flag NL
Innovatie

Succesvolle test- en demoprogramma’s met elektrische auto voor partner InMotion

Gepubliceerd op 2 juli 2022

Begin juni testte InMotion haar nieuwste bolide op CM.com Circuit Zandvoort: de volledig elektrische Revolution. Ook tijdens het GT Masters weekend was de renstal uit Eindhoven aanwezig tussen de duinen. Team Manager Ewout Timmermans spreekt over “zeer leerzame en geslaagde sessies.”

Begin dit jaar verlengde InMotion het partnerschap met CM.com Circuit Zandvoort. InMotion wordt volledig gerund door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen uit Eindhoven. De InMotion Revolution is een LMP3-auto die gebruikt maakt van Electric Refueling en kan binnen 12 minuten worden opgeladen. Dat maakt de Revolution de snelst oplaadbare raceauto ter wereld. CM.com Circuit Zandvoort dient als field lab voor het Brabantse team.

02 07 22 In Motion 2 2 Jerome Wassenaar

Juni: een drukke maand

Eerder deze maand was InMotion aanwezig op het circuit voor zowel test- als marketingdoeleinden. Timmermans: “Track time is enorm waardevol voor ons. We beschikken over geweldige engineers die de meest uitgebreide berekeningen kunnen maken, maar in real life is alles net een beetje anders. Tijdens een testprogramma brengen we in kaart wat er gebeurt met de batterijtemperatuur, hoe de motor reageert en ga zo maar door. Omdat wij zelf de techniek ontwikkelen, is het verzamelen van data een absolute must. We zijn daarom ook blij met het partnerschap tussen CM.com Circuit Zandvoort en InMotion.” Hij vervolgt: “En daarnaast is het circuit met haar rijke heritage en unieke ligging natuurlijk dé plek om beeldmateriaal voor marketingdoeleinden te verzamelen.”

Eerste raceweekend belangrijke leerschool

Ook tijdens het GT Masters weekend waren de Eindhovenaren aanwezig in Zandvoort. Dat verliep net wat anders dan gepland, vertelt Timmermans. “We zouden zowel op de zaterdag als op de zondag een demo geven. De demo op de zaterdag viel echter letterlijk en figuurlijk in het water. We hadden slechts tien minuten voor de demo en nét voor het begin kwam er een stortbui. Daar waren we niet op voorbereid: we hadden namelijk geen regen setup bij de hand en geen regenbanden klaarliggen.” Timmermans gaat verder met zijn verhaal: “Op de zondag was het gelukkig andere koek. We voorzagen het publiek van 8 demo rondes met de Revolution. Dat was voor ons als team een flinke mijlpaal. Deelname aan een raceweekend is namelijk heel wat anders dan enkel een auto ontwikkelen. De tijdschema’s, de hectiek, het contact met race control: het was allemaal nieuw voor ons. Dat we het weekend dan succesvol af mogen sluiten – notabene voor een volle tribune – dat is natuurlijk prachtig!”

02 07 22 In Motion 3 2 Jerome Wassenaar

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners