flag NL
Algemeen

Circuit Zandvoort zet in jubileumjaar met directeur Van Overdijk belangrijke volgende strategische stap

Gepubliceerd op 2 mei 2024

Het bloeiende, ambitieuze Circuit Zandvoort is klaar voor de volgende stappen om ook de komende 75 jaar een iconische evenementenlocatie te zijn. Op die weg blijft algemeen directeur Robert van Overdijk een van de mensen aan het ‘stuur’. Van Overdijk is nu ook mede-eigenaar geworden van Circuit Zandvoort.

Daarmee komt een einde aan de speculaties over de toekomst van de algemeen directeur. Hij werd genoemd als kandidaat voor diverse belangrijke functies in de voetbalwereld. Maar zijn toekomst ligt in Zandvoort, benadrukt Van Overdijk, die ruim een jaar nadat onder anderen Bernhard van Oranje en zakenpartner Menno de Jong in 2016 Circuit Zandvoort hadden overgenomen, werd aangesteld als algemeen directeur.

Voor mij zijn de waardering, het feit dat ik nu ook mede-eigenaar ben en de ambities nieuwe prikkels. We hebben een prachtige reis achter de rug, maar er ligt er nu ook weer een mooie reis voor ons”, refereert Van Overdijk onder meer aan de terugkeer en succesvolle edities van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en de toekomstplannen.

Ambities

Bernhard van Oranje is blij dat Van Overdijk, over wie de afgelopen weken veel werd gezegd en geschreven in de media, een belangrijke rol in Zandvoort blijft vervullen. “Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving maar anderzijds was het ook een wake-up call. We hebben met elkaar nog torenhoge ambities en minstens zo belangrijk, we willen dit met elkaar blijven doen. Vandaar dat het ons trots maakt Robert als mede-eigenaar aan boord te hebben kunnen halen.”

Met de rijkelijk gelauwerde Dutch Grand Prix (F1 Promotor of the Year en ESG (Environmental, Social & Governance) Award) als katalysator is Circuit Zandvoort, dat onlangs zijn 75-jarige bestaan vierde, uitgegroeid tot een toonaangevende multifunctionele evenementenlocatie. Renovaties en nieuwe gebouwen hebben de locatie een enorme uitbreiding aan faciliteiten gegeven. Niet alleen werden eerder al een nieuwe Dutch Grand Prix Lounge, Founders Lounge en Champions Lounge gebouwd, maar is ook heel recent een nieuw pitgebouw opgeleverd.

Met de wens van de FIA om meer ruimte in de pitstraat te creëren, werd er een nieuw project gestart. Niet traditioneel met een aantal pitboxen, maar volledig in de gedachte van slim gebruik van faciliteiten en gebouwen. Een uitbreiding van in totaal meer dan 1000 m2 over twee verdiepingen werd uitgewerkt. Met de Pitlane Lounge als sterke basis. Tijdens de Grand Prix dienen onderste ruimtes van de Pitlane Lounge als pitboxen, maar buiten de races is het juweel van een gebouw met twee verdiepingen onder meer bij uitstek geschikt als congresruimte voor de zakelijke markt.

Ook is Bernie’s Bar & Kitchen uitgebreid en hebben meer werkzaamheden geleid tot aanzienlijke verbeteringen. Het legendarische racecafé Mickey’s is geheel vernieuwd en uitgebreid, terwijl de sfeer van een ouderwetse kroeg met diverse memorabilia behouden is gebleven.

Vertrouwen

Mede door de vooruitgang in Zandvoort zien ook de aandeelhouders de toekomst met vertrouwen tegemoet. Circuit Zandvoort heeft naast 37 Formula 1 wedstrijden een rijk verleden in de wereldwijde autosport. Deze bijzondere locatie in de duinen is uitgegroeid tot multifunctionele eventlocatie, met zelfs een eigen strandtent. De thuisbasis van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, vele race-evenementen en trackdays is een icoon in de Nederlandse autosportgeschiedenis, maar inmiddels veel meer dan dat.

“We willen van Circuit Zandvoort ook voor tenminste de komende 75 jaar de meest fantastische, zakelijke evenementenlocatie van Nederland maken, waar het hele jaar bedrijvigheid is”, aldus Van Overdijk. Met het unieke karakter van Circuit Zandvoort als een van de pijlers. “Hier is geschiedenis niet alleen een herinnering, maar wordt het iedere dag geschreven.”

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners