen is. In 2017 klokte Max Verstappen de snelste ronde ooit op Circuit Zandvoort!

 

Maar er is meer voor de fans, want tijdens datzelfde evenement komt het nieuwe FIA WTCR (de officiële Wereld Cup voor toerwagen-coureurs) in actie. Snoeiharde gevechten en spannende inhaalacties op het circuit zorgen daarbij voor vuurwerk. En, zoals men bij de Jumbo Racedagen gewend is, leveren een aantal andere spectaculaire raceklassen ook volop autosportstrijd op Circuit Zandvoort.


Foto: Essay Produkties

Ook de unieke geschiedenis van de F1 op Circuit Zandvoort, krijgt volop aandacht in 2018. Bij de Historic Grand Prix (31 augustus en 1 & 2 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend. Voeg daarbij de komst van een startveld vol klassieke DTM auto’s uit de jaren ’80 en ’90 én de unieke FIA Historic Formula 3 European Cup en de echte autosportliefhebbers weten waar zij begin september moeten zijn: in Zandvoort!


Foto: Essay Produkties

Vaste smaakmakers van de Zandvoortse kalender zijn ook in 2018 van de partij. Op 13, 14 en 15 juli staat de 18e editie van DTM Zandvoort op het programma. De felle strijd tussen BMW, Audi en Mercedes-Benz zal weer als vanouds zijn. Volop gedonder in de duinen dus. Ook op 17 – 19 augustus staat met de ADAC GT Masters een ijzersterk raceweekend op het programma. Stoere brullende GT3 bolides vechten om de zege, terwijl ook bij de races in het bijprogramma, waaronder ADAC TCR Germany, toeschouwers ogen tekort komen.


Foto: Essay Produkties

Lifestyle

Voor liefhebbers van Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ biedt de kalender het weekend van 7 en 8 juli met het British Race Festival. Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks diverse merkenclubs te zien zijn en een bezoek langs diverse kraampjes en standhouders kan worden gebracht.

 

Ook andere populaire lifestyle- en thema-events zoals de American Sunday, Porsche Racing Days, Bimmerworld en Supercar Sunday maken deel uit van het 2018-programma.

 

Sporten

Naast een keur aan auto(sport)evenementen blijft Circuit Zandvoort ook in 2018 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (25 maart) en Cycling Zandvoort (16 & 17 juni). Het sportieve fietsweekend in juni krijgt daarbij een uitbreiding in de vorm van de Dare2Tri Grand Prix Triatlon Zandvoort 2018. Daarnaast biedt het fietsweekend ook veel mogelijkheden om verschillende E-bikes gratis te testen.


Foto: Essay Produkties

Hoogtepunten in 2018

Met een diverse en krachtige kalender presenteert Circuit Zandvoort een boeiend jaarprogramma voor 2018. Hoogtepunten zijn:

•           20 – 21 mei: De derde editie van de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen in actie

•           7 & 8 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort.

•           13 – 15 juli: de 18e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen!

•           17 – 19 augustus: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 24 stoere GT3-bolides

•           31 augustus en 1 & 2 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

 

 

Meer informatie over de evenementen is te vinden op DEZE PAGINA.

 

Kalender 2018 – Circuit Zandvoort

 

24 februari

7e Circuit Short-Rally Zandvoort

3 maart

FEBO Final 4

11 maart

Automaxx Streetpower

25 maart

Runnersworld Zandvoort Circuit Run

31 mrt & 1 april

DNRT Paasraces

14 april

DNRT Endurance

22 april

American Sunday

28 & 29 april

Trophy of the Dunes

6 mei

JapFest

12 & 13 mei

Historische Zandvoort Trophy

20 - 21 mei

Jumbo Racedagen 'driven by Max Verstappen'

27 mei

Benelux Open Races

3 juni

DNRT 8H

9 & 10 juni

Porsche Racing Days

16 & 17 juni

Cycling Zandvoort  & GP Triatlon

23 & 24 juni

DNRT Racing Days

30 juni & 1 juli

BRSCC EuroFest

7 & 8 juli

British Race Festival

13 - 15 juli

DTM Zandvoort

22 juli

DNRT 10H

29 juli

Nationaal Oldtimer Festival

3 -5 augustus

DNRT Super Race Weekend

12 augustus

Bimmerworld

17 - 19 augustus

ADAC GT Masters Weekend

25 & 26 augustus

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo

31 aug - 2 sept.

Historic Grand Prix

8 & 9 september

ADAC Noordzee Cup

15 & 16 sept.

DNRT Racing Days II

23 september

DNRT 12H

30 september

Vredestein Supercar Sunday

6 & 7 oktober

Finaleraces

24 november

Zandvoort 500

 

Vetgedrukt: evenementen waarvoor t.z.t. tickets in de voorverkoop te bestellen zijn via de website van Circuit Zandvoort. Van deze evenementen zal verdere invulling van het programma op een later moment bekend worden gemaakt

Sponsors