flag NL
Partners

In de auto met: Robèr Romviel van GP Elite

Gepubliceerd op 6 januari 2023

GP Elite is een wereldwijd begrip in de autosport. Het Nederlandse bedrijf is bij het grote publiek vooral bekend wegens successen in de Porsche Mobil 1 Supercup, maar houdt zich met veel meer bezig. Event manager Robèr Romviel stapte met ons in de auto voor een gesprek over de bedrijfsvisie, arrangementen op maat, de samenwerking met CM.com Circuit Zandvoort en meer.

“Zo veel mogelijk waarde toevoegen aan de levens van onze teamleden, klanten en relaties, daar gaan en staan we voor”, trapt Robèr af. Met dat gedachtegoed ontstond GP Elite vijftien jaar terug – afgelopen oktober vierde het bedrijf haar vijftienjarig jubileum. Robèr vervolgt: “Marc Schipper [eigenaar] en veel medewerkers van GP Elite komen al sinds jaar en dag op het circuit. We waren allen veel betrokken bij trackdays op de Nederlandse circuits. Wat ons opviel was dat een trackday niet meer en niet minder was dan rondjes rijden. Weinig tot geen persoonlijke aandacht, geen advies op maat, geen hospitality en geen leermomenten/doelstellingen voor zowel de professionele circuitbezoeker als de recreant. Dit triggerde Marc om het anders te doen en zo ontstond GP Elite.”

2022 06 01 GP Elite Porsche 3210

Alles voor de klant

“De zojuist benoemde drijfveer komt terug in al onze activiteiten. We willen klanten een arrangement op maat bieden dat voldoet aan al hun wensen en behoeften.” Robèr licht toe dat dat erg uiteenloopt. “Als men een reguliere trackday bijwoont via ons, gaat dat verder dan alleen rondjes rijden. We leren de klant hoe het is om met een auto om te gaan en combineren dat met extra’s als bijvoorbeeld een welkoms- en/of luncharrangement of een barbecue na afloop. Een voorbeeld: een klant begint met een driftcursus in een BMW 1-serie om zo te leren hoe hij/zij op zo veel mogelijk momenten de auto onder controle houdt. Vervolgens kijken we samen met hem/haar wat de juiste stap hogerop is. Dat op het gebied van auto, circuit en meer. Of een klant nu ‘gewoon’ wil genieten op recreatieve wijze of de racerij wil bereiken via ons, dat maakt niet uit. In alles wat we doen maken we een passend, opbouwend programma om zo de klant op een efficiënte en plezierige manier mee te nemen in zijn/haar leertraject op het circuit.”

2022 06 09 GP Elite Exclusive Trackday Zandvoort 6434

GP Elite in de racerij

Ook in de professionele autosportwereld zet het bedrijf voortdurend benchmarks. GP Elite neemt overal ter wereld deel aan races. “Van de Porsche Mobil 1 Supercup tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix tot het Middle East kampioenschap in Dubai, Abu Dhabi en Saudi-Arabië, we zijn overal te vinden”, vertelt Robèr trots. Volgens hem biedt een breed aanbod op het circuit ook groeimogelijkheden voor coureurs. Een voorbeeld hiervan is het vijftal coureurs dat deelneemt aan de Porsche Mobil 1 Supercup. “Zij stappen natuurlijk ook niet zomaar in een cup auto. We beginnen bij het begin en groeien samen door. We werken met genoeg coureurs die ooit via een trackday bij ons terechtkwamen en inmiddels overal ter wereld deelnemen aan professionele races, waaronder natuurlijk in Zandvoort”, aldus de event manager.

2021 04 14 GP ELITE Circuittraining 2 Zandvoort 2122

Zandvoort

GP Elite is tientallen dagen per jaar te vinden tussen de duinen. “En dat is niet voor niets”, legt Robèr uit. “We begonnen ooit met driftcursussen in Weeze en breidden ons aanbod uit op de Nederlandse circuits. Inmiddels zijn we niet meer weg te denken in zowel Zandvoort als Assen.” Volgens Robèr heeft CM.com Circuit Zandvoort een speciaal plekje in het hart van GP Elite en haar relaties. “Het circuit is de afgelopen jaren flink geprofessionaliseerd. We hebben goed contact met andere baanhuurders en kennen iedereen door en door. Klanten genieten van het authentieke karakter van de baan en alle zaken eromheen, zoals een borrel in de sfeervolle Mickey’s Bar of een arrangement in Bernie’s Bar & Kitchen of de Dutch Grand Prix Lounge. Het blijft gewoon bijzonder om op een zomeravond de limiet op te zoeken tussen de duinen, vervolgens te barbecueën op het circuit en af te sluiten met een drankje op het strand. De setting die zowel de plaats Zandvoort als het circuit biedt is echt uniek.”

A38 I2895

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners