Terug naar overzicht

Marcel Albers Memorial Trophy

Nieuws

MARCEL ALBERS MEMORIAL TROPHY MAAKT PROGRAMMA PINKSTERRACES COMPLEET

De line-up voor de Pinksterraces is met de komst van de Marcel Albers Memorial Trophy definitief vastgesteld. De Memorial Trophy is de zesde serie van het internationale raceweekend dat op 23 en 24 mei zal plaats vinden. Aan de start verschijnen meer dan 25 Formule Ford racers uit binnen- en buitenland. Kaarten voor de Pinksterraces zijn in de voorverkoop te bestellen via deze link.

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei worden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces verreden. Het internationale raceweekend kent met de deelname van de Competition102 GT4 European Series, de Ribank Mazda MaX5 Cup, de Cup-und-Tourenwagen Trophy, de Historic Monoposto Racing Serie en de KIA Lotos Race al de nodige smaakmakers en de races van de Marcel Albers Memorial Trophy, met de vertrouwde Formule Ford slipstream-gevechten, vormen een extra trekpleister.

 

De Marcel Albers Memorial Trophy beleeft dit jaar zijn 2e editie, nadat in 2014 Richard Tarling na een fel gevecht met Roel Mulder de eerste editie wist te winnen. De wedstrijd vormt een herinnering en hommage aan Marcel Albers, een zeer getalenteerde Nederlandse coureur die eind jaren ’80 schitterde in de Formule Ford, met zelfs de kampioenstitel in 1989 als een van de hoogtepunten. Al snel volgde de stap naar Formule Opel Lotus om vervolgens in de Formule 3 te racen. Een noodlottig ongeval in 1992 maakte een zeer ruw einde aan de autosportdroom. Albers raakte betrokken bij een crash op het Britse circuit van Thruxton. Een crash die hij helaas niet overleefde. Hiermee verloor Nederland een zeer talentvol coureur, die volgens velen de potentie had om ooit door te groeien naar de Formule 1.

Een van Marcel Albers’ meest favoriete strijdwapens was de Formule Ford en juist met deze snelle formulewagens zal tijdens de Pinksterraces worden geracet om de Marcel Albers Memorial Trophy. Inschrijving staat open voor alle verschillende modellen van de Formule Ford, mits deze is voorzien van de zgn. Kent 1600 motor. Dat Formule Ford en Marcel Albers nog steeds veelbesproken zijn, blijkt uit de indrukwekkende deelnemerslijst. Bijna dertig formulewagens staan inmiddels inschreven voor de Memorial Trophy. Naast coureurs uit België, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Groot-Brittannië, komen ook Nederlandse race-cracks als Melroy Heemskerk en Stefan de Groot in actie, evenals Roel Mulder, Arthur van Uitert, Ed Waalewijn en Kees van Rijsberg.

Toegangskaarten

Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via DEZE LINK of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf.

VOORVERKOOP Bezoeker >12 jaar Kind <12 jaar
Paddock Zaterdag € 5,00 gratis
Duinen zondag (incl. zaterdag) € 10.- gratis
Paddock Zondag (incl. zaterdag) € 20,- € 10,00

Liefhebbers die de Pinksterraces in alle luxe vanuit een speciale hospitality-lounge willen meemaken, hebben de mogelijkheid om een VIP-arrangement aan te schaffen. Surf voor een prijsoverzicht en details van het VIP-arrangement naar DEZE LINK.

Sponsors