-
Leon Weggelaar

Race licentie halen

Voor de ambitieuze petrolhead!

Je race-licentie halen

Op zoek naar de ultieme adrenaline kick en wil je de benzine door je aderen voelen gieren? Wellicht is dan een definitieve stap in de wereld van de autosport precies datgene wat je zoekt.

KNAF Examen

Om te gaan racen is er wel een voorwaarde: je moet in het bezit zijn van een racelicentie. Het licentie examen bestaat uit twee delen. Bij het theoretische gedeelte worden de regels getoetst die binnen de autosport gelden. Het praktijk examen geeft de coureurs in spé de kans om te laten zien hoe snel en hoe gecontroleerd zij met een raceauto om kunnen gaan. Voorafgaand aan het KNAF examen kan men een racecursus volgen. Hoofdzakelijk vinden deze cursussen in de winter plaats op CM.com Circuit Zandvoort.

Leon Weggelaar
Racescholen

Op CM.com Circuit Zandvoort zijn meerdere racescholen actief die kunnen helpen bij de opleiding tot racecoureur. Elke raceschool heeft zijn eigen instructeursgroep en zijn eigen unieke lesmethode. Bij veel racescholen zit ook een beknopte  theoretische opleiding in het programma inbegrepen, waardoor beginnend coureurs een goede basis krijgen aangeleerd voor het KNAF licentie-examen. Uitgebreide voorbereiding voor het Theorie Examen kan worden gevolgd bij RaceMedia Automotive via info@racemedia.nl.

Benieuwd bij welke racescholen de opleidingscommissie geïmponeerd kan worden met jouw racetalent? Kijk dan bij een van de volgende scholen:

 

Start the engines!

Het lijkt een pittige uitdaging, maar bedenk je daarbij wel: Er komt veel kijken bij een instap in de racerij, maar er staat dan ook een interessante hobby tegenover!

Contact