flag NL

Mountainbiken

Beleef de duinen op twee wielen

In het duingebied naast de track vind je het mountainbikeparcours van Zandvoort. De route is een technische ronde van 9 kilometer en bevat bijna 140 hoogtemeters. Korte, pittige klimmen met uitdagende afdalingen en scherpe kombochten omschrijven het parcours van A tot Z. Neem je fiets mee of huur er een bij een lokale verhuurder. De kers op de taart? Het mountainbikeparcours van Zandvoort beschikt over de grootste wallride van Nederland!

Startlocatie

Je start de route bij:

  • Burgemeester van Alphenstraat 108 2041KP in Zandvoort. De start van de route ligt vlak na de Tarzanbocht. Je vindt deze door na de ingang/hoofdpoort van het circuit de hoofdweg te volgen. Rijd achter de hoofdtribune langs. Op parking A, onder de radartoren, zie je linksachter de routebordjes. Hier kun je ook je auto parkeren.

Circuit Zandvoort verhuurt geen mountainbikes. Huur een fiets bij een lokale verhuurder van mountainbikes. Gebruik van het mountainbikeparcours is op eigen verantwoordelijkheid.

Markering

De route is gemarkeerd met palen met daarop in het groen/roze het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De groene bordjes geven de hoofdroute aan en de roze bordjes zijn afsnijdpunten om het voor beginnende mountainbikers minder zwaar te maken.

Bekijk hieronder de review van MTB Challenge Nederland.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners