flag NL

Officials Club Automobielsport

Onmisbaar sinds 1962

Races volgen vanaf de duinen of de tribune is natuurlijk al een beleving op zich. De geur van verbrand rubber, de vonken die onder auto’s vandaan springen… het blijft een unieke ervaring die thuis op tv niet te beleven valt.

Op de eerste rang bij de race-evenementen zitten de officials van de OCA. Zij kunnen de auto's bijna aanraken. Racefans die op zoek zijn naar een extra uitdaging en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebben kunnen zich aanmelden als official.

Autosport is een bijzonder spectaculaire sport, maar het is ook een sport waarbij de veiligheid hoog in het vaandel staat. Zonder veiligheid en mensen die de veiligheid waarborgen, kunnen immers geen races verreden worden. Circuit Zandvoort werkt voor de veiligheid op de baan samen met de vrijwilligers van de Officials Club Automobielsport. Hierdoor verlopen de races prettig én veilig.

Verschillende disciplines

De Officials Club Automobielsport, kortweg OCA, bestaat uit honderden enthousiaste leden. Het grootste deel van deze leden zijn actief als flagmarshall. Zij staan op de baanposten langs de baan en werken samen met een observer aan de beveiliging van het baanvak. Zij communiceren met vlagsignalen naar de coureurs, wanneer er bijvoorbeeld gevaar is of sprake van een inhaalactie. Daarnaast zijn er ook rescuemarshalls. Dit zijn speciaal getrainde mensen die met de reddingsauto’s als eerste ter plaatse zullen zijn bij een ongeval om hulp te verlenen. Andere OCA leden zijn actief als startofficial. Zij wijzen de rijders hun startplaats toe en controleren op een valse start. Tenslotte zijn er de paddockmarshalls. Zij concentreren zich op de veiligheid in de pitstraat en het rennerskwartier.

CM com Circuit Zandvoort OCA2

Kom dichtbij de autosport

De club kent een gezellig verenigingsleven met ook buiten het race programma om veel gezellige activiteiten in het clubhuis genaamd OCA Plaza. Nieuwe officials ontvangen uitstekende opleidingen en zullen gedurende het hele seizoen continu gecoacht worden door ervaren collega’s. Official werk is het beste onder de knie te krijgen door het veel in de praktijk te doen. Als zelf racen niet haalbaar is, dan is de OCA het perfecte alternatief om toch actief te zijn in de autosport. Dichterbij de sport kan je niet komen!

Klik HIER voor meer informatie over de OCA op Circuit Zandvoort.

CM com Circuit Zandvoort OCA1

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners