Terug naar overzicht

Vol programma bij Historic Grand Prix

Nieuws

Historic Grand Prix Zandvoort overtreft zichzelf met oogverblindend race- en demoprogramma

De Historic Grand Prix Zandvoort biedt op 1, 2 en 3 september een bijna niet te bevatten overzicht van (inter)nationale historische raceklassen en demo’s. Formule 1, Le Mans-legenden, ruim 80 jaar autosportgeschiedenis in actie: het is er allemaal. In de voorverkoop beginnen de toegangsprijzen al bij 15 euro. Download nu alvast de gratis Historic Grand Prix Zandvoort app! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.historicgrandprix.nl.

 

 

Het is de organisatie van de Historic Grand Prix Zandvoort weer gelukt om een even bijzonder als afwisselend programma samen te stellen. Het FIA Masters Historic Formula One Championship rijdt een dubbele race met circa 22 bolides uit de periode 1966 – 1985. Speciale gast is de Lotus 49 met destijds debuterende Ford Cosworth motor waarmee Jim Clark 50 jaar geleden de Grand Prix van Nederland won én geschiedenis schreef.

 


 

Net zo spectaculair is het bulderende FIA Masters Historic Sports Car Championship, voor Le Mans-bolides uit de jaren 1962 – 1974. De klassen Pre ’66 en Pre ’61 Grand Prix Cars komen met een veld van rond de 40 auto’s in actie, waaronder veel historische Formule 1-auto’s.
 

Iets heel anders, maar niet minder uniek, is de klasse Pre-War Sports Cars met een veld onvervangbare sportcars uit de jaren ’20 en ’30.

 

 

Nieuwe klassen

 

De klasse Classic Formula 3, voor Formule 3-auto’s uit de jaren 1971 – 1984, maakt zijn Historic Grand Prix Zandvoort-debuut. De klasse sluit naadloos aan bij de inmiddels bekende 1.000 cc Formule 3-klasse uit de periode 1964 – 1970.      
 

De Triumph Competition & British HTGT maakt zijn Historic Grand Prix Zandvoort-entree met circa 45 auto’s van onder meer Triumph, MG en enkele Jaguar E-types. 

 


 

Ook de bekende, geliefde raceklassen Gentlemen Drivers, Pre ’66 Touring Cars en het NK GTTC racen met volle velden!

 

Sensationeel demoprogramma

 

Het demoprogramma wordt ook dit jaar weer één van de absolute hoogtepunten van het evenement. Porsche pakt uit met onder meer de Le Mans-klassiekers Porsche 936 en 917K, BMW doet daar niet voor onder met onder meer de WK-winnende Brabham-BMW BT52 Formule 1 van Nelson Piquet uit 1983.

 


 

The FORCE komt met circa acht Formule 1-auto’s uit de jaren ’80 tot en met 2002, inclusief een ex-Michael Schumacher Benetton-Ford. Mis daarnaast de Lotus Formule 1-demo niet, met naast ‘Zandvoort-icoon’ Lotus 49 ook een Lotus 72 en een vierwiel aangedreven 63.
 

In de categorie ‘bijzonder’ vallen ook de demo van de extreme Can-Am Shadow Mk1 bolide van Harm Lagaaij en het optreden van historische zijspanmotoren.

 


 

Zorg dat u zaterdagavond in het centrum van Zandvoort bent voor de rijdersparade!

 

Toegang vanaf 15 euro 

 

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts 15 euro (25 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en het duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 25 euro (dagkaart) en 45 euro (drie dagen). Meer informatie over het evenement is te vinden op www.historicgrandprix.nl.

Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen 50% korting, de jongste kinderen hebben gratis toegang.


Voor iedereen die de Historic Grand Prix Zandvoort op Formule 1-niveau wil beleven is er de exclusieve Paddock Club.  

Sponsors