flag NL
Maatschappelijk

Circus voor het Kind strijkt neer op het Circuit

Gepubliceerd op 11 mei 2023

CM.com Circuit Zandvoort, Stichting voor het Kind en de Gemeente Zandvoort slaan de handen ineen om een bijzonder evenement mogelijk te maken: het Circus voor het Kind. Dit unieke circusevenement zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag, 18 mei 2023. Het is speciaal bedoeld voor Zandvoortse kinderen in een moeilijke situatie. Hierbij worden bijvoorbeeld kinderen uitgenodigd uit gezinnen met een ZandvoortPas. Circus voor het Kind wordt verzorgd door Circus in de Zorg, een organisatie die circusvoorstellingen aanbiedt aan kinderen en jongeren in zorginstellingen en kwetsbare groepen.

CM.com Circuit Zandvoort, bekend van de spectaculaire autoraces en andere evenementen, zet zich samen met Stichting voor het Kind en de Gemeente Zandvoort in om kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben een onvergetelijke dag te bezorgen. Circus voor het Kind is een voorstelling vol verwondering, avontuur en plezier, waarbij de kinderen kunnen genieten van een indrukwekkende circusvoorstelling op het historische circuit van Zandvoort. Ze kunnen zich laten betoveren door acrobaten, jongleurs, clowns en andere circusartiesten die hun kunsten vertonen op een prachtig podium op het circuitterrein. Daarnaast zal Telekids Musicalschool met Dolce Beringer een speciaal optreden verzorgen voorafgaand aan de show, inclusief opname van hun nieuwe videoclip. Circus voor het Kind wordt mede mogelijk gemaakt door UBN Uitzendbureau.

Het Circus voor het Kind is één van de initiatieven ter ere van het 75-jarig jubileum van het circuit. En alleen op uitnodiging.

De samenwerking tussen CM.com Circuit Zandvoort, Stichting voor het Kind en de Gemeente Zandvoort maakt het mogelijk om dit bijzondere evenement te realiseren. "We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en het feit dat we Circus voor het Kind kunnen organiseren voor deze kinderen uit Zandvoort", aldus Robert van Overdijk, algemeen directeur CM.com Circuit Zandvoort. "Het is belangrijk om kinderen in kwetsbare situaties een moment van ontspanning en plezier te bieden, en het Circus voor het kind is daar een prachtige gelegenheid voor."

Namens Stichting voor het Kind voegt voorzitter Janita Noorlander daaraan toe: "Als stichting zetten wij ons in voor het welzijn van kinderen, ongeacht hun achtergrond. Circus voor het Kind sluit perfect aan bij onze missie om kinderen te laten stralen en genieten, en we zijn dankbaar dat we dit samen met CM.com Circuit Zandvoort en de Gemeente Zandvoort kunnen realiseren."

Ook de Gemeente Zandvoort is enthousiast over het initiatief. "Als gemeente vinden we het belangrijk om alle Zandvoortse kinderen de kans te geven om deel te nemen aan bijzondere evenementen, zoals Circus voor het Kind. Daarbij willen we vooral kinderen die het net even wat moeilijker hebben een steuntje in de rug geven. Met de ZandvoortPas proberen we Zandvoorters al extra hulp te bieden om het leven net wat makkelijker te maken. Daar sluit dit initiatief prachtig bij aan“, aldus wethouder Gert-Jan Bluijs.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners