flag NL
Algemeen

Dutch Grand Prix bekroond tot F1 promotor van het jaar

Gepubliceerd op 9 februari 2024

Dutch Grand Prix Like no Other is bekroond tot de beste en meest duurzame promotor van jaar 2023! Op een feestelijke avond georganiseerd door Formula One Management is de Dutch Grand Prix organisatie twee keer in de prijzen gevallen. Het Nederlandse bedrijf kreeg de prijs in het tijdens The F1 Promotor Awards in the British Museum in London uitgereikt voor beste promotor van het jaar. Maar misschien wel belangrijker werd de Dutch Grand Prix organisatie ook uitgeroepen tot meest duurzame van alle F1 races in 2023.

20240208 DGP Promoter Awards sales 1920x1080
LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 07: The F1 Promoter Awards at British Museum

De prijzen worden toegekend aan de promotor die het beste invulling geeft aan de missie van de Formula 1 om werelds grootste sport- en entertainmentspektakel neer te zetten. En promotor die in de uitvoering ook blijk geeft van een duidelijke toewijding aan de evolutie en groei van het de Formule 1 wereldwijd. De beoordeling werd opgesteld door een panel van kopstukken uit de F1 organisatie en houdt daarnaast ook rekening met feedback van fans. De aanwezigen namens de Dutch Grand Prix organisatie kregen de prijs overhandigd van Stefano Dominicali CEO van Formula One Management.

525423 P2 8028 o2 GX Qi Lw 5ff240 original 1707480766
LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 07: The F1 Promoter Awards at British Museum

“Wij zijn natuurlijk heel erg trots hierop, steekt Van Overdijk van wal. “Dat we als beste promotor worden gezien tussen al deze wereldsteden is natuurlijk een prachtige beloning. We werken met drie organisaties keihard om dit voor elkaar te krijgen. TIG Sports, Sportvibes en Circuit Zandvoort. De eerste drie edities van ons worden gezien als een groot sportief en organisatorisch succes. Vooral maatschappelijk en economisch heeft de Dutch Grand Prix de regio een enorme impuls gegeven en in het bijzonder Zandvoort weer wereldwijd weer op de kaart gezet.”

“Dat we beloond worden voor een gevarieerd spektakel op het gebied van muziek, show en activiteiten in de fanzones en voor de tribunes is natuurlijk helemaal geweldig. Hiermee hebben we de wereld laten zien hoe Nederland een groots internationaal event ook met muziek een eigen identiteit kan geven wat voor zowel de nationale als internationale fan een ongeëvenaarde belevenis is,” vervolgt Van Overdijk.

Van Overdijk is ook heel blij met de prijs voor meest duurzame promotor. “Op het gebied van duurzaamheid hebben we de afgelopen jaren veel stappen gezet. Niet in de minste plaats omdat 98% van onze bezoekers op een duurzame manier naar het evenement komt. Maar we zijn ook trots op het ‘smart grid’ dat we in 2022 gecreëerd hebben, waarbij we generatoren gebundeld hebben voor piekbelasting. Daarmee is de hoeveelheid gebruikte brandstof drastisch afgenomen en bovendien gebruiken we HVO100 brandstof, waarmee we nog eens 82,5% besparen op onze footprint. In 2023 hebben we de energievoorziening uitgebreid met een vaste stroomaansluiting en zonnepanelen. Zo hebben we in totaal 94,5% van onze uitstoot op energieproductie weggewerkt. En we zijn in 2023 begonnen met testen met een generator op waterstof. Zodat we ook volgend jaar nog stappen kunnen maken,” besluit Van Overdijk.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners