Terug naar overzicht

Masters winnaar naar Macau Grand Prix

Nieuws

Van 19 tot en met 21 november zal Antonio Giovinazzi met zijn Formule 3 bolide in actie komen tijdens de Grand Prix op het stratencircuit van Macau (China). Het Italiaanse talent hoopt daarmee, naast het winnen van de Masters of Formule 3 op Circuit Park Zandvoort en het scoren van het vice-kampioenschap in het Europees Kampioenschap, een derde toptitel in de Formule 3 veilig te stellen.


Foto: CGPM - Grand Prix Macau

Net als bij de Masters of Formula 3 worden verschillende Formule 3 coureurs uitgenodigd om van 19 tot en met 21 november mee te strijden om de Macau Grand Prix titel. Het strijdtoneel is dit keer niet een technisch zeer uitdagend duinencircuit met snelle glooiende bochten, maar een onvergeeflijk stratencircuit waarbij kleine foutjes groots worden afgestraft. Samen met de Franse F3 Grand Prix de Pau en de Masters of Formula 3 op Zandvoort vormt de Macau Grand Prix een derde ‘special event’ waarbij de beste Formule 3 coureurs boven komen drijven.


Foto: CGPM - Grand Prix Macau

Voor de wedstrijden in Macau wordt bijna hetzelfde raceformat gebruikt als bij de Masters of Formula 3. Dat betekent dat het weekend begint met vrije training, gevolgd door de kwalificaties. Op zaterdag staat een kwalificatierace op het programma, gevolgd door de beslissende Macau Grand Prix race op zondag 22 november. Masters-winnaar Antonio Giovinazzi zal met zijn Jagonya Ayam with Carlin team uitkomen met startnummer 7. Hij zal het opnemen tegen meer dan 20 andere coureurs.


Foto: CGPM - Grand Prix Macau

Meer informatie over de Suncity Group 62nd Macau Grand Prix: http://www.macau.grandprix.gov.mo/gp/62/home/index.php?lang=en

Sponsors