flag NL
Partners

Partnership tussen Circuit Zandvoort en Brandwacht Huren zorgt voor een brandveilig uitgerust circuit

Gepubliceerd op 8 september 2023

Circuit Zandvoort heeft met trots aangekondigd dat Brandwacht Huren, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in brandveiligheid en technische hulpverlening, tot en met 2025 de Official Fire & Rescue Supplier zal zijn tijdens de nationale en internationale evenementen op het circuit, zoals onder andere DTM, Historic Grand Prix en de Fanatec GT World Challenge powered by AWS. Het partnership houdt in dat Brandwacht Huren verantwoordelijk zal zijn voor de levering van een compleet SIV (Snel Interventie Voertuig) inclusief bemanning van brandwachten op de pitmuur.

Het partnership tussen Circuit Zandvoort en Brandwacht Huren is een belangrijke stap in het waarborgen van de veiligheidsnormen en de brandveiligheid op het circuit tijdens alle nationale en internationale evenementen. Met de jarenlange ervaring en expertise van Brandwacht Huren op het gebied van brandveiligheid en technische hulpverlening, kunnen organisatoren, teams en coureurs rekenen op de best mogelijke bescherming in geval van een noodsituatie.

Tijdens grootschalige publieksevenementen zal het Snel Interventie Voertuig (SIV) van Brandwacht Huren met ervaren en goed opgeleide brandwachten op een strategische positie langs het circuit staan, daarnaast worden er verschillende brandwachten aan de pitmuur gepositioneerd. Dit stelt hen in staat om onmiddellijk te reageren in geval van incidenten, ongevallen of andere noodsituaties, waardoor de veiligheid van zowel de deelnemers als het publiek wordt gegarandeerd.

“Veiligheid op een circuit vraagt om kristalheldere coördinatie. Je moet altijd paraat staan en bij incidenten moet je wachten tot je wordt ingezet. Dat voelen de professionals van Brandwacht Huren goed aan. “ aldus sporting manager van Circuit Zandvoort Menno Weeda.

Een andere belangrijke rol die Brandwacht Huren tijdens de internationale evenementen zal vervullen, is het aanstellen van een Chief Fire Officer. Deze deskundige zal fungeren als het centrale aanspreekpunt voor alle brand gerelateerde zaken. Niet alleen zal de Chief Fire Officer de inzet van het SIV coördineren, maar hij zal ook advies geven aan het circuit, de promotors en de teams met betrekking tot wet- en regelgeving, brandveiligheid, technische hulpverlening en brandweer gerelateerde milieuzaken. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en richtlijnen.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners