flag NL
Events

Terugkeer DTM op CM.com Circuit Zandvoort een groot succes

Gepubliceerd op 26 juni 2023
  • 24.000 bezoekers genieten bij prachtig zomerweer van autosportfeest met volop variatie
  • Overwinningen voor Maro Engel (Mercedes-AMG) en Ricardo Feller (Audi) in DTM
  • Nederlandse podiumsuccessen in diverse andere klassen

Voor het eerst sinds 2018 kwam de prestigieuze raceserie DTM weer in actie op CM.com Circuit Zandvoort. De rentree werd een groot succes: bij zomerse temperaturen en stralende zonneschijn genoten in totaal 24.000 bezoekers van een waar autosportfeest met volop variatie. Naast de DTM kwamen ook ADAC GT4 Germany, de Prototype Cup Germany, de Porsche Carrera Cups uit Duitsland en de Benelux en de F1 Academy op Zandvoort in actie. Ook naast de actie op de baan was er volop te beleven: handtekeningsessies, pitwalks, interviews, activiteiten voor het publiek, een “public viewing area” en nog veel meer, wat in belangrijke mate bijdroeg tot het succes van het weekeinde en de positieve reacties van de aanwezigen. Ook diverse prominenten uit andere takken van sport waren aanwezig, onder wie windsurflegende Björn Dunkerbeck en voetbalhelden Frank Verlaat en Jean-Marie Pfaff.


646 A8939
A38 I3707
45 A1851
646 A9331
45 A0854
45 A1313

DTM: Maro Engel en Ricardo Feller nieuwe DTM-racewinnaars op Zandvoort

In de DTM behaalden twee rijders op Zandvoort een afgetekende start-finishzege: de Duitser Maro Engel in de Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team Mann-Filter, gerund door Landgraf Motorsport, op de zaterdag en de Zwitser Ricardo Feller met de Audi R8 LMS van Team Abt Sportsline op de zondag. Beide hadden van tevoren de pole-position voor de respectievelijke races behaald en wisten in de wedstrijden hun positie te behouden. Zowel voor Engel als voor Feller was het de tweede overwinning van hun DTM-carrière en de eerste DTM-zege op Zandvoort. “Geweldig om hier te winnen, Zandvoort is mijn favoriete circuit. Reken maar dat we vanavond aan het strand een feestje gaan bouwen”, zei Feller na zijn succes op zondag.

In de zaterdagsrace eindigde titelverdediger Sheldon van der Linde uit Zuid-Afrika met de BMW M4 van Schubert Motorsport als tweede, voor de Fransman Franck Perera met de Lamborghini Huracán, ingezet door SSR Performance. Op zondag was de tweede plaats voor de Oostenrijkse coureur Thomas Preining met de Porsche 911 van Manthey EMA, de Duitser Luca Stolz werd met de Mercedes-AMG GT3 van het team HRT als derde geklasseerd. Preining voert na twee raceweekeinden de tussenstand van de DTM aan. Voor Thierry Vermeulen, de enige Nederlander in het DTM-veld, bracht het optreden voor eigen publiek geen geluk: in beide races viel hij als gevolg van problemen met de stuurbekrachtiging uit.

Mex Jansen beste Nederlander in beide races ADAC GT4 Germany

In de ADAC GT4 Germany ging de overwinning op zaterdag naar het Duitse duo David Jahn/Jannes Fittje met een Porsche Cayman van het team Avia W&S Motorsport, op zondag wonnen Marcel Lenerz en Denis Bulatov met een Mercedes-AMG GT4, ingezet door BCMC Motorsport powered by Eastside Motorsport. Mex Jansen uit Zevenaar was in beide races de best geklasseerde Nederlandse rijder: samen met zijn Duitse teamgenoot Nico Hantke eindigde hij met de BMW M4 van Walkenhorst Motorsport op zaterdag als vijfde en op zondag als tweede.

Overwinning Jasper Stiksma in Prototype Cup Germany

In de Prototype Cup Germany won Jasper Stiksma op zaterdag samen met de Duitser Jan Marschalkowski in de Ligier JS P320 van het team MRS GT-Racing. Voor Stiksma was het zijn eerste raceoptreden met een LMP3-prototype. Op zondag waren er top-tien-resultaten voor Leonard Hoogenboom, net voor het weekeinde ingestapt, die zevende werd, en vader en zoon Mark en Max van der Snel, die als achtste geklasseerd werden.

Twee zeges Larry ten Voorde in Duitse Carrera Cup

De beide races van de Porsche Carrera Cup Deutschland resulteerden in overwinningen voor de Nederlander Larry ten Voorde (Team GP Elite), die daarmee zijn voorsprong als leider in de tussenstand vergrootte. In de zondagsrace eindigde Robert de Haan (HRT Performance) als derde eveneens op het podium, nadat hij als vierde op zaterdag net naast de bekers gegrepen had. Verdere top-tien-klasseringen waren er voor Loek Hartog (Team GP Elite) als vijfde op zaterdag plus Huub van Eijndhoven (Team GP Elite) als zesde en Morris Schuring (Fach Auto Tech) als zevende op zondag.

In de Porsche Carrera Cup Benelux behaalde Robert de Haan (Richardson Racing) op zaterdag de overwinning, voor Flynt Schuring (Hubert Racing) en de Belg Glenn Van Parijs (August by NGT). De wedstrijd eindigde voortijdig met de rode vlag nadat twee auto’s in de Hugenholtzbocht met elkaar in botsing waren geraakt. Ook op zondag werd de race voortijdig gestaakt. De Israëliër Ariel Levi (Huber Racing) behaalde zijn eerste overwinning in de serie, voor de Belg Benjamin Paque (August by NGT) en Robert de Haan, die daarmee halverwege het seizoen zijn leiding in de tussenstand verstevigde.

Podium voor Emily de Heus in F1 Academy

Hamda Al Qubaisi uit de Verenigde Arabische Emiraten, uitkomend voor het Nederlandse team MP Motorsport,won twee van de drie races van de F1 Academy, de dit jaar geïntroduceerde formulewagenserie voor vrouwen. Zowel in de eerste als de derde race kwam ze winnend over de streep. De Duitse Carrie Schreiner (ART Grand Prix) won de tweede wedstrijd. De Nederlandse Emely de Heus, ook rijdend voor MP Motorsport, eindigde in de eerste twee races op de vijfde plaats, in de derde race werd ze als tweede geklasseerd en completeerde daarmee het dubbele succes van het team uit Westmaas.

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners