Terug naar overzicht

Merkenclubs pakken uit op 28 juni

Nieuws

Merkenclubs pakken uit tijdens Italia a Zandvoort ‘driven by Max Verstappen’

Italia a Zandvoort, driven by Max Verstappen verwelkomt tientallen merkenclubs met vele honderden Italiaanse auto’s. Circuit Park Zandvoort biedt op zondag 28 juni een prachtig overzicht van Italiaanse automodellen, van zeer compacte auto’s tot onbetwiste supercars en van klassiek tot nieuw. Italiaanse raceauto’s blijven niet achter, variërend van race-Alfa’s uit de jaren ’50 tot moderne raceversies van de supercars van Ferrari. De auto’s zijn te bezichtigen op de paddocks en tijdens de demo’s op het circuit.


Foto: Essay Produkties


De Ferrari Club Nederland stond lang geleden aan de wieg van Italia a Zandvoort. De club rekent op de komst van circa 100 Ferrari’s. De sportwagens komen twee keer in actie tijdens de exclusieve demo’s voor leden van de Ferrari Club Nederland. Drie ‘Special demo’s’ van Italia a Zandvoort staan in het teken van bijzondere raceversies. De Ferrari Club Nederland verwacht onder meer een Ferrari F40, een 458 GTC, een 458 Speciale en een 512 BB LM. Mogelijk wordt deze supersnelle line-up aangevuld met een bijna 1.000 pk krachtige LaFerrari.

Italia a Zandvoort is een evenement zonder geluidsrestricties, dus de geluidsdempers van deze Italiaanse paradepaardjes blijven thuis!

Over Italiaanse droombolides gesproken: de Nederlandse Lamborghini Club en Maserati Club zijn ook van de partij.


Foto: Essay Produkties

Historische raceauto’s
Het Alfa Romeo Historisch Racing Team verblijdt de toeschouwers met een mooie selectie raceversies van historische Alfa’s. Het team rekent onder meer op de komst van verschillende modellen van de Alfa Romeo Giulietta uit 1959 en 1960. Denk aan de Giulietta Sprint, Spider en Spider Sebring. Klassiekers van het kaliber Giulia GTA 1300 en Bertone GT Junior zullen ook niet ontbreken, evenals de in autosportkringen overbekende ‘Squadra Bianca’ Alfa Giulia tweeliter. De historische Alfa Romeo’s worden aangevuld met enkele Alfa 75-racers en een aantal Fiats Abarth 1000 TC.

Lancia
De Lancia Club Nederland verwacht met 60 auto’s van de partij te zijn. De club biedt een fraai overzicht van de modellen van het meer dan 100 jaar oude merk. Denk aan een Lancia Aprilia uit 1938! Daarnaast mogen de bezoekers zich onder meer verheugen op diverse uitvoeringen van onder meer de Lancia Fulvia, de klassieke Flavia, Beta en uiteraard de Lancia Delta Integrale.


Foto: Essay Produkties

Alfa Romeo
De SCARB is de grootste merkenclub van Alfa Romeo in Nederland. De Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters neemt 140 Alfa Romeo’s mee naar Circuit Park Zandvoort. Naast onder meer klassiekers van het kaliber Bertone en 1750 Berlina staan ook de prachtige 4C en 8C in de spotlights.
Alfisti zijn verder meer dan welkom bij de Vereniging Alfa Romeo Liefhebbers Nederland, het Alfaforum en de Club Alfa Romeo.

Fiat Topolino
De Topolino Club Nederland omvat louter auto’s met een hoge aaibaarheidsfactor. De Fiat 500 ‘Topolino’ werd in de periode 1936-1955 geproduceerd. Tijdens Italia a Zandvoort kunt u een bijzondere, deels van hout gemaakte Topolino A uit 1936 bezichtigen. Naast diverse uitvoeringen van de Topolino B en C komt er een aantal in licentie geproduceerde modellen naar Italia a Zandvoort, zoals de NSU Fiat Weinsberg en de Simca 5 en 6.


Foto: Essay Produkties

Voor elk wat wils
Liefhebbers van Fiat kunnen hun hart ophalen tijdens Italia a Zandvoort. ‘Hun’ merk is goed vertegenwoordigd. Naast de Fiat Club Nederland zijn er merkenclubs voor onder meer de klassieke en hedendaagse 500, de Panda en de Bravo. Daarnaast ontbreken clubs rond de merken Autobianchi en Innocenti niet.

Max Verstappen
Italia a Zandvoort, driven by Max Verstappen is het decor van de eerste Formule 1-demo’s van Scuderia Toro Rosso-coureur Max Verstappen op een Nederlands circuit. In totaal komen er vijf Formule 1-auto’s in actie. Max’ vader Jos Verstappen en Frits van Eerd besturen ieder een Minardi, Arie Luyendijk en Jan Lammers laten hun Coloni Formule 1-bolides brullen.
Toegangskaarten voor het evenement op zondag 28 juni kosten in de voorverkoop slechts € 12,50. Bestel uw kaarten via DEZE LINK of www.verstappen.nl.

 

Sponsors