flag NL
Events

Cycling Zandvoort: Het is geen koers, het is geen toertocht. Of toch eigenlijk allebei?

Gepubliceerd op 28 mei 2024

Op zondag 16 juni wordt weer Cycling Zandvoort georganiseerd, een dag vol fietsplezier op het Circuit. Een mooie uitdaging op het snelste asfalt van Nederland. Je kunt kiezen uit de 4 of 8 uurs uitdaging, solo of, als team, elkaar afwisselend in teamverband. Van geoefende racers tot diegenen die hun eerste meters op de racefiets gaan maken. De één gaat voor de eer, de ander voor de sfeer!

Dit jaar is het evenement voor het eerst op een zondag. Dat geeft ook tweewielerzaken, die vaak op zaterdag geopend zijn, de kans om met een team van medewerkers en enthousiaste klanten mee te doen. 

Op het Circuit ontstaan verschillende peletonnetjes, er zit altijd een groepje bij dat ook jouw tempo rijdt. Rij je als team dan wiseel je elkaar af. Je krijgt een bidon met transponder, die als estafettestokje aan elkaar doorgeeft. Dus bijvoorbeeld eerst rijdt de één een aantal rondes, komt dan binnen en draagt de bidon met transponder over aan de ander die dan vlot doorrijdt. Hoe vaak je wisselt bepaal je zelf.

Tussen het fietsen door verblijf je in de pitbox die je daarvoor huren kunt, of je zet je camper, caravan of tent op het paddock met klapstoelen als uitvalsbasis voor je team. Daar kun je jezelf dan weer klaarstomen voor je volgende wisselbeurt, of beter, je laat je verzorgen door de supporters die daarvoor meekomen . In de pitstraat is de wisselzone. Daar moedigen mensen elkaar aan en kunnen ervaringen uitwisselen. Er is daar een DJ en een speaker. Toegang voor fans, familie en vrienden is gratis, dus ook die kunnen gezellig langs komen.

Meedoen is dus leuk voor wielerverenigingen, vriendengroepen, bedrijfsteams, tweewielerzaken en solo rijders. In de ochtend is er nog een dikke bandenrace voor de jongere jeugd. Er zijn wedstrijden in de NL Gravel series en voorafgaand aan de 4 en 8 uursrace mogen fans en belangstellenden ook een ronde over het Circuit van Zandvoort rijden.

45 A6337
Sfeer Cycling Zandvoort2022
145 A3550
646 A9164

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners