flag NL
Maatschappelijk

Race to the Finish: Een spannend spel met positieve impact

Gepubliceerd op 13 december 2023

In een samenwerking tussen Circuit Zandvoort, ThysToys en Robert Doornbos is een uniek bordspel ontstaan: "Race to the Finish – Circuit Zandvoort." Dit spel dompelt spelers onder in de opwinding en uitdagingen van een echte autorace, waarbij elke zet, elk risico en elke worp de weg naar de overwinning bepaalt. Een uniek spel dat de spanning en sensatie van autoracen naar de huiskamers brengt, met een bijzondere sociale betrokkenheid die verder reikt dan het speelbord.

RTTF 06

De race van je leven

Stap in de wereld van de autosport en voel de adrenaline stromen terwijl je jouw raceauto naar de overwinning stuurt. Het spel begint met een echte kwalificatie die de speelvolgorde bepaalt. Daarna baan je je een weg door het veld, probeer je de eerste plaats te veroveren en trotseer je alle voor- en tegenslagen die je in een race kunt tegenkomen.

Op de gekleurde vakken word je uitgedaagd door hindernissen of juist geholpen om vooruitgang te boeken. Van lekke banden tot spectaculaire inhaalacties, het spel simuleert het volledige spectrum van een autorace. Bovendien doet niemand minder dan Robert Doornbos verslag van jouw avonturen. Scan de QR-code met je telefoon en ervaar echte racegeluiden, waardoor de beleving compleet wordt. Ben jij de eerste die over de finish komt? Dan klinkt het volkslied en ben jij de glorieuze winnaar van "Race to the Finish". Vergeet niet een mooie donut achter te laten om je overwinning te vieren!

Maar dit spel gaat verder dan alleen de gameplay. Robert Doornbos, coureur, analist en expert in de racewereld, brengt het spel tot leven met levendig commentaar en analyses. Door simpelweg de QR-code te scannen, worden spelers getrakteerd op echte racegeluiden die de spanning verhogen en de race-ervaring naar een hoger niveau tillen. En als de eerste auto de finishlijn passeert, klinkt het volkslied en wordt de winnaar gekroond, gevolgd door een iconische donut als eerbetoon aan de racecultuur.

RTTF 13

Niet alleen opwinding van het spel, maar ook sociale verantwoordelijkheid

De productie van "Race to the Finish – Circuit Zandvoort" draagt niet alleen bij aan de opwinding van het spel, maar ook aan sociale verantwoordelijkheid. Het spel wordt voor meer dan 90% vervaardigd in Nederland, met assemblage uitgevoerd door een toegewijd team, bestaande uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit team, onder begeleiding van ervaren professionals, maakt deel uit van een proces waarin ze niet alleen als team functioneren, maar ook waardevolle vaardigheden leren. De taken zijn overzichtelijk en herhalend, afgestemd op de individuele vaardigheden van elk teamlid. Dit zorgt niet alleen voor plezier en toewijding onder collega's, maar laat hen ook de directe resultaten van hun inspanningen zien, wat een gevoel van trots en voldoening oplevert.

Het uiteindelijke doel is om dit team zich te laten ontwikkelen binnen hun eigen capaciteiten en hen voor te bereiden op een eigen, verdiende plek op de arbeidsmarkt. Deze samenwerking brengt een geweldig spel voort, maar ook een positieve impact op het leven van mensen die anders misschien niet dezelfde kansen zouden hebben gehad.

Met trots kijken we naar onze samenwerking met deze geweldige mensen die met zoveel toewijding en vastberadenheid aan dit project werken. "Race to the Finish – Circuit Zandvoort" gaat verder dan entertainment; het vertegenwoordigt een samenwerking die passie, expertise en maatschappelijke betrokkenheid samenbrengt in een spel dat zowel leuk als zinvol is.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners