Terug naar overzicht

Raceprogramma DTM compleet

Nieuws

BOEIEND RACEPROGRAMMA DTM ZANDVOORT

 

In het weekend van 10 tot en met 12 juli komt het spectaculaire DTM-kampioenschap in actie op Circuit Park Zandvoort. Maar liefst 24 krachtige DTM bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komen alle drie de dagen op het Zandvoortse asfalt in actie. Ook het bijprogramma is meer dan de moeite waard, met wedstrijden van het FIA Formula 3 European Championship, Porsche Carrera Cup Deutschland en de Supercar Challenge.


Foto: Hoch-Zwei.net

De DTM staat voor spectaculaire toerwagensport met indrukwekkende bolides, aangedreven door 500 pk sterke vierliter V8-motoren. De wervelende wedstrijden zijn populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Ook dit seizoen is de strijd tussen Audi, BMW en Mercedes-Benz bijzonder fel, waarbij meer dan eens verf tussen de auto’s werd uitgewisseld. De 2015-editie op Zandvoort belooft nog mooier te worden, nu er twee DTM-races geprogrammeerd staan en ook de DRS-systemen vaker gebruikt kunnen worden. Volop redenen dus om het spektakel zelf te komen aanschouwen op Circuit Park Zandvoort.

 

Heftige strijd in de duinen

De stoere DTM bolides, zoals de Audi RS 5 DTM, BMW M4 DTM en Mercedes-AMG C63 DTM, zullen alle drie de dagen in actie komen. Waar op vrijdag de vrije trainingen belangrijk zijn voor de wagenafstelling, zal het er op zaterdag en zondag erop of eronder zijn voor de coureurs. Op zaterdag zal het programma worden afgesloten met de eerste DTM race. De tweede manche op zondag staat gepland rond 14.00. De wedstrijd in 2014 stond bol van het spektakel, met felle inhaalacties, spectaculaire crashes en prachtige autosport. Een basis die veel mogelijkheden biedt voor de 15e editie van het DTM weekend op Circuit Park Zandvoort.


Foto: Hoch-zwei.net - Thomas Suer                      

Europees Formule 3 spektakel

Naast het DTM-geweld kan het publiek genieten van de races van het FIA Formula 3 European Championship. De serie, waarin ook vorig jaar. Max Verstappen schitterde, brengt een startveld van meer dan dertig F3 bolides naar Zandvoort. De wedstrijden eerder dit seizoen hebben al het nodige vuurwerk opgeleverd. Op Circuit Park Zandvoort zullen drie manches verreden worden.


Foto: Porsche Motorsport

Porsche actief met eigen raceserie

Ook de snelste merkencup uit Duitsland zal niet ontbreken: de Porsche Carrera Cup Deutschland. De ruim twintig gelijkwaardige Cup-Porsches hebben twee wedstrijden op het programma staan. Zandvoort is daarbij een echte uitdaging voor de coureurs. Immers zal het remsysteem van de Porsche 991 bolides beproefd worden bij de legendarische Tarzanbocht, terwijl het vermogen volledig tot uiting komt tussen de Hugenholtzbocht en het Scheivlak. Voor de wedstrijd op Zandvoort staan ook een aantal Nederlandse coureurs ingeschreven. Wie van hen schittert tijdens deze thuisrace?


Foto: Essay Produkties - Chris Schotanus

Bulderende GT’s

Interessant worden zeker de twee wedstrijden van de Supercar Challenge. Een rijkelijk gevulde grid met verschillende krachtige GT’s en supercars zal te zien zijn op Circuit Park Zandvoort. Zo gaat de strijd bij de Super GT-klasse verder tussen krachtpatsers als de Dodge Viper GT3-R, Volvo S60 Silhouette V8, Mosler MT900R en de Corvette ZR1 GT1. Ook de GTB-klasse kent de nodige aandachtstrekkers, waaronder de Corvette GT4, Lamborghini Gallardo, Mercedes C63 en BMW M4 Silhouette.

 

Tijdschema

Het volledige tijdschema van het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort wordt maandag 29 juni bekend gemaakt. Ook is dan meer informatie te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (via DEZE pagina).

 

Toegangsbewijzen

Kaarten voor het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort zijn te bestellen via de website van de DTM ( DEZE LINK). Toegangsbewijzen die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Ook kunnen via deze link de allerlaatste VIP-arrangementen (op=op) geboekt worden, waardoor bezoekers de kans krijgen om op zeer luxe wijze te genieten van het DTM-spektakel.

Sponsors