flag NL

Winter Endurance Series 2022/2023

Don't wait until next season!

Na de afsluitende races van de nationale en internationale kampioenschappen, komt er nog geen einde aan het autosportplezier. Immers organiseren CM.com Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT in de wintermaanden de Winter Endurance Series. Veel en plezierig racen, voor weinig geld. Het kampioenschap start traditioneel met de Zandvoort 500, gevolgd door de Nieuwjaarsrace en wordt afgesloten met de Final 4.

Over de Winter Endurance Series

Waar coureurs in de jaren ’90 hun raceoverall nog voor een aantal maanden op mochten bergen, zijn de Winter Endurance Series met races in november, januari en maart, inmiddels een absolute must geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, zoals TCR en GT4, grijpen de Winter Endurance Series dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Uiteraard is onze horecalocatie Mickey’s geopend tijdens de WES, evenals het simrace centrum Racesquare Circuit Zandvoort. Kortom: een heel toegankelijk, fijn dagje circuit met volop autosport en meer.

De Winter Endurance Series is gratis toegankelijk voor bezoekers. Parkeerkosten zijn €15 – betalen is mogelijk bij aankomst (pin-only).

De Divisies van de Winter Endurance Series

In de Winter Endurance Series wordt er geracet in verschillende divisies.

Winter Endurance Series C Mcom Circuit Zandvoort Chris Schotanus 0003 divisie 1

Divisie I

Divisie I is open voor Toerwagens en GTs met een cilinderinhoud hoger dan 3200cc. Verschillende GT bolides uit bijvoorbeeld de GT3 categorieën hebben bewezen zeer geschikte strijdwapens voor deze divisie te zijn, evenals de snelle Porsche 911 GT3 cupracers. Alle toerwagens en GTs zijn welkom. Prototypes en Sportscars zullen niet uitgenodigd worden om de grote snelheidsverschillen te beperken.

Winter Endurance Series C Mcom Circuit Zandvoort Chris Schotanus 0001 divisie 2

Divisie II

Divisie II is open voor toerwagens en GT’s met een cilinderinhoud tussen de 2500cc en 3200cc. De divisie is tevens open voor auto’s uit de verschillende TCR, GT4 en BMW M2 kampioenschappen. Maar ook de BMW M3 is uitermate geschikt om deze winter mee te strijden in deze divisie van het Winter Kampioenschap. Naast deze modellen is een groot aantal auto’s uit de snellere DNRT raceklassen zeer geschikt voor deelname, net als de snellere auto’s van de ACNN.

Winter Endurance Series C Mcom Circuit Zandvoort Chris Schotanus 0000 divisie 3

Divisie III

Divisie III biedt alle auto’s met een cilinderinhoud tot 2500cc een plek, met bijvoorbeeld auto’s uit diverse merkencups zoals de Renault Clio, en de populaire BMW Compact bolides uit de DNRT. Ook diesel-aangedreven auto’s die mee willen racen in de Winter Endurance Series en gemodificeerd zijn kunnen terecht in deze divisie.

Winter Endurance Series C Mcom Circuit Zandvoort Chris Schotanus 0002 divisie 4

Division IV

In divisie IV verschijnen standaard breedtesport raceauto’s. De meest succesrijke auto’s in deze divisie zijn de Mazda MX5, BMW E30’s uit de DNRT en de Ford Fiesta, maar ook auto’s van het type Porsche 944 Cup en Peugeot 206 GTI vinden hun plek in dit klassement.

WES Nieuwjaarsrace 2022 CM com Circuit Zandvoort 4
WES Nieuwjaarsrace 2022 CM com Circuit Zandvoort 3
WES Nieuwjaarsrace 2022 CM com Circuit Zandvoort
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort Fabian Reil 2
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort Fabian Reil
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort 11
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort 10
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort 9
WES Final 4 2022 CM com Circuit Zandvoort 8
WES Zandvoort 500 2021 CM com Circuit Zandvoort 7
WES Zandvoort 500 2021 CM com Circuit Zandvoor 6
WES Zandvoort 500 2021 CM com Circuit Zandvoort 5
145 A6489

Kijk terug op de Zandvoort 500

Bekijk de foto's van de Zandvoort 500
WES-Nieuwjaarsrace-CM.com-Circuit-Zandvoort

Kijk terug op de Nieuwjaarsrace!

Bekijk de foto's van de Nieuwjaarsrace!

Partners van CM.com Circuit Zandvoort

Meer over onze partners