flag NL
Maatschappelijk

CM.com Circuit Zandvoort kleurt blauw voor UNICEF

Gepubliceerd op 22 november 2022

Automobilisten die zondagavond over de Zandvoortse boulevard reden zagen een mooie blauwe gloed achter de duinen. Speciaal voor de Dag voor de Rechten van het Kind heeft het circuit alle lampen langs de baan op blauw gezet voor UNICEF. Dat leverde een bijzondere sfeer en mooie plaatjes op.

Net als voorgaande jaren werden op 20 november beroemde gebouwen over de hele wereld blauw aangelicht. In Nederland deden vele gemeenten mee en kregen tientallen gebouwen en objecten een blauwe kleur. De actie van UNICEF is dan ook dit jaar een groot succes geworden.

Erik Weijers, Chief Sporting Officer van CM.com Circuit Zandvoort, was persoonlijk aanwezig om alle lampen om 17.30 uur op blauw te zetten. Het infosysteem langs de 4,3 km lange baan met grote LED-lampen geeft normaliter tijdens de races info door aan de coureurs. De blauwe lamp is dan een knipperend blauw signaal, dat een coureur aangeeft dat hij een snellere rijder achter zich moet laten passeren. Op de regenachtige zondagavond zorgde het voor een zeer bijzonder tafereel op de verlaten baan.

World children's day

Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties in New York het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. Dit Kinderrechtenverdrag gaat over alles waar kinderen van hun geboorte tot hun 18e mee te maken kunnen krijgen. De 54 artikelen van het verdrag gaan over voeding, onderwijs, wonen, gezondheid en familie, maar ook over mishandeling, kinderarbeid, oorlog en bescherming. Het kinderrechtenverdrag moet ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en ziet toe op naleving van kinderrechten wereldwijd.

Bron: UNICEF

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners