flag NL
Events

BMW Art Cars gallery in nieuw pitgebouw van Circuit Zandvoort tijdens Historic Grand Prix.

Gepubliceerd op 22 juni 2024

Circuit Zandvoort verwelkomt BMW Art Cars tentoonstelling

Het weekend van 21-23 juni werd het nieuwe pitgebouw van Circuit Zandvoort door BMW Nederland getransformeerd in een unieke pop-up art gallery ter gelegenheid van de Historic Grand Prix 2024. 

20240621 113435

De multifunctionele ruimte, die tijdens de Formula 1 wordt gebruikt als pitboxen, bood onderdak aan de expositie: "BMW Art Cars × Le Mans".

BMW Art Cars - drie kleine woorden die staan voor de legendarische fusie van iconische BMW modellen als de BMW M1 of de BMW 3.0 CSL, en wereldberoemde kunstenaars van het kaliber Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Jeff Koons. 

Dit jaar was het de beurt aan de kunstenaar Julie Mehretu die voor de 24 uur van Le Mans de 20ste BMW Art Car creëerde.

Unieke combinatie van kunst en autosport

Bezoekers konden zich in de BMW Art Car x Le Mans gallery verheugen op een bijzondere mix van kunst en autosport. Met aan de wanden indrukwekkende kunstwerken en foto's, terwijl de ruimte zelf wordt gesierd door vier legendarische BMW modellen, inclusief twee originele BMW Art Cars die deelnamen aan de 24 uur van Le Mans.

Deze tentoonstelling bood een zeldzame kans om de fusie van auto's, autosport en kunst van dichtbij te ervaren.

20240621 113824

Hoogtepunten van de expositie

De BMW Art Cars, bekend om hun legendarische samenwerkingen met wereldberoemde kunstenaars, waren het middelpunt van de expositie. Naast werken van grootheden zoals Roy Lichtenstein en Jeff Koons, werd ook de nieuwste aanwinst van de collectie gepresenteerd: de 20ste markante editie, gecreëerd door de gerenommeerde schilder Julie Mehretu. Deze auto's, die normaal gesproken enkel in musea en op exclusieve evenementen te zien zijn, brachten een unieke artistieke dimensie naar het circuit.

Een inspirerende omgeving

De keuze voor het nieuwe pitgebouw als locatie voor deze tentoonstelling onderstreept de veelzijdigheid van Circuit Zandvoort. De moderne faciliteiten bieden een inspirerende omgeving die perfect past bij de innovatieve geest van zowel de autosport als de kunstwereld. De combinatie van de historische ambiance van de Grand Prix en de moderne kunst van BMW zorgden voor een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

20240621 113910

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners