Terug naar overzicht

Terugblik op...het DTM weekend

Race verslag

Het DTM weekend was een feest voor zowel de coureurs als voor de racefans. Op Circuit Park Zandvoort konden 31.000 bezoeker genieten van een show waar de vonken af sprongen. Een korte terugblik op al het moois van de DTM met de foto's van Essay Produkties fotografen Chris Schotanus en Justin van Densen.

 


Foto: Essay Produkties

Het DTM circus is indrukwekkend om te aanschouwen. De vele race-trailers staan strak langs elkaar opgelijn en ook de vlaggen wapperen sierlijk dankzij het verkoelende zeewindje op Circuit Park Zandvoort. Bezoekers konden er niet omheen waar de vrachtwagens van BMW Motorsport stonden opgesteld.

 


Foto: Essay Produkties

In de DTM wordt gereden op racebanden van de fabrikant Hankook. Op Circuit Park Zandvoort was Hankook al eerder aanwezig tijdens de Hankook 12H ZANDVOORT, maar nog niet eerder met zo'n indrukwekkende hospitality locatie.

 


Foto: Essay Produkties

Mattias Ekström komt graag op Circuit Park Zandvoort en hij is met 4 zeges ook een van de meest succesvolle DTM-coureurs op het duinencircuit. De brute Audi RS5 DTM wordt hier door de Hans Ernst Bocht gestuurd.

 


Foto: Essay Produkties

Een andere opvallende auto was de Mercedes AMG C63 DTM van Gary Paffet. De Britse coureur wist de afgelopen 14 jaar al drie keer op Zandvoort als winnaar over de finish te komen. Het afgelopen weekend leek hij op zaterdag op weg naar een mooie klassering, totdat hij een foutje maakte in het Scheivlak op het moment dat hij een van zijn opponenten wilde passeren.

 


Foto: Essay Produkties

Voor het eerst in de Zandvoortse DTM-geschiedenis werd tijdens deze editie van het DTM-weekend ook een race op zaterdag verreden,. Dat betekende ook dat de grid girls al op zaterdag in actie mochten komen.

 


Foto: Essay Produkties

Dat de race op zaterdag pas rond 18.00 werd verreden, leverde geen boze gezichten op. Het zonnetje straalde immers goed en wat is er nu eigenlijk mooier dan een spectaculaire afsluiting van een zomerse dag... Voor de monteurs van Antonio Felix Da Costa was het wel van belang dat de warme zon weg bleef uit de cockpit van hun rijder.

 


Foto: Essay Produkties

De start van de race op zaterdag. Marco Wittmann neemt de leiding, terwijl Da Costa en Agusto Farfus vol in de remmen gaan voor de Tarzanbocht.

 


Foto: Essay Produkties

Race 1 werd een mooie strijd tussen Wittmann en Felix Da Costa. Voldoende vermaak op het circuit! Ook de hoofdtribune van Circuit Park Zandvoort was tijdens deze "avondrace" nog gezellig gevuld met gapassioneerde racefans.

 


Foto: Essay Produkties

En zo'n tijdstip voor een DTM wedstrijd levert ook stijlvolle foto's op, bijvoorbeeld aan de top van de Hunserug.

 


Foto: Essay Produkties

Marco Wittmann won uiteindelijk de wedstrijd op zaterdag. Een sterke prestatie op het circuit waar hij vorig jaar nog de kampioenstitel wist veilig te stellen.

 


Foto: Essay Produkties

Na een lastige start van het seizoen, was de ontlading en blijdschap dan ook groot voor Marco Wittmann en zijn teamleden.

 


Foto: Essay Produkties

Op zondag was de zon minder promiment aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. De Nederlandse vlag werd dan ook met trots gedragen tijdens de presentatie van de DTM-startopstelling van de tweede race.

 


Foto: Essay Produkties

Ook Pascal Wehrlein trekt zich niets aan van de wind die ook iets was toegenomen. Met de oordopjes in de hand wacht het jonge talent van Mercedes-Benz geconcentreerd de start van de Drivers Parade af. Onze collega's van Autosport.nl hebben een mooi interview met Wehrlein gepubliceerd op deze link.

 


Foto: Essay Produkties

Twee BMW-vrienden treffen elkaar op de startopstelling van Circuit Park Zandvoort. Hier krijgt Augusto Farfus nog een paar laatste tips van Duncan Huisman, die aanwezig was als coureur van een van de BMW Race-Taxi's.

 


Foto: Essay Produkties

De start van race 2. Vanaf pole position had Felix Da Costa zich geen betere racestart kunnen wensen. Daarachter wordt gestreden om elke centimeter van het asfalt. Let bijvoorbeeld eens op de gele BMW van Timo Glock. Weinig ruimte voor een foutje.

 


Foto: Essay Produkties

De start vanuit een andere hoek. Felix Da Costa is inmiddels al in de Tarzanbocht, maar daarochter volgt het donderde veld, met een stevig duel tussen merkgenoten Bruno Spengler en Augusto Farfus.

 


Foto: Essay Produkties

De oranje kleuren van de Audi RS5 DTM van Jamie Green leverden de kampioenschapsleider niet veel succes. Op zaterdag eindigde de wedstrijd van Green nog in de grindbak van Bocht 9, terwijl hij op zondag genoegen moest nemen met een "kleurloze" dertiende plaats.

 


Foto: Essay Produkties

Het werd geen makkelijke wedstrijd voor Felix da Costa. Vooral bij het aanremmen van de Tarzanbocht moest hij goed op de spiegels letten. Immers kwamen Spengler en Farfus soms gevaarlijk dichtbij.

 


Foto: Essay Produkties

Toch hield Felix Da Costa het hoofd koel en klonk voor hem het Portugese volkslied. Ook een lach op het gezicht van de anderen BMW-coureurs, evenals BMW Team Schnitzer teambaas Charly Lamm. Mooier kon voor deze mannen het DTM-weekend op Zandvoort niet eindigen.

Sponsors