flag NL
Maatschappelijk

Oud-mariniers trainen met Natasja Froger op CM.com Circuit Zandvoort ter voorbereiding op jubileumeditie Tour Du ALS

Gepubliceerd op 26 januari 2022

Op zaterdag 26 maart vond er ter voorbereiding op Tour du ALS een bijzondere training plaats voor twaalf Noordwijkse oud-mariniers. CM.com Circuit Zandvoort steunt de ‘Ventoux Marines’ in hun strijd tegen ALS en nodigde hen uit voor een eenmalige training op het circuit waar Max Verstappen tijdens de Dutch Grand Prix vorig jaar naar zijn overwinning behaalde. De mariniers ‘speedmarsten’ de 22 kilometer die ook tijdens de beklimming van de Mont Ventoux worden afgelegd. Natasja Froger, ALS-ambassadeur en tevens deelnemer van Tour du ALS, sloot zich de eerste kilometers bij de mariniers aan.

Ter nagedachtenis aan overleden collega

De Ventoux Marines nemen ter nagedachtenis aan hun collega Ed van Heeswijk, sinds zijn overlijden deel aan Tour du ALS. Ed overleed in 2018 aan de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met hun deelname willen Ed’s collega’s zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS. Uit eigen ervaring weten de mariniers: er is geen tijd te verliezen! Laura, dochter van Ed, heeft zich bij de Ventoux Marines aangesloten. “Mijn vader stond positief en optimistisch in het leven, ook toen hij ziek werd plukte hij de dag en keek hij naar wat juist nog wel kon. Voor mijn vader komt een oplossing te laat, maar weet dat hij trots zou zijn dat wij zijn strijd voortzetten."

OUD-MARINIERS TRAINEN MET NATASJA FROGER OP CM.COM CIRCUIT ZANDVOORT TER VOORBEREIDING OP JUBILEUMEDITIE TOUR DU ALS

Voorbereiding op pittige klim

De voorbereiding voor Tour du ALS is in volle gang en het trainingsschema wordt de komende weken ook door de mariniers opgevoerd. “We zijn erg verheugd dat CM.com Circuit Zandvoort ons op deze bijzondere locatie verwelkomt. Normaal trainen we in de duinen van Noordwijk, om alvast enige hoogtemeters in de benen te krijgen. Tijdens Tour du ALS is de route non-stop bergop naar de top van de Mont Ventoux, hetgeen ook voor ons nog wel eens pittig kan gaan worden”, vertelt Evert Oostdam, oud-marinier en teamcaptain van VentouxMarines.

ALS de wereld uit trappen

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Op 9 juni 2022 beklimmen we met een recordaantal mensen voor de tiende keer de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De steun is hartverwarmend, de urgentie bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. Zolang er geen medicijn tegen ALS bestaat gaan we door en zetten we alles op alles om die vreselijke ziekte de wereld uit te trappen. De strijd is pas gestreden als we ALS hebben verslagen.”

Aanmelding Tour du ALS

Dit jaar vindt Tour du ALS plaats op donderdag 9 juni. Mensen kunnen zich tot enkele dagen voor de start aanmelden. Op dit moment staat de teller op ruim 630 deelnemers, waaronder ALS-patiënten. Ook ambassadeurs Thomas Acda en René en Natasja Froger gaan de sportieve uitdaging aan. Iedereen die begaan is met de strijd tegen ALS kan bijdragen door deel te nemen aan Tour du ALS of te sponsoren. Steun de strijd op www.tourduals.nl.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners