flag NL
Events

Het circuit bruist, ook voor niet-autoliefhebbers

Gepubliceerd op 2 juni 2023

“Wow, wat was dit event goed verzorgd en wat zijn er een gave mogelijkheden.” Inderdaad, we reden vorige week na een enerverende middag vol energie (maar netjes aan de snelheid houdend) weg bij CM.com Circuit Zandvoort.

CM.com Circuit Zandvoort toont unieke mogelijkheden tijdens energieke showcase

Op uitnodiging van het eventteam beleefden we live met een select gezelschap wat je allemaal op en naast de baan kunt doen. En geloof ons, dat is meer dan je denkt!

In de slipstream van racehistorie

‘Deze locatie ademt pure racehistorie en is de thuisbasis van Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het circuit ligt op een steenworp afstand van het strand met prachtig uitzicht over de duinen en binnen een half uur van Amsterdam.’ Tot zover de introductietekst op hun eigen website.

Maar hoe heb ik CM.com Circuit Zandvoort (what’s in a name) ervaren? In twee woorden; onverwachts geweldig! In het verleden heb ik als particulier eens een bezoek gebracht, maar man o man… Deze eventlocatie is zoveel meer dan enkel interessant voor raceliefhebbers!

IMG 4427

Uitzicht over de duinen

Door enkele hosts werd ik goed doorverwezen naar de ontvangstplek. “Onder het tunneltje door en dan…”. Ik moet zeggen; het is toch indrukwekkend om te parkeren op de ruime parkeergelegenheid binnen de baan. Zeker als je ‘een duin’ oploopt en de Dutch Grand Prix Lounge binnenloopt. Het blijkt de sfeervolle oude Bloomingdale te zijn die is overgenomen (#duurzaam) die uitermate geschikt is voor feesten tot 300 personen en uitkijkt over het circuit en de duinen.

Na het welkomstwoord werden we doorverwezen naar de spiksplinternieuwe Founders Lounge (overgenomen van Floriade) die met een 40 meter brede glazen pui langs de vangrail en een ruim 400 m2 dakterras de perfecte plek is voor presentaties en borrels. Hier liet Robert Doornbos zien dat hij niet alleen in het racen, maar ook in presentaties tegen de limiet gaat. Die geeft mij een partijtje gas zeg!

IMG 4586
IMG 5349
IMG 4633
IMG 4497

Circuit challenges

Wat volgde was een ‘rondje circuit’ waarin we een rondleiding kregen langs de 45 locaties (ja ja, meer dan genoeg ruimtes hier) en ons even autocoureur mochten voelen tijdens de BMW Driving Experience (met 410 pk is zelfs langs een paar pionnen rijden indrukwekkend). Toen werd ons ook duidelijk dat er bijzondere uitbreidingsplannen zijn rondom de Champions Lounge en het pitgebouw, waardoor er nog meer én grotere aanvragen kunnen worden aangenomen; ook in het winterseizoen.

Verder leerden we in de pitbox welke challenges een F1-team doorstaat en mochten we uiteindelijk in één van de drie racemonsters zelf de baan op. Naast de ervaren coureurs wel te verstaan. Een gevalletje met 240 kilometer op het rechte stuk, stuiterend over de kerbstones en met klamme handjes de coureur bedanken.

IMG 5259 CPLPT36
IMG 5147
IMG 5040
IMG 5019 1

Zeg het (Zand)voort!

De middag sloten we af met een heerlijk walking dinner van Vermaat en de uitreiking voor ‘de snelsten’ binnen de verschillende challenges. Helaas bleek de challenge waar ondergetekende veruit de snelste was, net de enige uitdaging die niet meedeed voor de prijzen. Maar verder… heb ik echt een topdag beleefd en vooral met eigen ogen, en alle andere zintuigen, ervaren hoe onwijs gaaf een dag op deze evenementenlocatie is!

Bron: Eventinspiration.nl

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners