flag NL

Medische Dienst

van Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort neemt de veiligheid op het racecircuit heel serieus. Er zijn dan ook diverse maatregelen getroffen om de risico’s op een ongeval zo klein mogelijk te houden. Mocht er toch een ongeval of incident plaats vinden op de racetrack, dan komt de medische dienst van Witte Kruis Evenementenzorg in actie.

Medical centre

De hulpverleners van de medische dienst van Circuit Zandvoort werken vanuit het gloednieuwe en geavanceerde Medical Centre dat in 2020 is ontwikkeld op het circuitterrein nabij de binnenzijde van de Arie Luyendijk bocht.

Het Medical Centre op het circuit staat zeer hoog aangeschreven en beschikt over zes volwaardige medische bedden, een geavanceerde behandelkamer en een dopingruimte.

CM com Circuit Zandvoort Medische dienst2


Ook is er een videoverbinding tussen het medical centre en de wedstrijdleiding (race control). Zo kunnen de hulpverleners de impact van een ongeval razendsnel via de videobeelden inschatten en daarop de medische inzet aanpassen.

Het medical centre is volledig ingericht door QRS Healthcare met zeer professionele medische apparatuur. Ook voldoet de inrichting en het ontwerp van het medical centre volledig aan de richtlijnen van de FIA en de KNAF.

CM com Circuit Zandvoort Medische dienst 3

Medical Partner

Voor de medische dienstverlening inclusief de ambulancezorg op het racecircuit heeft Circuit Zandvoort Witte Kruis Evenementenzorg aangewezen als Medical partner.

Witte Kruis Evenementenzorg verzorgt de medische dienstverlening op het circuit bij alle evenementen die georganiseerd worden op Circuit Zandvoort. Het totale medische team bestaat uit zestig medewerkers. De dagelijkse grootte en samenstelling van het medisch team is afhankelijk van het type evenement dat wordt georganiseerd op het racecircuit. Het medisch team beschikt over diverse specialisten zoals artsen, ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs en een eigen extrication team. Dit team heeft zeer specialistische kennis en vaardigheden om tijdens een race zo adequaat mogelijk te kunnen handelen en de coureurs zo snel en veilig mogelijk uit een voertuig te krijgen. Alle zorgprofessionals van Witte Kruis Evenementenzorg zijn speciaal getraind door de KNAF om hun medische kennis goed toe te kunnen passen binnen de bijzondere en soms complexe en risicovolle omstandigheden van de auto- en motorsport.

Cm com Circuit Zandvoort Medische Dienst 4

Witte Kruis evenementenzorg

Witte Kruis is de grootste ambulancedienst- en acute zorgverlener van Nederland en staat voor zeer hoge kwaliteit (ALS) hulpverlening en EHBO op evenementen en festivals. Witte Kruis Evenementenzorg zet voor haar eerste hulp en medische hulpverlening gespecialiseerde ambulanceverpleegkundigen, artsen en EHBO-ers in die werken volgens de recent vastgestelde veldnorm Evenementenzorg op evenementen en festivals. Witte Kruis Evenementenzorg is preferred Medical Supplier van de Knac Nederlandse Autosport Federatie (KNAF).

Meer informatie?

Meer informatie over EHBO of medische hulpverlening tijdens evenementen, sportwedstrijden en festivals? Bezoek de website van het Witte Kruis via onderstaande knop.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners