Terug naar overzicht

Terugblik op...het DTM weekend (2)

Race verslag

Het DTM-weekend bood niet alleen spektakel met de stoere DTM-bolides, maar het publiek werd ook nog op heel veel meer getrakteerd. Een tweede impressie van wat er nog meer te zien was, met foto's van Chris Schotanus, Justin van Densen (beiden Essay Produkties) en SupercarChallenge.nl.

 


Foto: Essay Produkties

Een andere smaakmaker van het weekend was het FIA European Formula 3 Championship. Dit Europese kampioenschap kwam met meer dan dertig Formule 3 bolides naar Circuit Park Zandvoort. Wat dat betreft heeft Max Verstappen, die vorig jaar in deze serie actief was en promoveerde naar de Formule 1, veel los gemaakt. Er werd dan ook door de veelal jonge coureurs volop gestreden om de punten.

 


Foto: Essay Produkties

De verkanting van de Tarzanbocht zorgt ervoor dat de Formule 3 coureurs verschillende rijlijnen kunnen gebruiken om een aanval te wagen op hun opponent. Dat levert mooie foto's op!

 


Foto: Essay Produkties

Niet altijd ging het goed, zoals bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Hier kwamen Nicolas Pohler en Gustavo Menezes met elkaar in aanraking. Gevolg was flinke schade aan beide bolides en een uitvalbeurt voor de coureurs.

 


Foto: Essay Produkties

Ook het Nederlandse team Van Amersfoort Racing was actief op Circuit Park Zandvoort. Met drie auto's kwam het team in actie, waarvan er een geprepareerd was voor de Idiase coureur Arjun Maini. Hier wordt hij gevolgd door Nabil Jeffri.

 


Foto: Essay Produkties

Voor de bezoekers die wilden weten wanneer de Formule 3 races verreden zouden worden, of een van de andere raceklassen in actie zou komen, stonden op verschillende locaties in de paddock informatiezuilen.

 


Foto: Essay Produkties

Wie niet naar de informatiezuilen keek, had alsnog veel andere mooie zaken om te zien. Zo had Mercedes traditiegetrouw de vrachtwagen weer strak geparkeerd en zag het geheel er niet alleen netjes maar ook zeer professioneel uit.

 


Foto: Essay Produkties

Ook de fans konden een kijkje nemen bij de Fan World locaties van hun favoriete merk. Zo werden de bezoekers met een vrolijke lach ontvangen bij de fanlocatie van Mercedes-Benz. Inclusief gratis vlaggetjes natuurlijk!

 


Foto: Essay Produkties

Ook de snelste merkencup van Duitsland, de Porsche Carrera Cup Deutschland, kwam in actie op Circuit Park Zandvoort. Meer dan twintig gelijkwaardige Porsche 911 GT3 Cup bolides verschenen op het Zandvoortse asfalt.

 


Foto: Essay Produkties

Met bijna vier krachtige Porsches naast elkaar ging het startveld van de Porsche Carrera Cup Deutschland richting de Tarzanbocht. Voorop rijdt Philip Eng, die uiteindelijk beide races van het weekend winnend zou afsluiten.

 


Foto: Essay Produkties

Niet alle inhaalacties liepen succevol af. Zo verslikte Maximilian Hackl zich behoorlijk bij zijn poging om voorbij te gaan aan Ralf Bohn. Dat leverde twee auto's op in de grindbak van de Tarzanbocht.

 


Foto: Essay Produkties

Waarbij de race van Ralf Bohn eindigde met een afgebroken rechtervoorwiel. Aan de officials van de Officials Club Automobielsport (OCA) de taak om de Porsche 911 bolide veilig te stellen. Een taak die zij tijdens het weekend perfect uitvoerden.

 


Foto: Essay Produkties

In de Porsche Carrera Cup Deutschland kwam ook Wolf Nathan in actie als enige Nederlandse coureur. Hij streed om de zege in de B-wertung, het kampioenschap voor de semi-pro coureurs. Uiteindelijke scoorde Nathan met een derde en een tweede plaats mooie resultaten.

 


Foto: Supercarchalenge.nl

En natuurlijk kon er ook genoten worden van het populaire GT-racen. Zo was de Supercar Challenge actief met een aantrekkelijk en gevarieerd startveld.

Sponsors