Terug naar overzicht

Zandvoort klaar voor komst Max

Nieuws

Circuit Park Zandvoort klaar voor topweekend

Circuit Park Zandvoort is klaar voor Italia a Zandvoort ‘driven by Max Verstappen’. Max en Jos Verstappen verzorgen aankomende zondag met Jan Lammers en Arie Luyendijk diverse Formule 1-demonstraties. Ook naast het snelle asfalt is veel te beleven. Zo zullen er in het rennerskwartier honderden exclusieve Italiaanse bolides glimmen, terwijl bezoekers zich op een speciaal Italiaans plein in mediterraanse sferen wanen. De organisatie rekent op een drukbezochte dag en adviseert bezoekers daarom met de trein naar Zandvoort af te reizen. 

Max Verstappen is voor het Italiaanse raceteam Scuderia Toro Rosso bezig aan een uitstekend eerste seizoen in de Formule 1. Zijn vader Jos reed in 2003 zijn laatste jaar in de koningsklasse van de autosport en beleeft aanstaande zondag een bijzonder weerzien. Hij zal het namelijk met een Minardi PS03 uit 2003 opnemen tegen zijn zoon Max in een Toro Rosso. Ook autosportgrootheden Jan Lammers en Arie Luyendijk zullen met een Coloni F1 een mooie show weggeven.

Exclusieve bolides

De Italiaanse Formule 1-auto’s zijn echter niet de enige eyecatchers tijdens Italia a Zandvoort. De Ferrari Club Nederland zal met een bijzondere selectie Ferrari’s naar de badplaats komen en verwacht onder meer een Ferrari F40, een 360 GTC, een 458 GTC en een 458 Speciale. Ook de Nederlandse Lamborghini Club en Maserati Club zijn zondag van de partij. Daarnaast zijn merken als Alfa Romeo, FIAT en Lancia in zowel het rennerskwartier als op het snelle asfalt vertegenwoordigd. De wereldberoemde Vespa zal in het plaatje niet ontbreken. 

Mediterraans plein

Tussen alle historische en moderne voertuigen is er ook aandacht voor ‘rustigere’ Italiaanse specialiteiten. Zo is er op de paddock een Italiaans plein ingericht waar bezoekers zich op verschillende terrassen kunnen laten verwennen door de mediterrane keuken, wijnen en delicatessen. 

 

KLIK HIER voor meer informatie, het tijdschema en het bestellen van de laatste toegangskaarten.

Sponsors